علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، گفت احیای برجام “در مذاکرات بین رئیس جمهوری فعلی و رئیس جمهوری منتخب مورد بحث قرار گرفته و این تصمیمی نیست که این دولت یا دولت بعد بگیرد”.

آقای ربیعی در کنفرانس خبری تازه خود گفت کمیته‌ای پیش‌بینی شده تا مصوبه مجلس و آنچه به تفاهم می‌رسد را تطبیق دهد.

او گفت احیای برجام “بر اساس سیاست‌های کلان و خطوط مشخص شده از سوی رهبر ایران پیش می‌رود” و اعلام کرد “اگر آمریکا به تعهداتش برگردد مذاکره کنندگان موضوع را برای تصمیم گیری به نهادهای بالادستی گزارش می‌دهند و منتظر دولت بعد نخواهند ماند”.

او گفت “در حال حاضر تقریبا درباره تمام اختلافات مهم توافق کلی صورت گرفته و اسناد مربوطه آماده و متنی روشن در کارگروه‌ها تدوین شده است”.آگهیhttps://5f2b26f52895dd06996eaf75fee533b1.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

او گفت “دولت از ابتدا اعلام کرده که احیای برجام به سیاست داخلی و نتایج انتخابات ربطی ندارد”.

روز گذشته نیز ابراهیم رئیسی، که بزودی جای آقای روحانی را می‌گیرد، در اولین نشست مطبوعاتی خود گفت که تیم سیاست خارجی وی با تیم مذاکره کنننده هسته‌ای ایران در تماس است. وی در عین حال گفت که دولت او سرنوشت کشور و وضعیت اقتصادی ایران را به توافق هسته ای برجام گره نمی زند و سیاست خارجی دولت وی به برجام محدود نخواهد شد.

اخیرا رسانه‌های ایران اظهارات محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه این کشور در “مجمع دیپلماسی آنتالیا” در ترکیه را منتشر کردند که گفته احیای توافق برجام “به احتمال زیاد” تا پیش از پایان دولت حسن روحانی در نیمه مرداد به نتیجه خواهد رسید و توافق به دست خواهد آمد.

بر اساس این گزارش ها آقای ظریف گفته “جدیدترین متن ویرایش شده توافق را دیدم. متن خالص و خالص‌تر شده است. پرانتزها (به معنی موارد مورد اختلاف) در حال حذف شدن است”.

این اظهارات در حالی بیان شد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشتر گفته بود که برای احیای توافق هسته‌ای برجام شامل رفع تحریم‌های آمریکا و بازگشت ایران به محدودیت های اتمی باید منتظر تشکیل دولت جدید ایران شد.

هدف از احیای توافق برجام رفع تحریم های اتمی آمریکا از ایران و بازگشت ایران به محدودیت های اتمی است.

طرف های مذاکره می گویند با وجود پابرجا بودن اختلافات، به توافق نهایی خوشبین هستند.

در حال حاضر ششمین دور از مذاکرات احیای برجام که هدف از آن مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا است، ادامه دارد. طرف ها از پیشرفت در گفت و گوها در عین باقی ماندن برخی از مسائل کلیدی خبر می دهند.

ربیعی: مبلغان تحریم در امتداد طراحان تحریم اقتصادی قرار داشتند

انتخابات اخیر ریاست جمهوری و نفس برگزاری و مشارکت را “نه بزرگ به تحریم‌گران” دانست.

او در نشست خبری خود گفت”به مبلغان تحریم انتخابات که در امتداد طراحان تحریم اقتصادی قرار داشتند و زیر پرچم فشار حداکثری بودند نه گفته شد”.

او گفت تحریم‌کنندگان “با نقابی دیگر به میدان آمده بودند و اینبار نیز ناکام ماندند”.

میزان مشارکت در این انتخابات ۴۸.۸ درصد اعلام شد و آرای باطله با ۳ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۶۸۰ رای بوده که پس از ابراهیم رئیسی در مرتبه دوم قرار دارد.

علی ربیعی در نشست خبری خود گفت “در این روزها مخالفان همیشگی ایران تبلیغاتی منفی علیه انتخابات، آینده ایران و ناامیدی از منتخب انتخابات به راه انداختند”.

مشارکت در انتخابات

اکنون سخنگوی دولت با تجلیل از ابراهیم رئیسی گفت با شناختی که از منتخب انتخابات دارد، اعتقاد به خرد جمعی، عملگرایی، سیاست تعاملی، واقع بینی و مصلحت اندیشی و باورمندی به عدالت در کارنامه او بوده است و این تبلیغات منفی یکی دو روز گذشته علیه او در میان رای دهندگان و کسانی که رای ندادند جایگاهی نخواهد داشت.

در این انتخابات ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه ایران با کسب نزدیک به هجده میلیون رای، پیروز سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران شد.

با توجه به آمار انتخابات‌ دوره‌های گذشته ریاست جمهوری ایران، این انتخابات کمترین میزان مشارکت را داشته و پس از آن، انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۲ با ۵۰.۷ در رتبه بعدی قرار می‌گیرد.