اشتفن زایبرت، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد، دولت این کشور از نقش رئیسی در اعدام‌ها اطلاع دارد. او به پرسش مربوط به تبریک صدراعظم آلمان به انتخاب رئیسی پاسخ نداد و گفت “در این ارتباط چیزی برای گفتن ندارد”.

اشتفن زایبرت، سخنگوی دولت آلمان شامگاه دوشنبه ۳۱ خرداد (۲۱ ژوئن) در کنفرانسی خبری در برلین گفت، آلمان از نقش ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران در اعدام‌ها اطلاع دارد.  

آلمان بار دیگر انتقاد خود را از روند پذیرش نامزدها برای انتخابات ریاست جمهوری در ایران ابراز داشت. زایبرت در این ارتباط خاطرنشان کرد: «گزینش کاندیداها برای انتخابات ریاست جمهوری در ایران به هیچ وجه با تصوری که ما از یک انتخابات آزاد و عادلانه داریم، مطابقتی نداشت و در حال حاضر بیشتر توجه‌ها به مذاکرات برجام در وین خواهد بود.»

زایبرت در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود در برلین به سئوال خبرنگاری که پرسیده بود آیا صدراعظم مرکل انتخاب رئیسی را تبریک خواهد گفت یا نه، پاسخ داد که او “چیزی در این ارتباط برای گفتن ندارد”.

سخنگوی دولت آلمان دلیل ذکر نکرد و تنها گفت که او شرایط انتخابات را تشریح کرده و فعلا مذاکرات برجام وین مهم است و رئیس جمهور آینده ایران نیز در آن نقش بازی خواهد کرد.

با انتخاب ابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری ایران وضعیت حقوق بشر در ایران و اعدام‌های ۱۳۶۷ که رئیسی به عنوان عضوی از “هیات مرگ” در آن نقش مهمی داشته، در رسانه‌ها و محافل سیاسی غرب و همچنین نهادهای بین‌المللی حقوق بشر بیشتر مطرح شده است. 

بربل کوفلر، مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان نیز در واکنشی که بعد از انتخاب رئیسی نشان داد گفت از اینکه “رییس جمهور منتخب ایران هنوز درباره گذشته خود و نقض آشکار حقوق بشر توضیحی نداده” نگران است.

کوفلر در حساب توییتر خود نوشت “فریاد مردم ایران که خواهان آزادی و حقوق بشر هستند باید شنیده شود”.

مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان همچنین در توییت خود نوشت که حقوق بشر قابل مذاکره نیست و جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی تعهد داده است به آن پایبند باشد.

  • تصاویر ۱۳ قربانی اعدام‌های سال ۶۷. از بالا چپ به راست: جبار شبانی، مریم پاکباز، ابوالقاسم زهرایی، نسرین رجبی، اقدس همتی، محمدرضا صادقی، سیمین خیریه صفایی، آصف رزم‌دیده، پرویز سلیمی، محمود پولچی، امیرهوشنگ هادی‌خانلو و سید احمد سیدین. حکومت ایران در جوابیه خود به نماینده ویژه سازمان ملل در رابطه با اعدام‌ این افراد گفته بود، این اسامی جعلی بوده و این افراد وجود خارجی نداشته‌اند.