بر اساس این گزارش، تاسیسات مورد حمله، محل ساخت ورق‌های آلومینیومی مورد استفاده در ساخت سانتریفیوژهای ایران است.

سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه انجام یک «اقدام خراب‌کارانه» علیه یکی از تاسیساتش را تایید کرد اما گفت که این عملیات شکست خورده و هیچ خسارتی به بار نیاورده است.

برخی گزارش‌ها از انجام این حمله با پهپاد خبر داده‌ و برخی دیگر آن را تکذیب کرده‌اند.

روزنامه «جروزالم پست» اسرائیل هم گزارش کرده است که برخلاف گفته‌های مقام‌های ایرانی در حمله روز چهارشنبه، خسارت قابل توجهی به بار آمده است.

جروزالم‌ پست نوشته به اسنادی دست یافته است که وضعیتی خلاف ادعای مقامات ایران در رابطه با عملیات روز گذشته در یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی ایران را نشان می‌دهد.

روزنامه کویتی «الجریده» هم در شماره روز پنج‌شنبه خود به نقل از یک منبع رسمی ایرانی نوشته است که انفجار «خنثی‌شده» روز چهارشنبه دوم تیر ماه در کرج بیش از ۱۰۰ نفر از برجسته‌ترین دانشمندان و مهندسان هسته‌ای ایران را هدف قرار داده بود.

الجریده نوشته است که این انفجار قرار بود توسط بمبى كه در يك ساختمان متعلق به این سازمان در شهر کرج کار گذاشته شده بود، انجام شود.

ایران در سال‌های گذشته اسرائیل را متهم کرده که چندین حمله علیه تاسیسات غنی‌سازی این کشور انجام داده است. اسرائیل این اتهامات را تایید یا رد نکرده است.

رادیو فردا – روزنامه جروزالم پست مدعی شده که «خرابکاری در یکی از سایت‌های هسته‌ای ایران در بامداد روز چهارشنبه دوم تیر خسارات سنگینی برجای گذاشته است».

این روزنامه افزوده است که «مستندات قوی که به جروزالم پست نشان داده شده، وضعیتی برخلاف ادعای مقامات ایران را نشان می‌دهد».

جروزالم پست در همین حال افزوده است که تایید مستنداتی که به این روزنامه نشان داده شده، به طور مستقل امکان‌پذیر نبوده است.

این روزنامه راستگرای انگلیسی‌زبان در باره «مستندات قوی» و منبع یا منابعی که «مستندات» رادر اختیار آن گذاشته‌اند، توضیح بیشتری نداده است.

جروزالم پست همچنین نگفته است که «خرابکاری» اگر موفقیت‌آمیز بوده، چگونه صورت گرفته است.

ایران گفته بود که یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی کشور در بامداد این روز در معرض یک «اقدام خرابکارانه» بوده اما حمله «با شکست روبرو شده و هیچ‌گونه تلفات جانی و خسارت مالی به بار نیامده است».

برخی منابع خبری ایران نوشته بودند که ساختمان وابسته به سازمان انرژی اتمی در اطراف کرج هدف «حمله ناموفق» قرار گرفته است.

خبرگزاری مهر از حمله‌ای که ظاهرا قرار بوده به صورت پهپادی انجام شود، خبر داده بود.https://gooya-d.openx.net/w/1.0/afr?auid=540762556&cb=31428469

اما «یک مقام آگاه» در قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیا، ساعاتی بعد این امر را که حمله قرار بوده از طریق پهپاد انجام شود، رد کرد.

به نوشته ایسنا، مقام یادشده در قرارگاه خاتم‌الانبیا گفته بود که احتمالا یک اقدام امنیتی خرابکارانه برای این مرکز طراحی شده بود ولی «این موضوع ارتباطی به حوزه مسئولیتی قرارگاه پدافند هوایی کشور ندارد».

برخی منابع در ایران گفته‌اند که در صورتی که یک حمله پهپادی طراحی شده بود، پرسش این است که چگونه قطعات پهپاد مهاجم به کشور وارد و مونتاژ شده و پس از آن این هواگرد به پرواز درآمده و عوامل کنترل کننده آن از کدام نقطه به هدایت آن مشغول بوده‌اند؟

سایت نورنیوز که به دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نزدیک است، بدون اشاره به پهپاد یا هر نوع جزییات بیشتر در مورد نوع حمله، افزوده بود که «چگونگی این رخداد و همچنین شناسایی عوامل آن، از سوی مراجع مسئول در دست بررسی و پیگیری است».

همزمان با انتشار این گزارش‌ها در رسانه‌های ایران، اخباری نیز در خصوص حمله پهپادی به مرکز مهم ساخت واکسن ویروس کرونا در اطراف کرج منتشر شده بود.

از جمله خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نوشته بود که حمله پهپادی دشمنان به مجموعه دارویی «برکت»، از زیر مجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان امام خمینی مستقر در منطقه کردان کرج صورت گرفته اما حمله با شکست روبرو شده است.

