ابتلا به سویه دلتای ویروس کرونا در ایران در حال افزایش است. بسیاری از شهرهای ایران در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند. روحانی افزایش فاصله بین ابتلا و فوت را مثبت خواند و گفت، «الحمدالله در مرگ و میر شرایط بهتر از گذشته» است.
پیک پنجم ابتلا به کرونا همچنان ایران را در بر گرفته است. ظرف ۲۴ ساعت منتهی به ۱۸ تیرماه حدود ۱۶۶۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است. شمار فوتیها نیز طبق آمار رسمی ۱۴۶ نفر افزایش یافته است.
حسن روحانی درباره سیاست دولت در امر مقابله با گسترش ویروس کرونا گفته است: «متاسفانه ویروس هندی [سویه دلتا] به استانهای جنوبی و شرقی اکتفا نکرد و وارد عمق کشور شده است، البته ورود آن به استانها متفاوت است و در مجموع شرایط، شرایط نامناسبتری نسبت به هفتههای گذشته بوده است.»
روحانی در سخنرانی خود در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفته است که سال ۱۴۰۰ با ورود “ویروسهای خطرناک” از کشورهای دیگر همزمان بوده است. او به ورود “ویروس انگلیسی” از غرب ایران و “ویروس هندی” از شرق و جنوب ایران اشاره کرده است.
در حالی که هدف عاجل مقابله با شیوع ویروس کرونا است، روحانی گفته است: «همه تلاش این بود که این ویروسدر استانهای جنوبی و شرقی کشور محبوس بمانند و جلوی آن را به داخل کشور بگیریم.»
رئیس دولت دوازدهم ایجاد فاصله زمانی بیشتر بین بستری شدن مبتلایان و فوت آنها را “نکته مثبتی” ارزیابی کرده و گفته است، «الحمدالله در مرگ و میر شرایط بهتر از گذشته» است. اوروحانی همچنین تاکید کرده است: «اگر واکسنها توسعه پیدا کند، مشکلات ما کمتر خواهد شد.»
روحانی فیلمهای منتشر شده از بیمارستانها در ارتباط با قطعی برق و تاثیر آن بر از کار افتادن دستگاههای تنفسی را “دروغ” خوانده و مدعی شده است که خبر قطعی برق در بیمارستانهای ایران محصول رسانههای معاند و بزرگنمایی خبرگزاریهای خارج از ایران بوده است.
روحانی و ادعای واکسیناسیون
او در بخش دیگری از سخنان خود گفته است که برای رسیدن به ایمنی جمعی ۶۵ تا ۷۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ایران باید واکسینه شوند.
به این ترتیب ۴۰ تا ۴۳ میلیون نفر در ایران باید برای مقابله با ویروس کرونا واکسینه شوند. این در حالی است که طبق آمار رسمی جمهوری اسلامی تا کنون کمی بیش از دو میلیون نفر از شهروندان ایران دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
از سوی دیگر روحانی مدعی شده که دولت می تواند روزانه ۵۰۰ هزار نفر را در برابر ویروس کرونا واکسینه کند. برای اجرای چنین سیاستی، ایران به ۱۵ میلیون دوز واکسن در یک ماه نیاز دارد.
آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی و از جمله وزارت بهداشت دسترسی این کشور به چنین میزانی از واکسن را تایید نمیکنند.