در حالی نماینده ویژه وزیر بهداشت می‌گوید کمبودهای بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رفع شده و رئیس جمهور ایران انتقادات درباره کمبود امکانات را «بازی‌های تبلیغاتی» خوانده، یک نماینده مجلس از نبود نیازهای اولیه دارویی از جمله سرم خبر داده است.

اسماعیل حسین زهی، نماینده خاش، به خبرگزاری ایلنا گفته است با وجود ابتلای سه تا چهار نفر به کرونا در هر خانواده در سیستان و بلوچستان بیشتر مردم در خانه‌هایشان «خوددرمانی انجام می‌دهند» و وقتی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، به آن‌ها گفته می‌شود که تخت نداریم.

سعید نمکی وزیر بهداشت، پیش از این کمبود امکانات در استان بحران‌زده سیستان و بلوچستان را رد کرده بود و گفت ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخت خالی در این استان وجود دارد.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با استناد به همین سخنان گفت: « بازی‌های تبلیغاتی راه انداختند و وزیر بهداشت به صراحت اعلام کرد در همان استانی که این همه سر و صدا کردند، تخت های خالی وجود دارد».

آقای حسین‌زهی اما گفته است که امکانات و زیرساخت‌های لازم در این استان وجود ندارد و با توجه به «گزارش‌های غلطی که به وزیر» بهداشت ارائه شده، او می‌گوید ۴۰۰ تخت بیمارستان خالی وجود دارد.

علاوه بر وزیر بهداشت، حمید سوری، نماینده ویژه وزیر بهداشت ایران در استان سیستان و بلوچستان، روز شنبه، ۱۹ تیر ماه از «کاهش دغدغه های کادر بهداشت» و «رفع نیازهای دارویی» و «تامین تجهیزات و لوازم مورد نیاز بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان» خبر داده است.

او گفته مشکل اکسیژن و تامین داروهای مورد نیاز در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان وجود ندارد و اقدامات جانبی هم‌چون اعزام چندین گروه از نیروهای بهداشتی و درمانی برای «کاهش التهاب» موجود در این استان صورت گرفته است.

با وجود تکرار این ادعاها، خبرگزاری‌های ایران روز شنبه، از استقرار سه بیمارستان صحرایی نیروی زمینی سپاه پاسداران در استان سیستان و بلوچستان خبر داده‌اند.

درباره تعداد تخت‌های این بیمارستانی جزییاتی منتشر نشده است.

با افزایش بحران شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان در هفته‌های گذشته، تعداد موارد جدید مبتلایان که در مراکز درمانی این استان به ثبت رسیده، روزانه از ۱۵۰۰ مورد فراتر رفته است، این در حالی است که برخی نمایندگان مجلس آمار واقعی را با توجه به عدم مراجعه برخی بیماران به مراکز درمان بیشتر از آمار اعلام شده برآورد می‌کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز از مثبت شدن ۵۵ درصد تست‌های کرونا در منطقه سیستان خبر داده و رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفته که بیش از ۹۰ درصد موارد مثبت کرونا در استان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.