داوید بارنِهئا، رئیس جدید سازمان اطلاعات و جاسوسی اسرائیل، موساد، که از روز سهشنبه، ۱۱ خرداد، کار خود را آغاز کرد مدعی است که «ایران در حالی که مشغول مذاکرات در وین است، به پیشبرد رویای هستهای خود نیز ادامه میدهد».
همزمان روزنامه جروزالم پست نوشته است که رئیس جدید موساد با برنامههای ادامه ترورهای هدفمند و ضربه زدن به برنامه اتمی ایران، کار خود را آغاز کرده است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، در آیین آغاز به کار رئیس جدید موساد و پایان دوره پنج ساله ریاست یوسی کوهن بر این سازمان جاسوسی، داوید بارنهئا گفت که اسرائیل «احساس انزوا» میکند و با «قدرت عمل خواهد کرد».
اشاره رئیس جدید موساد از «احساس انزوا» به موضع تکروی این کشور علیه برنامه هستهای ایران است که دیگر از سوی آمریکا نیز مورد پشتیبانی قرار نمیگیرد.
به نوشته وبسایت خبری واینت، وی افزود: «ما بر اساس شیوه “اکثریت تعیینکننده است”، عمل نمیکنیم. زیرا این اکثریت در جهان هزینه اشتباه در ارزیابی تهدید را نمیپردازد.»
آقای بارنهئا همچنین گفت: «برنامه اتمی ایران بازوی قوی موساد را احساس خواهد کرد؛ ما برنامه اتمی ایران و جنبههای آن را به خوبی میشناسیم؛ ما شخصا افراد مرتبط با آن و همچنین عوامل دستوردهنده برای اقدامات در این برنامه را میشناسیم.»
داوید بارنهئا این سخنان را در حضور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دولت انتقالی اسرائیل، بیان کرد.
آقای نتانیاهو نیز در سخنانی تند که خطاب تلویحی آن به آمریکا بود و با صراحتی کمسابقه گفت: «حتی به قیمت درگیری مواضع با آمریکا، اسرائیل موضع خود علیه برنامه اتمی ایران را پیگیری کرده و طبق صلاحدید خود عمل خواهد کرد.»
یوسی کوهن نیز در آیین رسمی معارفه جایگزین خود و در تشریح «دستاوردهای» پنج سال ریاستش بر موساد و ۳۸ سال کار در این سازمان، گفت که این سازمان توانست در دوره او به «قلب» ایران نفوذ کند.
روزنامه جروزالم پست نوشته است که داوید بارنهئا در حالی کار خود را در ریاست موساد آغاز میکند که سوءقصدهای هدفمند و ادامه تلاش اسرائیل برای ضربه زدن از راههای مختلف به برنامه هستهای ایران، همچنان در صدر دستور کار این سازمان است.
به نوشته جروزالم پست، سخنان داوید بارنهئا از ظرفیت آتی برای سوء قصد این سازمان علیه افراد مرتبط با برنامه اتمی ایران نشان دارد.
اشاره رسانههای اسرائیل به ترورهای هدفمند از سوی موساد کشتن افرادی است که این سازمان در فهرست ترور خود قرار میدهد؛ به ادعای رسانههای بینالمللی طیفی از افراد و نیروها در کشورها و سازمانهایی که علیه اسرائیل اقدام میکنند، در «فهرست ترور» این سازمان قرار دارند که بر اساس «اولویت» علیه آنها اقدام میشود.
آخرین فرد مهم در برنامه اتمی ایران که کشتن او به موساد نسبت داده میشود، محسن فخریزاده است که روز هفتم آذر پارسال در حومه تهران به شیوهای پیچیده کشته شد. بنیامین نتانیاهو سالها پیش او را «پدر بمب هستهای ایران» نامیده و گفته بود که «این نام را به خاطر بسپرید».
همچنین انفجارهای ناشی از خرابکاری در سایت نطنز در دو رویداد ۱۲ تیر سال گذشته و ۲۲ فروردین امسال به اسرائیل نسبت داده میشود.
در این میان، رسانههای اسرائیل و آمریکا نوشتهاند که اظهارات بنیامین نتانیاهو در مورد آمادگی او برای دادن دستور به انجام اقدامات بیشتر علیه برنامه هستهای ایران «حتی به قیمت درگیری میان اسرائیل وآمریکا» این نگرانی را در میان مقامات آمریکا افزایش داده که بنیامین نتانیاهو همزمان با تقویت احتمال خلع او از قدرت به دلیل تحولات داخلی صحنه سیاست اسرائیل، در آخرین روزهای مسند نخست وزیریاش، به ایران حمله نظامی کند.
بنیامین نتانیاهو و دولت موقت او با وجود بحران سیاسی داخلی که آنها را به سختی به خود مشغول داشته، مذاکرات جاری میان ایران و قدرتهای جهانی را که در وین دنبال میشود و گفتوگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا محسوب میگردد، از نزدیک و با نگرانی عمیق دنبال میکنند.
به نوشته رسانههای اسرائیل، استنباط دولتمردان کشورشان این است که ایران تا حد زیادی توانسته در مذاکرات وین به دستاوردهای مورد نظر خود نزدیک شود و بازگشت آمریکا به برجام، ممکن است «قریبالوقوع» باشد.
از سوی دیگر، شبکههای کان و ۱۲ تلویزیون اسرائیل تاکید کردند که سخنان فوری بنی گانتز، وزیر دفاع در دولت موقت اسرائیل، در زمینه لزوم حفظ مناسبات حسنه میان اسرائیل و آمریکا، پاسخ تلویحی اما روشن او به سخنان روز سهشنبه بنیامین نتانیاهو بوده است.
ژنرال گانتز در یک کلیپ که در شبکههای اجتماعی خود و تنها ساعتی پس از سخنان بنیامین نتانیاهو و اظهارات رئیس جدید موساد منتشر کرد، گفت برای اسرائیل حفظ روابط قوی با آمریکا همچنان یکی از مهمترین تکیهگاهها در تعیین سیاستهای راهبردی است.
بنیامین نتانیاهو در حالی از آمادگی برای «درگیری با آمریکا» با هدف مقابله با ایران سخن گفته که وزیر دفاع در دولت او روز چهارشنبه با درخواست دریافت یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی راهی واشینگتن میشود.
اسرائیل از آمریکا خواسته است که بابت تسلیحات و راکتهایی که در جنگ ۱۲ روزه اخیر علیه باریکه غزه به کار برد، یک میلیارد دلار به این کشور، افزون بر کمکهای سالانه حدودا چهار میلیارد دلاری، تجهیزات نظامی و کمک مالی صورت بگیرد.
شماری از سناتورهای آمریکایی، از جمله تد کروز و لیندزی گراهام، که برای «ابراز همبستگی» با اسرائیل بعد از جنگ اخیر غزه به اسرائیل رفتهاند، روز سهشنبه در دیدار با مقامات اسرائیلی گفتند که برای تصویب کمک ویژه یک میلیارد دلاری جدید آمریکا به اسرائیل، تلاش خواهند کرد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نیز خود پیشتر از آمادگی برای تقویت تسلیحاتی اسرائیل بعد از جنگ اخیر غزه سخن گفت.