علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران گفته است اخباری که شبکه پرس تیوی درباره مذاکرات احیای برجام در وین منتشر میکند «عاری از صحت» است و « جنبه تخریبی برای مذاکرات دارد»
او در گفتوگویی که روز یکشنبه، دوم خرداد در روزنامه شرق منتشر شده، از شبکه پرس تیوی به عنوان «نمایندگی یک تفکر دقیقا در جهت مخالفت با سیاستهای ملی» نام برده و گفته است گزارشهایی که این شبکه به نقل از منبع آگاه منتشر میکند، «به زیان منافع ملی است».
چالش بین شبکه پرس تیوی وابسته به صداوسیمای حکومت ایران و مقامهای دولتی، سابقهای چندماهه دارد.
در ماههای گذشته این شبکه بارها به نقل از یک «منبع آگاه» اظهارات مقامهای دولت ایران درباره مذاکرات مربوط به احیای برجام را تکذیب کرده است.
چالش علنی بین این شبکه و مدیران وزارت خارجه از روز اول اردیبهشت و زمانی آغاز شد که عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران و مذاکرهکننده ارشد ایران در وین، در توییتی با انتقاد از رویکرد شبکه پرس تیوی در پوشش مذاکرات احیای برجام در وین به انگلیسی نوشت: «نمیدانم منبع آگاه پرس تیوی در وین کیست، ولی او قطعا آگاه نیست».
پیش از این توییت عراقچی، شبکه پرس تیوی در چند گزارش به نقل از «منبع آگاه» مدعی موافقت مذاکرهکنندگان ایران با «تعلیق» گام به گام تحریمها شده و جزئیاتی درباره توافق ایران و آمریکا از جمله نحوه زمانبندی «تعلیق» تحریمها منتشر کرده بود.
این رسانه همچنین در گزارشهای خود اعلام کرد که بر اساس توافق مذاکرهکنندگان در وین، تحریمها قرار نیست «لغو» شوند، بلکه قرار است «تعلیق» شوند و به نقل از منبع آگاه نوشت که خواست مقامهای حکومت ایران در تهران «لغو یکباره تمام تحریمها» است.
در تازهترین چالش بین دولت و صداوسیما، روز ۳۰ اردیبهشت، ساعاتی پس از آنکه حسن روحانی، رئیس جمهور گفت درباره رفع «تمام تحریمهای اصلی» انجام شده و «در مسائل اصلی چون تحریم نفت، پتروشیمی کشتیرانی، بیمه، بانک مرکزی و بانکها همه را قبول کردهاند و تمام شد»، شبکه پرس تیوی به نقل از «منابع آگاه» این موضوع را تکذیب کرد.
این شبکه نوشت «آمریکا قصدلغو کامل هیچیک از تحریمهای نفتی، بانکی، مالی و انرژی را ندارد و دستورالعمل آمریکا صرفاً توقف موقتاین تحریمها است».
برخی در شبکههای اجتماعی گمانهزنی کردهاند که منبع آگاه شبکه پرس تیوی، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران یا افراد نزدیک به او باشند.
آقای شمخانی که از مخالفان امضای برجام است، در ماههای گذشته جدالهای لفظی علنی با مقامهای دولت حسن روحانی داشته است که عمدتا مرتبط با احیای برجام بودهاند.
قرار است دور دیگری از مذاکرات هستهای برای احیای برجام هفته جاری در وین برگزار شود و اعضای برجام در تلاش هستند توافق هستهای تا زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران (۲۸ خرداد امسال) حاصل شود.
این دوره از مذاکرات با حضور حضور نمایندگان ایران و روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان بعنوان اعضای کنونی برجام برگزار میشود.
در این مذاکرات مذاکرات نمایندگان آمریکا حضور دارند ولی به طور مستقیم با هیات ایرانی مذاکره نمیکنند.