فرانسه، پس از گذشت حدود ۱۵ ماه، مرزهای خود را با به اجرا گذاردن تمهیدات ویژه، به روی گردشگران خارجی می‌گشاید. بر اساس اعلام دولت فرانسه، کشورهای جهان، بر اساس میزان شیوع ویروس کرونا به سه رده‌ی قرمز، نارنجی و سبز، دسته‌بندی شدند و شرایط ورود مسافران ورودی به خاک فرانسه، بر اساس این دسته‌بندی مشخص شده است. شهروندان اتحادیه اروپا، که واکسن مقابله با ویروس کرونا را بطور کامل ( دو واحد واکسن) دریافت کردند، از روز چهارشنبه نهم ژوئن، می‌توانند به فرانسه سفر کنند. اما شهروندان بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، واقع در منطقه نارنجی این رده‌بندی، علاوه بر واکسن، برای ورود به فرانسه، باید نتیجه منفی آزمایش «پی‌سی‌آر» یا «تست تشخیص سریع» (آنتی‌ژنیک) را نیز به همراه داشته باشند. ایران، نیز در رده کشورهای نارنجی قرار گرفته است. 

فرانسه، از روز نهم ژوئن، پس از گذشت بیش از ۱۵ ماه، از زمان شیوع ویروس کرونا در این کشور، مرزهای خود را بر روی گردشگران اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای جهان می‌گشاید. این اقدام همزمان با بازگشایی تدریجی، پس از اجراء تمهیدات ویژه به منظور مقابله با گسترش ویروس کرونا، به اجرا درمی‌آید. 

 بر اساس اعلام دولت فرانسه، با وجود بازگشایی مرزهای این کشور بر روی گردشگران خارجی، شرایط ورود به خاک فرانسه، برای تمامی گردشگران یکسان نخواهد بود. بر اساس این بیانیه، در فهرستی، کشورهای مختلف جهان بر اساس میزان گسترش ویروس کرونا، به رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز طبقه‌بندی شدند و شرایط ورود به خاک فرانسه برای شهروندان این کشورها تعیین شده است. 

بر اساس اعلام دولت فرانسه، شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از روز چهارشنبه نهم ژوئن، در صورت دریافت واکسن علیه ویروس کرونا می‌توانند به فرانسه سفر کنند. این گروه، نیازی به انجام آزمایش «پی‌سی‌آر» ندارند.

علاوه بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، که بر اساس این تقسیم‌بندی رنگی دولت فرانسه، در رده‌ کشورهای سبز قرار دارند، شهروندان کشورهای «استرالیا، کره جنوبی، اسرائیل، ژاپن، لبنان، زلاند نو و سنگاپور» نیز، در صورت دریافت واکسن کامل (دو واحد واکسن)، بدون هیچ‌گونه محدودیتی می‌توانند به خاک فرانسه وارد شوند.

کشورهای سبز، کشورهایی هستند که ویروس کرونا بطور فعال در آن در حال گسترش نبوده و بیماران مبتلا به سویه‌های مختلف ویروس در این کشورها مشاهده نشده است.

بر اساس این دستورالعمل، شهروندان کشورهای یاد شده (واقع در رده‌بندی سبز)، در صورت عدم تزریق واکسن، به هنگام ورود به خاک فرانسه، باید نتیجه منفی آزمایش «پی‌سی‌آر» یا «تست تشخیص سریع کرونا» (آنتی‌ژنیک)، را با اعتبار حداکثر ۷۲ ساعت از کشور مبدا به همراه داشته باشند. 

همچنین در دستورالعمل دولت فرانسه تاکید شده است: شهروندان کشورهای فوق، باید دست‌کم ۱۴ روز پیش از ورود به خاک فرانسه، دو واحد واکسن مقابله با ویروس کرونا را دریافت کرده باشند. این فاصله زمانی برای افرادی که واکسن جانسون‌جانسون را تزریق کردند، ۴ هفته اعلام شده است. 

کشورهای قرمز و شرایط دشوار برای ورود به خاک فرانسه

بر اساس دسته‌بندی اعلام شده از سوی دولت فرانسه، برای شهروندان کشورهایی که در رده کشورهای قرمز قرار دارند، پس از ورود به خاک فرانسه، علاوه بر همراه داشتن نتیجه انجام آزمایش‌های «پی‌سی‌آر» یا «تست تشخیص سریع»، با اعتبار حداکثر ۴۸ ساعت از کشور مبدا، رعایت قرنطینه خانگی به مدت ۷ تا ۱۰ روز الزامی است. 

شهروندانی که کشورهای آنان در رده قرمز گسترش شیوع ویروس کرونا قرار دارند، پس از ورود به خاک فرانسه، در صورت دریافت واکسن کامل نیز ملزم به رعایت این تمهیدات هستند.

رده‌بندی دولت فرانسه حاکی از آن است که کشورهای «آفریقای جنوبی، آرژانتین، بحرین، بنگلادش، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، هند، نپال، پاکستان، سریلانکا، ترکیه و اروگوئه» در رده کشورهای قرمز قرار دارند.

کشورهای نارنجی و تمهیدات دولت فرانسه برای گردشگران خارجی

دولت فرانسه، در راستای تمهیدات تازه برای ورود گردشگران خارجی، اعلام کرد: برای شهروندان کشورهایی که در رده‌بندی گسترش ویروس کرونا، در رده کشورهای نارنجی قرار دارند، در صورت دریافت کامل واکسن، همزمان با ورود به خاک فرانسه، ارائه نتیجه منفی آزمایش «پی‌سی‌آر» یا «تست تشخیص سریع» (آنتی‌ژنیک)، نیز الزامی است. 

در صورت عدم دریافت واکسن، ورود مسافران از کشورهای واقع در رنگ‌بندی نارنجی، تنها در موارد اضطراری و با ارائه شواهد کافی، انجام‌پذیر است. این 

گروه، همزمان با ورود به خاک فرانسه، باید علاوه بر نتیجه منفی آزمایش «پی‌سی‌آر» یا «تست تشخیص سریع» (آنتی‌ژنیک)، به مدت یک هفته قرنطینه خانگی را رعایت نمایند. 

علاوه بر «بریتانیا و ایالات متحده آمریکا» کشورهای «کانادا، مراکش و ایران»، همچنین تمامی کشورهایی که در رده‌ی کشورهای نارنجی قرار ندارند، موظف به رعایت این دستورالعمل هستند.