حملات موشکی حماس به اسرائيل و حملات هوایی این کشور به نوار غزه همچنان ادامه دارند. اسرائیل برای حمله زمینی آماده می‌شود. این کشور ظاهرا پیشنهاد آتش‌بس از سوی مصر را رد کرده است.

با ادامه حملات موشکی حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل، ارتش این کشور بر شدت حملات هوایی خود به غزه افزوده است. جمعه شب ۱۴ مه در اثر بمباران شهر غزه توسط نیروی هوایی اسرائيل تعداد زیادی خانه به کلی تخریب شد یا به شدت آسیب دید.

اسرائیل می‌گوید شبکه تونل‌های حماس را تخریب کرده است. ظاهرا اسرائیل قصد دارد پیش از آتش‌بس احتمالی با حماس، حداکثر خسارت را به این گروه شبه نظامی وارد کند.

شلیک موشک از لبنان و سوریه

ارتش اسرائیل گفته موشک‌هایی از لبنان به سوی این کشور شلیک شده‌اند که در آب‌های مدیترانه فرود آمده‌اند. همچنین برای اولین بار در تنش اخیر میان اسرائیل و حماس موشک‌هایی از سوی سوریه نیز به طرف اسرائيل شلیک شدند.

ارتش اسرائيل گفته دو فروند از این موشک‌ها در منطقه‌ای غیرمسکونی فرود آمده‌اند و یکی از آنها نیز اصلا به اسرائيل نرسیده است.

از روز دوشنبه تا کنون مجموعا در نوار غزه و کرانه غربی رود اردن حداقل ۱۳۵ نفر کشته و حدود هزار نفر زخمی شده‌اند. در اسرائیل هفت نفر جانشان را از دست داده‌اند.

ادامه درگیری‌ها در داخل اسرائيل

علاوه بر جنگ هوایی میان اسرائیل و حماس، درگیری‌های داخلی در داخل خاک اسرائیل میان یهودی‌های رادیکال و اعراب این کشور ادامه دارند. سازمان امنیت داخلی اسرائیل گفته علیه هردو طرف تحقیقات صورت خواهد گرفت.

بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل از شبکه‌های اجتماعی بزرگ خواسته تا تمامی پست‌های تحریک‌کننده و فراخواننده به خشونت از سوی رادیکال‌ها را پاک کنند.

ارتش اسرائیل هزاران نیروی ذخیره خود را فراخوانده تا برای یک حمله گسترده زمینی به نوار غزه آماده باشند. سخنگوی حماس گفته این گروه از حمله زمینی اسرائیل هراس ندارد و چنین حمله‌ای تنها می‌تواند منجر به کشته شدن سربازان اسرائیلی و به اسارت گرفته شدن آنها شود.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفته تانک‌های این کشور در مرزها به منظور پشتیبانی از نیروی هوایی برای تخریب شبکه تونل‌های حماس آتش گشوده‌اند. به گفته او تلاش می‌شود تا حد ممکن غیرنظامیان آسیب نبینند و به همین دلیل مناطق مسکونی تخلیه شده‌اند.

رد پیشنهاد آتش‌بس از سوی اسرائیل

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول محافل واسطه‌ای در مصر گزارش داده که حماس پیشنهاد آتش بس دولت مصر را پذیرفته اما اسرائیل آن را رد کرده است.

رییس جمهوری فلسطینیان محمد عباس از دولت آمریکا خواسته تا به دلیل خشونت‌های اعمال شده از سوی اسرائیل فورا در این مسئله مداخله کند. عباس دولت اسرائيل را به طور کامل مسئول تنش‌های اخیر دانسته است.

دولت آمریکا فرستاده ویژه خود برای خاورمیانه را به منطقه اعزام کرده است. به گفته سفارت آمریکا در اسرائيل هادی عمر جمعه شب وارد این کشور شده تا به نام رییس جمهور آمریکا جو بایدن تنش‌ها را کاهش دهد.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا پیشتر گفته بود که از عمر خواسته تا با نمایندگان اسرائيل و فلسطینیان دیدار کند و به نام جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده خواهان کاهش تنش میان دو طرف شود.

جین ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز برای چندمین بار تاکید کرده که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. به گفته او دولت جو بایدن در تمامی سطوح تلاش دارد تا خشونت و تنش را کاهش دهد. او گفته: «از دست رفتن جان انسان‌ها ناراحت کننده است، چه فلسطینی باشند و چه اسرائیلی.»

همچنین قرار است فردا یک‌شنبه ۱۶ مه شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر نشست اضطراری برگزار کند. این دومین نشست این شورا در هفته جاری است. جلسه قبل به دلیل مخالفت آمریکا با صدور بیانیه بدون نتیجه ملموسی پایان گرفت.

سازمان ملل پیشنهاد داده که مرز میان اسرائیل و نوار غزه برای ارسال کمک و سوخت‌رسانی باز شود. در نوار غزه که به طور کامل در محاصره اسرائیل است حدود دو میلیون فلسطینی زندگی می‌کنند.

بنا بر تخمین سازمان ملل حدود ۱۰ هزار فلسطینی به دلیل افزایش تنش باید خانه‌هایشان در نوار غزه را ترک کنند. روز جمعه هزاران فلسطینی در نوار غزه مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند و در ۱۶ مدرسه اسکان گرفتند.

تظاهرات به نفع فلسطینیان در چند کشور

در برخی کشورها مردم به طرفداری از فلسطینیان دست به تظاهرات زدند. در اردن به گزارش خبرگزاری پترا در این کشور، صدها تظاهرکننده در نزدیکی مرز اسرائیل تجمع کردند.

در جنوب لبنان تظاهرکنندگان با شلیک اخطار تانک‌ها به شدت زخمی شدند.

همچنین در برلین صدها نفر در تظاهراتی به طرفداری از فلسطینیان شرکت کردند و شعارهایی علیه اسرائیل دادند. امروز شنبه نیز قرار است در برلین گروه‌های مختلف طرفدار فلسطین به خیابان‌ها بیایند.

در روزهای اخیر در چندین شهر آلمان اعمال یهودی‌ستیزانه مثل حمله به کنیسه‌ها و آتش زدن پرچم اسرائیل صورت گرفته است. دولت آلمان هرگونه اقدام یهودی ستیزانه را محکوم کرده و محافظت از مراکز یهودیان را تشدید کرده است.