در نخستین واکنشها به انتشار فهرست تایید صلاحیتشدگان، علی لاریجانی که صلاحیتش مورد تایید قرار نگرفت با انتشار بیانیهای گفت “راضی به رضای الهی” است. همزمان ابراهیم رئیسی کاندید انتخابات ۱۴۰۰ گفته شب گذشته “تماسهایی” گرفته بود تا صحنه انتخابات “رقابتیتر” شود.
علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس که عدم احراز صلاحیت او خبرساز شده با انتشار بیانیهای نوشت: “برای رفع مشکلات پیش روی ملّت، عزمی راسخ داشتم؛ اما حال آنکه روند انتخابات اینگونه رقم زده شد، بنده وظیفه خویش را در پیشگاه الهی و ملّت عزیز انجام دادهام و راضی به رضای الهی هستم”.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و کاندید انتخابات ۱۴۰۰ گفته “از دیروز عصر که از نتایج تعیین صلاحیتها مطلع شدم، شاید شماها و خود آقایان هم خبر نداشته باشند، من تماسهایی گرفتم و در حال انجام رایزنیهایی هستم که صحنه انتخابات، رقابتیتر و مشارکتیتر شود”.
او گفته صبح نیز در این مورد رایزنی کرده است.
اعضای “حقوقدان” شورای نگهبان از میان کسانی انتخاب میشوند که رئیس قوه قضاییه پیشنهاد کرده است.
علی مطهری نیز در توییتی گفته از رد صلاحیت خودش میگذرد اما از رد صلاحیت آقای لاریجانی “در حیرت” است. او گفته “استناد به مصوبه شورای عالی امنیت ملی درباره اقامت یا تحصیل اقوام درجه یک مقامات عالی امنیت در کشورهای دیگر پذیرفته نیست چراکه این شورا حق قانونگذاری ندارد”.
شورای نگهبان صلاحیت ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، محسن مهرعلیزاده، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، عبدالناصر همتی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی را تایید کرد.
این شورا صلاحیت علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و محمود احمدی نژاد را نیز احراز نکرد.
همزمان با اعلام اسامی گزارشهایی نیز منتشر شد که حسن روحانی، رئیس جمهوری در نامهای به رهبر ایران از او خواسته تا تغییراتی در لیست اعلام شده از سوی شورای نگهبان انجام گیرد.
علی ربیعی سخنگوی دولت نیز در واکنش به این خبر گفت: “معمولا آقای رییس جمهور، در موارد مهم نامهنگاری میکنند؛ از آنجا که از صبح درگیر بحث سخنگویی بودم آخرین اطلاعات را ندارم”. او همچنین هشدار داد که “هیچ گروه سیاسی برنده مشارکت حداقلی نخواهد بود”.
با اعلام نهایی اسامی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، تبلیغات این انتخابات آغاز شد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.