خبرگزاری ایلنا این خبر را بعدا حذف کرد. برخی رسانه‌های ایران نیز جزییات اندکی را که ابتدا در باره «حمله ناکام» بامداد چهارشنبه در اطراف کرج منتشر کردند، یا حذف کرده یا تغییراتی در آن دادند.

از سوی دیگر، گزارشگران شبکه کان اسرائیل گمانه‌زنی کرده‌اند که اگر کشورشان در پشت پرده حمله بامداد چهارشنبه به ایران بوده، باید آن را نخستین حمله تصویب شده به ایران از این نوع، از بعد از آغاز به کار دولت نفتالی بنت، نخست وزیر جدید، قلمداد کرد.

رسانه‌های اسرائیل به رویداد یاد شده در ایران توجه زیادی نشان داده‌اند اما هیچ مقام رسمی اسرائیلی در این باره اظهار نظری نکرده است.

ممکن است سکوت مقامات اسرائیلی ناشی از تغییرات در دولت کشورشان و نیز در ریاست موساد باشد و برخلاف دولت پیشین در زمان بنیامین نتانیاهو و ریاست قبلی موساد، مقامات دولت جدید صریحا به ارتباط کشورشان با رویدادهایی از این دست در ایران اشاره نکنند.

اما رسانه‌های اسرائیل غیر از بازتاب گسترده رویداد بامداد چهارشنبه در کرج، به توقف اخیر در کار نیروگاه بوشهر نیز توجه زیادی نشان داده‌اند هر چند که اشاره‌ای به احتمال ارتباط کشورشان با این رویداد نکرده‌اند.

مقامات ایران قاطعانه تاکید کرده‌اند که توقف کار نیروگاه بوشهر، بر اساس برنامه‌ریزی داخلی و برای نیازهای فنی بوده و «متخصصان در حال تلاش برای رفع ایرادات هستند تا در اسرع وقت، نیروگاه به مدار تولید برق بازگردد و به شبکه سراسری متصل شود».

داوید بارنیا، که از سه هفته پیش ریاست موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، را بدست گرفته، آشکارا گفته است که وارد کردن ضربات جدی به برنامه هسته‌ای ایران، کماکان در دستور کار او و سازمانش قرار دارد.

یوسی کوهن، پس از پنج سال و نیم ریاست موساد، به تازگی در اولین مصاحبه مشروح با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، جزییات بسیاری از حملات طراحی و اجرا شده در زمان ریاست او بر موساد علیه ایران را افشا کرد.

از مجموعه اظهارات یوسی کوهن و سایر مقامات اسرائیلی چنین برمی‌آید که حمله روز ۲۲ فروردین امسال به سایت نطنز و نیز حمله روز ۱۲ تیر پارسال به همان سایت، کار موساد بوده است.

یوسی کوهن در آن مصاحبه شگفت‌انگیز اخیر جزییات مربوط به کشتن محسن فخری‌زاده، ارشدترین دانشمند هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران بدست عوامل موساد در ترور روز هفتم آذر سال گذشته در حومه تهران را نیز به نوعی تایید کرد و برخی جزییات بیشتر را که تا پیش از آن علنی نشده بود، بیان کرد.

محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری پیشین ایران، فاش کرده که حملات اسرائیل به نطنز «ده میلیارد دلار خسارت» وارد کرده است. آقای احمدی‌نژاد جزییاتی از دست باز اسرائیل در نهادهای حساس اتمی، اطلاعاتی، امنیتی و فضایی ایران بیان کرده که در صورت درستی، نشان از وضعیتی بشدت هولناک دارد.

در این میان، عزم اسرائیل برای زدن ضربات بیشتر به برنامه هسته‌ای یا حتی دانشمندان اتمی ایران در حالی ظاهرا راسخ‌تر شده که دولت جدید اسرائیل مانند دولت بنیامین نتانیاهو از احتمال بازگشت قریب‌الوقوع آمریکا به برجام، توافق هسته‌ای با ایران، عمیقا ناخشنود است و در این زمینه، رییس ستاد ارتش خود را در این روزها برای گفت‌وگو با شمار زیادی از مقامات دولت جو بایدن، راهی واشینگتن کرده است.

این احتمال مطرح است که حتی در صورت بازگشت آمریکا به برجام، اسرائیل از انواع راه‌ها حملات به ایران، از جمله سایت‌های هسته‌ای آن را تشدید کند. آویو کوخاوی، رییس ستاد ارتش اسرائیل، صریحا گفته بود که بازگشت آمریکا به برجام، یعنی جنگ اسرائیل (با ایران).

دولت آمریکا با سکوت در برابر این نوع اظهارات مقامات اسرائیلی، پیوسته تاکید می‌کند که مانع از اتمی شدن ایران خواهد شد و حافظ امنیت اسرائیل، به عنوان متحد مهم خود است.