جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور پیشین آمریکا خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان را “یک اشتباه” توصیف کرده است.
آقای بوش در مصاحبهای با شبکه آلمانی دویچهوله همچنین گفته است که با خروج این نیروها غیرنظامیان در افغانستان در معرض “کشتار” گروه طالبان قرار خواهند گرفت.
نیروهای آمریکایی و ناتو در زمان ریاستجمهوری آقای بوش در سال ۲۰۰۱ وارد افغانستان شدند که منجر به سقوط رژیم طالبان شد.
رئیسجمهوری پیشین آمریکا همچنین افزوده است که زنان و دختران دچار آسیبهای “غیرقابل بیان” خواهند شد.
آقای بوش همچنین از در معرض خطر قرار گرفتن مترجمان و همکاران افغان نیروهای خارجی ابراز نگرانی کرده است.
او اضافه کرده که به اعتقاد او آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم “احساس مشابهی” نسبت به این مسئله دارد.
رئیسجمهوری پیشین آمریکا در حالی آسیبپذیری زنان با قدرت گرفتن طالبان را مطرح کرده است که گروههایی از فعالان مدنی و حقوق بشری نیز از پیامدهای خروج کامل نیروهای خارجی ونادیده گرفته شدن حقوق زنان در مذاکرت صلح با توجه به پیشینه رفتار ظالمانه طالبان نسبت به زنان و نقض حقوق زنان از سوی آنها ابراز نگرانی کردهاند.
از جمله فاطمه روشنیان، فعال اجتماعی در نامهای سرگشاده به کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا از او خواسته است که از زنان افغانستان حمایت کند.
در بخشی از این نامه آمده است که “مردم افغانستان به ویژه ما زنان از حکومت و اداره رئیسجمهور بایدن و از شخص شما به عنوان یک زن در مقام معاونت ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا انتظار داریم… در چنین شرایط حساس مردم افغانستان و به ویژه زنان افغانستان را پس از ۲۰ سال حمایت یکبار دیگر در باتلاق جنگ و خشونت رها نکنید.” و همچنین در این نامه از معاون رئیسجمهور بایدن و دولت آمریکا خواسته شده در فصل جدید از روابط میان افغانستان و ایالات متحده، اقدام به توجه و حمایت ویژه از زنان افغانستان را روی دست بگیرد.
دولت آمریکا اعلام کرده است که تمام سربازانش را تا یازدهم سپتامبر سال جاری از افغانستان خارج میکند. این در حالی است که جنگ میان طالبان و نیروهای دولتی در سراسر افغانستان به شدت جریان دارد. در روزهای گذشته طالبان مدعی شدند که کنترل بیشتر از ۱۶۰ ولسوالی را گرفتهاند، دولت تاکنون رسما سقوط ۸۰ ولسوالی را تایید کرده است.
از سوی دیگر با آن که قرار است هیأتی از دولت افغانستان برای ادامه مذاکرات با گروه طالبان به دوحه قطر بروند، چشمانداز روشنی از این گفتگوها وجود ندارد و ماههاست که بدون نتیجه بوده است.