دادستان زاهدان نسبت به بروز «فاجعه انسانی» در استان سیستان‌و‌بلوچستان به‌دلیل بحران کرونا و احتمال سرایت «سونامی مرگ» از این استان به دیگر نقاط ایران هشدار داد.

مهدی شمس‌آبادی از سعید نمکی، وزیر بهداشت، و کارشناسان این وزارتخانه خواسته است که به‌‌دلیل بحرانی‌شدن وضعیت همه‌گیری کرونا در سیستان‌وبلوچستان، به صورت «میدانی و نامحسوس، اوضاع را کنترل کنند».

درخواست او پس از آن مطرح می‌شود که به گفته این مقام قضایی، «تماس‌های مکرر مردم» حاکی از کمبود امکانات درمانی از جمله دستگاه اکسیژن‌ساز است.

دادستان زاهدان هشدار داده است که اگر به استان سیستان‌وبلوچستان «همچون تهران» نگاه نشود، «سونامی مرگ از سیستان و بلوچستان به سراغ کل ایران می‌آید».

روز یکشنبه هفته جاری نیز فداحسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس، «مقصر» اصلی افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در سیستان‌وبلوچستان را وزیر بهداشت معرفی کرده و خواستار ورود قوه قضائیه به پرونده بررسی عملکرد وزیر بهداشت شده بود.

او گفته بود: «روزانه بیش از ۱۲۰۰ نفر از مردم سیستان و بلوچستان به کرونا مبتلا می‌شوند اما وزیر بهداشت حتی جواب تلفن استاندار را نمی‌دهد و مدیریتی بر ستاد کرونای استان ندارد».

دادستان زاهدان در بخش دیگری از اظهاراتش گفته است که «بسیاری از مردم {استان} اصلا اعتقادی به دکتر ندارند و به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند یا در روستاها بیمار می‌شوند و فوت می‌کنند و جزو آمار نمی‌آیند».

او به صراحت گفته که باید آمار کنونی کرونا در سیستان و بلوچستان را «چند برابر کنیم».

علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان‌وبلوچستان، نیز اعلام کرده که «تمامی استان به لحاظ رنگ‌بندی در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته و در این شرایط تمامی ترددهای جاده‌ای ممنوع است».

او با بیان این‌که در زاهدان بیش از ۲۲۰ واحد صنفی طی دو روز اخیر پلمب شده، «تجمعات خانوادگی و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی» را از دلایل افزایش ابتلا به کرونا در سیستان‌وبلوچستان عنوان کرده است.

بر اساس تصمیم ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا سیستان و بلوچستان، مراکز دولتی در این استان در روزهای ۹ و ۱۰ تیر تعطیل شده است.

محمد عباسی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، روز هشتم تیرماه اعلام کرده بود که سیستان‌و‌بلوچستان به‌دلیل ورود ویروس‌های جهش یافته کرونا در «بدترین وضعیت همه‌گیری این ویروس» قرار دارد.

به گفته وی، با توجه به این‌که سیستان و بلوچستان در «پایین‌ترین سطح» رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی قرار دارد کرونا در این استان به اوج خود رسیده است.