رئیس شورای شهر تهران گفته کاهش زبالههای شهری نشاندهنده وضعیت نابسامان معیشت مردم است. به گفته هاشمی افزایش هفت برابری بهای ارز، وضعیت اقتصادی را به شدت وخیم کرده است. او نسبت به “ونزوئلایی شدن” اقتصاد ایران هشدار داد.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، در یک سخنرانی وضعیت اقتصادی ایران را بسیار نابسامان و در حالت “انفجار” دانست.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، هاشمی که روز جمعه ۲۶ دیماه در ششمین کنگره حزب ندای ایرانیان، سخن میگفت، نخست به مرور حوادث سال ۸۸ و ۸۹ پرداخت که “منجر به حصر آقایان کروبی و موسوی و محدودیت آقای خاتمی شد”.
محسن هاشمی در مرور رویدادهای اجتماعی پس از آن گفت: “اعتراضات مردمی را در سالهای ۹۶ و ۹۸ داشتیم. عدم تصویب FATF را داشتیم” که به گفته او به تحریمهای گسترده انجامید و وضعیت اقتصادی را به وخامت کشاند.
او تصریح کرد: «حساسیت وضعیت فعلی حتی بیشتر از آن چیزی است که میبینیم. درست است که آمریکا تحریمها را عملیاتی کرد و نظام بینالملل از او تبعیت کرد. از طرفی قیمت ارز در کشورمان بیش از ۷ برابر شد. فقط در زمان پیروزی انقلاب این جهش را به صورت ۵ برابری داشتیم. ما شاهد کاهش ۸۵ درصدی ارزش پول ملی بودیم که فشار آن را روی نرخ بیکاری و کوچک شدن سفره مردم می بینیم. تورم ۳۰۰ درصدی را تجربه کردیم. تمام فشار روی نرخ بیکاری آمده است. آثارش را در تولید زباله هم میبینیم».
رئیس شورای شهر تهران توضیح داد: «روزی که به شورای شهر آمدم گفتند زباله تهران ۸ تا ۹ هزار تن است آماری که اخیرا گرفتیم نشان میدهد تولید زباله زیر ۶ هزار تن کاهش داشته است. از منظری نشانه کاهش تولید زباله است و از دیدگاهی نشاندهنده وضعیت معیشت مردم است که باید توجه کنیم».
او ادامه داد: «از نظر معیشتی هفت دهک پایین مشکل دارند و از این وضعیت سه دهک بالای جامعه استفاده کردند و پولدارها پولدار شدند و فقرا فقیرتر شدند».
او با تأکید بر ضرورت بازبینی در سیاستهای اقتصادی گفت: «راهی جز سالمسازی اقتصاد نداریم وگر نه اقتصادمان به سمت ونزوئلایی شدن میرود».
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بر مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تأکید کرد: «انتخابات ۱۴۰۰ برای ایران پیش رو بسیار مهم است. چون اهمیت این انتخابات بالاست حتی اصلاحطلبانی که نظرشان در فعالیت نداشتن در انتخابات بود الان رویکرد مشارکتی دارند».