روزنامه‌ها و خبرنگاران اسرائیلی از تلاش‌های تازه دولت و ارتش اسرائیل با هدف آمادگی برای درگیری احتمالی و تضعیف برنامه هسته‌ای ایران، هم‌زمان با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا خبر داده‌اند.

روزنامه پرتیراژ “اسرائیل هیوم” گزارش داده است که رئیس ستاد ارتش اسرائیل دستور تهیه طرحی برای مقابله با تهدیدهای ایران را به رکن دایره سوم ارتش اسرائیل -که با نام رکن ایران شناخته می‌شود- داده که به نوشته این روزنامه به اقدامات اخیر ایران از جمله سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی مربوط می‌شود.

باراک راوید، خبرنگار سایت اکسیوس هم در گزارشی از تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای تشکیل تیمی با هدف تاثیرگذاری بر سیاست‌های جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران خبر داده است.

روزنامه اسرائیلی هاآرتص هم حملات کم‌سابقه اسرائیل به مواضع متحدان ایران در سوریه را با تلاش ایران برای تجهیز نیروهای خود در مرز عراق و سوریه مرتبط دانسته و نوشته است که اسرائیل نگران است دولت آقای بایدن با بی‌توجهی به عراق زمینه را برای تقویت نیروهای ایرانی در این کشور فراهم کند.

طرح تضعیف برنامه هسته‌ای و مقابله با ایران

روزنامه اسرائیل هیوم (اسرائیل امروز) می‌گوید “رکن عملیات راهبردی دایره سوم” ارتش اسرائیل که عموما با عنوان رکن ایران شناخته می‌شود در حال تهیه طرحی با سه گزینه برای تضعیف تلاش‌های هسته‌ای ایران و در صورت لزوم مقابله با تهاجم احتمالی جمهوری اسلامی است که به زودی تقدیم دولت اسرائیل خواهد شد.

این روزنامه درباره منبع این خبر و گزینه‌های مورد بحث توضیحی نداده است اما نوشته افزودن میلیاردها شِکِل به بودجه دفاعی اسرائیل بخشی از این تلاش‌ها خواهد بود.

بنا بر این گزارش مقام‌های اطلاعاتی ارتش اسرائیل معتقدند که با توجه به اقدامات اخیر هسته‌ای ایران، “تهران می‌تواند در عرض یک سال تاسیسات تمام عیار هسته‌ای با اهداف نظامی راه‌اندازی کند.”

اسرائیل هیوم به نقل از بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل نوشت: “ایران در سال‌های اخیر در زمینه تحقیق و توسعه، هم در غنی‌سازی و هم قابلیت‌های تهاجمی، پیشرفت کرده و رژیمی بر آن حاکم است که به دنبال تسلیحات هسته‌ای است.” ایران همواره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.

به گزارش این روزنامه آقای گانتز گفته “روشن است که اسرائیل باید یک گزینه نظامی روی میز داشته باشد. چنین گزینه‌ای نیاز به منابع و بودجه دارد و من برای تحقق آن تلاش می‌کنم.”

برنامه‌های نتانیاهو برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های بایدن

یوسی کوهن، رئیس موساد در کنار بنیامین نتانیاهو
توضیح تصویر،یوسی کوهن، رئیس موساد در کنار بنیامین نتانیاهو

سایت اکسیوس در گزارشی از تلاش نخست وزیر اسرائیل برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال ایران خبر داده و نوشته است که آقای نتانیاهو در حال بررسی تعیین یک نماینده ویژه برای مذاکره با دولت آتی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

باراک راوید، خبرنگار اسرائیلی، در این گزارش نوشته است که آقای نتانیاهو هم‌زمان در حال تشکیل تیمی داخلی با هدف تهیه یک استراتژی برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های کابینه آقای بایدن است.

پیشتر هم گزارش شده بود که آقای نتانیاهو در نامه‌ای به وزیر دفاع اسرائیل خواهان کنترل کامل خود بر سیاست‌های مربوط به ایران شده بود، هر چند که بنی گانتز در پاسخ به این نامه گفته بود که این سیاست‌ها “مسئله شخصی” آقای نتانیاهو نیست.

حمله مرگبار اسرائیل به سوریه؛ دست کم شبه‌نظامی تحت حمایت ایران کشته شدند

اکسیوس نوشته است که در تلاش‌های تازه آقای نتانیاهو یک نام بیشتر از همه به چشم می‌خورد و آن یوسی کوهن، رئیس موساد است که در روزهای اخیر به واشنگتن سفر کرده است.

نگرانی از تجهیز نظامی ایران در مرز عراق و سوریه

روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارشی دیگر به نگرانی‌های اسرائیل از سیاست‌های منطقه‌ای دولت جو بایدن اشاره کرده و حملات بی‌امان اسرائیل به خاک سوریه و مواضع متحدان ایران را از جمله نتایج آن دانسته است.

این روزنامه نوشته اسرائیل در عرض دو هفته چهار بار به سوریه حمله کرده و گفته است که حمله آخر “با توجه تعداد اهداف، فاصله آنها و شمار تلفاتی که به جا گذاشت، متفاوت بود.”

گزارش شده است که در حمله بامداد چهارشنبه به چندین منطقه در سوریه ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

هاآرتص نوشته با وجود آن که مقام‌های اسرائیلی معمولا درباره این حملات سکوت می‌کنند اما منابعی در ارتش گفته‌اند که حمله اخیر به طور مشخص علیه استقرار نیروهای ایرانی در مرز سوریه با عراق و همین طور نگرانی از تنش‌های روز افزون منطقه در آستانه انتقال قدرت در آمریکا بوده است.

این روزنامه گزارش داده است که یک مقام اطلاعاتی اسرائیل در جلسه‌ای پشت درهای بسته گفته است که ایران در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیده که استقرار نیروها در نزدیکی مرز اسرائیل با موانع زیادی روبرو است و به همین دلیل توجه خود را به غرب عراق و مرز سوریه معطوف کرده است.