فرماندهی ارتش افغانستان در ولایت هلمند در جنوب افغانستان اعلام کرده که عملیات پاکسازی را در مناطق مختلف این ولایت آغاز کرده است.

سپاه(قول اردوی) ۲۱۵ میوند مستقر در ولایت هلمند امروز(یکشنبه ۲۶ ثور/اردیبهشت) اعلام کرد که نیروهای دفاعی افغان مستقر در حوزه جنوب غرب این کشور و مناطق تحت فرماندهی سپاه ۲۱۵ میوند، عملیات‌های تهاجمی، پاکسازی و ضد “تروریسم” خود را پس از پایان آتش‌بس سه روزه آغاز کرده است.

در صفحه رسمی فیسبوک این نهاد آمده که این عملیات‌ها در مناطق غربی شهر لشکرگاه، ولسوالی ناوه و نهر سراج به طور همزمان آغاز شده است.

براساس اعلام ارگ ریاست جمهوری افغانستان، شب گذشته نیز فرماندهان ارتش در سراسر افغانستان در گفتگوی تلفنی با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور، آقای غنی به آنان گفته بود که اگر طالبان به جنگ ادامه می‌دهند، شما نیز برای مقابله با آنها آمادگی‌های لازم را داشته باشید. این فرماندهان نیز به آقای غنی اطمینان داده‌اند که “اگر طالبان آتش‌بس نکردند و به جنگ ادامه دادند، در هر نقطه کشور سرکوب شان خواهند کرد.”

ابتدا گروه طالبان به مناسبت عید فطر آتش بس سه روزه را در این کشور اعلام کرد. دولت افغانستان در واکنش به این تصمیم طالبان، به نیروهای نظامی این کشور دستور رعایت آن را داد ولی گفت که آتش‌بس دایمی می‌خواهد، سازمان ملل و شماری از نهادهای بین‌المللی نیز خواستار آتش بس دایمی شدند ولی طالبان برقراری آتش بس دایمی را رد کردند.

مدت زمان آتش‌بس ساعت ۱۲ شب پایان یافت و به گفته سپاه ۲۱۵ میوند عملیات نظامی علیه طالبان آغاز شد.

روز گذشته نیز منابع حکومتی طالبان را به نقض آتش‌بس متهم کرده و گفتند که در جریان سه روز آتش‌بس بیش از۲۰ غیرنظامی و ۳ نیروی امنیتی در نقاط مختلف این کشور در رویدادهای جداگانه کشته شده‌‎اند.

مقام‌های محلی ولایت ارزگان در جنوب افغانستان، نیز گفته‌اند که گروه طالبان به نیروهای امنیتی در این ولایت حمله کرده و طالبان نیز ادعا دارند که حکومت با استفاده از آتش‌بس، آماده حمله به این گروه شده است.

افغانستان
توضیح تصویر،نیروهای ارتش در ولسوالی نادعلی ولایت هلمند

حال سفارت آمریکا در کابل، هشدار داده که با تجربه سال‌های گذشته، امکان دارد با ختم آتش‌بس خشونت‌ها در افغانستان افزایش یابد.

با ادامه خروج نیروهای خارجی از افغانستان، در روزهای آخر ماه رمضان حملات طالبان به مواضع نیروهای امنیتی افغانستان افزایش یافت، ولی به غیر از چند ولسوالی طالبان موفق به تسخیر مرکز ولایت‌ها نشدند. نیروهای دولتی نیز اعلام کردند که عملیات گسترده را علیه طالبان سامان داده‌اند.

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در یک گفتگوی تازه با نشریه آلمانی اشپیگل در مورد نگرانی‌های خود از تشدید بحران در این کشور و راه‌های جلوگیری از آن صحبت کرده است.

رئیس جمهوری افغانستان، در مورد تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان به اشپیگل گفت: “آمریکا بر اساس منافع خود یک تصمیم استراتژیک گرفته است و من به آن احترام می‌گذارم چون ابراز خشم، کینه و ناامیدی در این مورد نامثمر است.”

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرده که بعد از تصمیم جوبایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروها از افغانستان، بین ۶ الی ۱۲ درصد از نیروها از افغانستان خارج شده‌اند. سنتکام گفته که به دلایل امنیتی به روزرسانی روند خروج با جزئیات انجام نمی‌شود، بلکه براساس درصد اعلام خواهد شد.