یک عضو دفتر سیاسی گروه طالبان روز جمعه، ۱۸ تیرماه، علاوه بر دادن وعدههایی مربوط به آینده افغانستان، ادعا کرد که ۸۵ درصد از قلمروی این کشور هماکنون تحت کنترل طالبان است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام طالبان همچنین خبر داد که گروهش «در حال تبادل نظر» با دولت افغانستان درباره آتشبس احتمالی است و در صورت موفقیتآمیز بودن مذاکرات دوحه، حملات طالبان پایان خواهد یافت.
مذاکرات طالبان با دولت مرکزی افغانستان هفته گذشته بار دیگر در دوحه، پایتخت قطر، از سر گرفته شد.
شهابالدین دلاور، این عضو گروه طالبان، روز جمعه علاوه بر ادعای کنترل بخش اعظم کشور تاکید کرد که گروهش در پی در دست گرفتن تمام قدرت در کشور نیست.
او همچنین وعده داد که طالبان از حضور گروه حکومت اسلامی، داعش، در خاک افغانستان ممانعت کرده و هرگز اجازه نخواهد داد که از افغانستان علیه کشور ثالث استفاده شود.
نشست خبری سه عضو سیاسی گروه طالبان در مسکو یک روز پس از آن برگزار میشود جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه خبر داد که ماموریت نظامی کشورش در افغانستان نهم شهریورماه (۳۱ اوت) امسال به پایان میرسد.
ارتش آمریکا از ۱۱ خرداد امسال روند خروج نیروها را آغاز کرده و تعدادی از پایگاههای نظامی از جمله پایگاه هوایی بگرام را به نیروهای دولتی افغانستان تحویل داده است.
همزمان با آغاز این روند، گروه طالبان در نقاط مختلف افغانستان بهویژه در شمال این کشور دست به رشته عملیاتی زده و بنا بر گزارشها توانسته است چندین شهرستان را نیز تصرف کند.
در همین زمینه گروه طالبان روز چهارشنبه هفته جاری اولین حمله خود به یک مرکز استان در افغانستان را از زمان شروع خروج نیروهای آمریکایی از این کشور آغاز کرد.
خبرگزاریها از درگیری شدیدی در شهر قلعه نو، مرکز ولایت بادغیس، در شمال این کشور، خبر دادند و بنا بر آخرین خبرها، طالبان موفق شدند که کلانتریهای اصلی پلیس شهر و دفاتر وزارت امنیت افغانستان در بادغیس را تصرف کنند.
این در حالی است که شهابالدین دلاور روز جمعه مدعی شده است که گروهش هرگز مراکز ولایات افغانستان را «به زور» تصرف نخواهد کرد.
خروج نیروهای آمریکایی و ائتلافش از افغانستان همزمان با روی خوش کشورهای منطقه از جمله ایران به گروه طالبان باعث شده است که بخش بزرگی از مردم افغانستان نارضایتی و بیم خود را از قدرت گرفتن دوباره این گروه نشان دهند.
در این میان حتی تعداد زیادی از خانوادهها از ترس طالبان خانه و زندگی خود را رها کرده و خواسته یا ناخواسته و با فشار همین گروه آواره شدهاند.
پیش از حمله آمریکا به افغانستان و در زمان حکومت طالبان در این کشور، طالبان با اغلب امکانات زندگی مدرن همچون رادیو و تلویزیون ابراز مخالفت کرده و فضایی خفقانبار بر این کشور حکمفرما کردند، فضایی که در آن زنان حق حضور تنها در خیابان را نداشتند و دختران از تحصیل محروم بودند.
حال عضو دفتر سیاسی گروه طالبان گفته است که از نظر این گروه تمام اقلیتهای قومی قابل احترامند و تمام افغانها از حق تحصیل برخوردار خواهند بود، «در چارچوب شریعت اسلام و سنن افغانستان».
شهابالدین دلاور همچنین از تمام سازمانهای خارجی و حقوق بشری خواست تا در افغانستان بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند.