جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه ۱۷ تیرماه گفت ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان نهم شهریورماه (۳۱ اوت) امسال به پایان می‌رسد.

رئیس جمهوری آمریکا در نشستی خبری افزود پس از ۲۰ سال و هزینه حدود یک هزار میلیارد دلار برای آموزش و تجهیز صدها هزار نیروی افغان و نیز کشته شدن حدود ۲۴۵۰ نیروی آمریکایی، او حاضر نیست نسل دیگری از آمریکایی‌ها را به جنگ افغانستان اعزام کند.

جو بایدن تصریح کرد که در حال پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا است.

رئیس جمهوری ایالات متحده در خصوص تداوم حضور نظامی امریکا در افغانستان تاکید کرد که حفظ «وضع موجود» در افغانستان گزینه‌ای برای انتخاب نیست.

او همچنین گفت که ایالات متحده نمی‌تواند به سیاست‌هایی که ۲۰ سال پیش برای مقابله با تهدیدهای آن زمان در نظر گرفته بودند٬ ادامه دهد. ما می‌بایست به تهدیدهای امروز پاسخ دهیم.

جو بایدن در ادامه تاکید کرد٬ آمریکا برای تاسیس حکومت وارد افغانستان نشد. او با این حال در ادامه اذعان کرد که وضعیت آینده افغانستان نامشخص است.

جو بایدن اظهار داشت: احتمال این‌که (در آینده) یک حکومت یکپارچه کنترل کل افغانستان را دست داشته باشد٬ بسیار بعید است.

ارتش آمریکا از ۱۱ خرداد امسال روند خروج نیروها را آغاز کرده و تعدادی از پایگاه‌های نظامی از جمله پایگاه هوایی بگرام را به نیروهای دولتی افغانستان تحویل داده است.

آقای بایدن تصریح کرد ایالات متحده به اهداف خود در افغانستان از جمله نابود کردن عاملان حملات تروریستی یازدهم سپتامبر دست یافته و از این پس، به عهده مردم افغانستان است تا در مورد سرنوشت و آینده خود و همچنین اداره کشورشان تصمیم بگیرند.

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفته است٬ دولت آمریکا کار خارج کردن هزاران نفر از مترجمان و سایر افغان‌هایی که در جنگ به نیروهای آمریکایی کمک کرده‌اند را در ماه جاری آغاز خواهد کرد.

در همین زمینه، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته است، کار بررسی چند پایگاه و تاسیسات آمریکا در خارج از کشور برای میزبانی و استقرار موقت این افغان‌ها آغاز شده است.

اتحاد رهبران افغان

جو بایدن همچنین با اشاره به دیدار اخیر خود با اشرف غنی و عبدالله عبدالله گفت٬ رهبران افغانستان باید متحد شوند.

این در حالی است که پیشروی‌های سریع و گسترده طالبان در نواحی شمالی افغانستان طی روزهای اخیر به نگرانی‌ها در مورد احتمال شکست نیروهای دولتی پس از خروج کامل نظاميان آمریکا و ناتو دامن زده است.

گروه طالبان از اواسط اردیبهشت‌ماه امسال حملات تهاجمی خود را در چند جبهه مهم آغاز کرد و اکنون مدعی است که بیش از ۸۰ ولسوالی از مجموع ۴۲۱ ولسوالی افغانستان را در اختیار دارد.

آمریکا وعده داده است به حمایت نظامی و غیرنظامی خود از افغانستان ادامه دهد و حضور دیپلماتیک خود در این کشور را حفظ کند.