اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش، می‌گوید وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان «از مرز فاجعه رد شده» و نیروهای مسلح باید بیمارستان‌های سیار راه‌اندازی کنند.

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان، نیز با اشاره به اینکه «نهادهای نظامی در تدارک راه‌اندازی بیمارستان‌های صحرایی هستند»، بدون ارائه جزییات آماری گفته است تعداد مبتلایان به کرونا در جنوب شرق کشور، «پنج برابر موج‌های قبلی» است.

مقام‌های دانشگاه علوم پزشکی این استان می‌گویند تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در این استان به کرونا مبتلا شد‌ه‌اند و ۱۶۷۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند ولی برخی نمایندگان مجلس آمار واقعی را بیشتر از آمار اعلام شده برآورد کرده‌اند.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، علت بحرانی شدن اوضاع در سیستان و بلوچستان را شیوع ویروس دلتا اعلام کرده و در ۵ هفته گذشته، تعداد بیماران سرپایی و بستری با شیب تندتری افزایش یافته و اکنون «تست‌های مثبت کرونا در این استان به حدود ۶۰ درصد رسیده» است.

وب‌سایت تجارت‌نیوز در گزارشی نوشته است قطع برق و از کار افتادن دستگاه‌های اکسیژن باعث تشدید بحران شده و «دستگاه اکسیژن هم گران و نایاب شده و دو برابر قیمت عادی به فروش می‌رود».

خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی با اشاره به تشدید فشارها بر سیستم بهداشت و درمان ضعیف این استان، نوشته است که در برخی نقاط استان، علیرغم شیوع بالای کرونا «کیت‌های تست کرونا یا نیست یا کم است و پاسخگوی نیاز جمعیت نیست».

همزمان با تشدید بحران کرونا، سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان، نیز از تاثیر این وضعیت بر میزان ذخایر خونی این استان خبر داده و گفته است وضعیت «به شدت بحرانی» است.

او با اشاره به اینکه بیماران تالاسمی در نوبت تزریق خون قرار دارند و واردات خون از سایر استان‌ها مقدور نیست، هشدار داده است که «با شرایط ذخایر خونی در سیستان‌ و بلوچستان حتی امکان پاسخگویی برای یکروز آن هم در شرایط عادی وجود ندارد».

افزایش پروازها به ارمنستان

در ادامه تقاضای سفر به ارمنستان برای واکسیناسیون رایگان کرونا، محمد ذیبخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران گفته است شرکت ارمنیا هفته آینده دو پرواز دیگر را به پروازهای خود اضافه می‌کند و در مجموع ۱۱ پرواز در هفته از ارمنستان به تهران انجام خواهد شد».

در روزهای اخیر، برخی کشورهای منطقه از جمله روسیه، ترکیه، ارمنستان و امارات برای گردشگران خارجی واکسن رایگان ارائه می‌کنند و بسیاری از ایرانی‌ها به خاطر تعلل و تاخیر دولت در واکسینه کردن شهروندان خود، رو به کشورهای خارجی آورده‌اند.

در حال حاضر هزینه سفر هوایی به ارمنستان بر اساس گزارش رسانه‌های داخل، با توجه به نرخ هتل بین ۸ تا ۲۰ میلیون تومان برآورد شده است ولی گزارش‌هایی درباره واکسیناسیون در لب مرز ایران و ارمنستان نیز منتشر شده است.

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا با انتقاد از افزایش سفرها به ارمنستان برای دریافت واکسن رایگان استرازنکا، گفته است «می توان این واکسن را با ۲۰۰ هزار تومان یا حداکثر ۵۰۰ هزار تومان برای مردم فراهم کرد».

او درباره عدم موفقیت بخش خصوصی در واردات واکسن، توضیح داده است که وزارت بهداشت به شرکت‌های خصوصی گفته است اگر واکسن وارد کنند، باید از طریق وزارت بهداشت توزیع شود و «آنها نیز از ترس اینکه به سرمایه خود نرسند این کار را نمی کنند».