صدراعظم آلمان اعلام کرد که کشورهای کم‌درآمد تا پایان ۲۰۲۲ از گروه ۷ حدود دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا دریافت می‌کنند. سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل انتظار کمک‌های بیشتری را دارند.

کشورهای عضو گروه ۷ (جی ۷) در حال برنامه‌ریزی ارسال مقادیر بیشتری واکسن برای مبارزه با پاندمی کووید۱۹ در کشورهای تنگدست و در حال رشد هستند.

به گفته آنگلا مرکل قرار است این کشورها تا پایان سال آینده میلادی از گروه ۷ دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دوز واکسن دریافت کنند.

صدراعظم آلمان در حاشیه نشست جی ۷ در کاربیس، واقع در جنوب غربی انگلیس گفت، گروه ۷ باید در رابطه با مسائل جهانی احساس مسئولیت کند.

گروه ۷ از آلمان، ایالات متحده، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن، فرانسه و کانادا تشکیل شده است.

مشخص نیست که آیا دوزهای واکسن ذکرشده توسط مرکل، به عنوان کمک‌بلاعوض خواهد بود یا  بودجه آنها یا دست‌کم بخشی از آنها از صندوق واکسیناسیون بین‌المللی «کوواکس» پرداخت می‌شود.

نیاز به هشت میلیارد دوز واکسن

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا پیش از آغاز نشست گروه ۷ گفته بود که قرار است کشورهای عضو در رابطه با اهدای یک میلیارد دوز واکسن به توافق برسند.

نیمی از واکسن‌ها را ایالات متحده آمریکا تامین خواهد کرد. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در این مورد گفت: «وظیفه بشردوستانه ما این است که تا حد ممکن جان آدم ها را نجات دهیم.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در واکنش به اظهارات جانسون گفته بود. یک میلیارد دوز قابل تقدیر است «اما بدیهی است که ما به بیش از این نیاز داریم.»

براساس برآورد سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای واکسیناسیون ۸۰ درصد از جمعیت کشورهای کم‌درآمد دست‌کم هشت میلیارد دوز واکسن لازم است.

تقاضای همبستگی بیشتر

تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس این سازمان خواستار همبستگی بیشتر کشورهای ثروتمند با دیگر کشورها شد. او در این راستا به انتقال فناوری و تولید واکسن در کشورهای نیازمند اشاره کرد.

گبریسوس گفت: «ما در حال یک مسابقه حیاتی هستیم ، اما این مسابقه عادلانه نیست».

اوایل ژوئن یکصد تن از رهبران و چهره‌های برجسته سیاسی سابق جهان در نامه سرگشا‌ده‌ای از گروه ۷ خواستند، هزینه‌های مربوط به واکسیناسیون علیه کرونا در کشورهای فقیر جهان را بپذیرند.

در این نامه آمده است: «پشتیبانی گروه ۷ و گروه ۲۰ از اعطای واکسن‌های موجود به کشورهایی با درآمد متوسط و کم، اعانه نیست، بلکه هماهنگ و در راستای منافع راهبردی همه کشورهای عضو خواهد بود.»

گوردون براون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا که از امضا‌ءکنندگان این نامه مشترک است، گفت، هزینه این کار ۳۰ پنس (۴۳ سنت)‌در هفته به ازای هر فرد در بریتانیاست.

  • برای واکسینه‌کردن ساکنان مناطق کوهستانی جنوب شرقی ترکیه، کادر درمانی باید پرانرژی و از نظر فیزیکی ورزیده باشد. دکتر زینب ارلاپ به دویچه وله می‌گوید: «در این مناطق انسان‌ها در فضاهای تنگ کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، به همین دلیل ابتلای یک شخص می‌تواند به‌سرعت به دیگران منتقل شود. علاوه بر این، آنها تمایلی به رفتن به بیمارستان ندارند، به همین خاطر ما باید نزد آنها برویم.»