ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، به ایران درباره «تلاش در راستای تقویت توانمندی ظرفیت‌های اتمی»، هشدار داده و تاکید کرد: ایران باید هر چه سریعتر این اقدامات را متوقف کند و ضروری است آمریکا و ایران به توافق اتمی بازگردند. ساعاتی پیش از اظهارات رییس سیاست خارجی فرانسه، کشورهای اروپایی عضو برجام، (آلمان، فرانسه و بریتانیا)، در بیانیه‌ای مشترک، «نگرانی عمیق» خود را از آغاز روند تولید اورانیوم فلزی در ایران که دارای کاربرد نظامی نیز می‌باشد، ابراز داشته و خواستار پایان دادن به این اقدام تازه در نقض توافق جامع اتمی شدند. ژان-ایو لودریان، همچنین، بر لزوم انجام گفتگوهای دشوار با ایران بر سر فعالیت‌های بی‌ثبات کننده این کشور در منطقه و برنامه موشک‌های بالستیک ایران، تاکید کرد.

ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه با نشریه فرانسوی «ژورنال دو دیمانش»، ضمن اعلام نگرانی کشورهای اروپایی نسبت به روند فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه ایران در مسیر «تقویت توانمندی ظرفیت سلاح اتمی» خود گام برمی‌دارد، خواستار «واکنش فوری» و بازگشت ایالات متحده آمریکا، پس از آغاز به کار دولت جو بایدن، به توافق جامع اتمی سال ۲۰۱۵ شد. 

وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه روز شنبه ۱۶ ژانویه/۲۷ دی، با این نشریه فرانسوی، تاکید کرد: «بطور واضح اعلام می‌کنم، ایران، در حال تقویت توان اتمی خود است. همچنین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در نیمه ماه ژوئن (۲۸ خرداد ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد. بنابراین ضروری است که هر چه سریعتر به ایران اعلام شود، دست از اقدامات خود بردارد و باید شرایطی را فراهم کرد تا ایران و ایالات متحده آمریکا بار دیگر به توافق وین بازگردند». 

کشورهای اروپایی عضو توافق جامع اتمی با ایران (برجام)، روز شنبه ۱۶ ژانویه/۲۷ دی، ضمن ابراز «نگرانی عمیق» نسبت به گام دیگر ایران در نقض توافق اتمی و آغاز روند تولید اورانیوم فلزی در ایران، که دارای کاربرد نظامی نیز هست، از جمهوری اسلامی ایران خواستند تا به این اقدام تازه در نقض توافق جامع اتمی پایان دهد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه گذشته، آغاز روند تولید اورانیوم فلزی را اعلام کرده بودند. 

در پی خروج ایالات متحده آمریکا از توافق جامع اتمی با ایران و برقراری مجازات‌های سختگیرانه علیه این کشور، جمهوری اسلامی ایران، در واکنش، برخی تعهدات خود در این توافق را بطور تدریجی کاهش داد. تولید اورانیوم فلزی غنی شده، از نظر کارشناسان غربی می‌تواند برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار گیرد. 

سازمان انرژی اتمی ایران، شامگاه شنبه ۱۶ ژانویه، در پاسخ به بیانیه سه کشور اروپایی، اعلام کرد: تولید اورانیوم فلزی بر اساس موضوع مندرج در «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، انجام می‌گیرد و با تولید سوخت پیشرفته برای استفاده از راکتور تحقیقاتی در تهران تفاوت دارد.

ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، در بخش دیگری از این گفتگو، با اشاره به خروج دولت دونالد ترامپ از توافق جامع اتمی با ایران که به تایید سه کشور اروپایی نیز رسیده بود، تصریح کرد: «نتیجه‌ی سیاست خروج ایالات متحده آمریکا از توافق اتمی و اعمال فشارهای حداکثری واشنگتن علیه تهران، منجر به افزایش خطر و تهدید شد اکنون ضروری است تا به این سیاست خاتمه داده شود».

همچنین، رییس سیاست خارجی فرانسه، بر لزوم و فوریت انجام گفتگوهای دشوار درباره پرونده موشک‌های بالستیک ایران و اقدامات بی‌ثبات کننده این کشور در منطقه تاکید کرد.

کشورهای غربی، بارها نسبت به اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌ی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خاورمیانه و برنامه موشک‌های بالستیک این کشور هشدار داده و ابراز نگرانی کرده‌اند. 

جو بایدن، در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری آمریکا، نسبت به بازگرداندن واشنگتن به توافق جامع اتمی با ایران وعده داده بود. کارشناسان می‌گویند: این احتمال می‌رود که پرونده مذاکرات اتمی با ایران، نخستین آزمون سیاست خارجی دولت جو بایدن باشد.