طبق جدیدترین رنگبندی اعلام شده درباره وضعیت شیوع کرونا در ایران، ۲۳۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۹۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
کانال خبری وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه اعلام کرد: علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، این شهرستانها نیز قرمز خواهند شد: آذرشهر، سراب، عجب شیر (آذربایجان شرقی)، ارومیه، شاهین دژ، ماکو، چایپاره (آذربایجان غربی)، خلخال، مشگین شهر، گرمی (اردبیل)، سمیرم، شاهین شهر و میمه، فریدن، فلاورجان، نجف آباد، گلپایگان (اصفهان)، ساوجبلاغ (البرز)، آبدانان (ایلام)، دیلم (بوشهر)، زیرکوه، قائنات (خراسان جنوبی)، چناران (خراسان رضوی)، اندیمشک، بندرماهشهر، بهبهان (خوزستان)، ابهر، خدابنده، خرمدره، زنجان (زنجان)، دامغان، شاهرود (سمنان)، آباده، ارسنجان، استهبان، اقلید، سپیدان، فسا، مرودشت، پاسارگاد، کازرون (فارس)، آبیک، آوج (قزوین)، الیگودرز، کوهدشت (لرستان)، اراک، دلیجان، زرندیه (مرکزی)، اسدآباد، همدان (همدان)، شهرکرد، فارسان (چهارمحال و بختیاری)، بیجار، سنندج (کردستان)، بافت، بردسیر، ریگان (کرمان)، سنقر، صحنه، گیلانغرب (کرمانشاه)، آستانه اشرفیه، رضوانشهر، سیاهکل، شفت، صومعه سرا، طوالش، لاهیجان (گیلان)، اشکذر (یزد).
کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی
همچنین بابک دین پرست دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در وزارت کشور، شامگاه سهشنبه در برنامه “تیتر امشب” در اظهاراتی درباره آخرین وضعیت شیوع این ویروس در کشور، از افزایش تعداد بستری ها و مراجعات بیماران سرپایی و همچنین کاهش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور خبر داد.
دین پرست دربار طرح شش روزه تعطیلی استان های تهران و البرز نیز گفت: در این طرح، برای نخستین بار تمامی مجوزهای تردد را که قبلا صادر شده بود باطل کردیم و همچنین ابلاغ شده است که در این چند روزه هیچ یک از فرمانداری ها و نیروی انتظامی حق صدور مجوز تردد جدید را ندارد؛ مگر در موارد اضطراری.
دین پرست با اشاره به تعطیلی بانک ها در دو استان البرز و تهران اظهار داشت: یکی از مشکلات جدی ما برای کنترل بیماری کرونا، به دلیل مراجعات حضوری مردم به بانک ها است، وقتی اصناف باز باشند و بانکها باز باشند، مردم نیز برای انجام امور جاری و فعالیت های بانکی تردد و مراجعه میکنند، لذا در ابلاغیه وزیر محترم کشور، به صراحت به این مهم اشاره شده و به رییس کل بانک مرکزی ابلاغ شد که به بانک های عامل اعلام کنند؛ تا حداکثر خدمات بانکی در این ایام تعطیل، به صورت غیر حضوری به مردم ارائه شود و تمامی شعب بانک های تعطیل باشند.
معاون وزیرکشور به بررسی های امروز قرارگاه در خصوص آخرین وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی اشاره کرد و افزود: امروز مقایسه ای در قرارگاه داشتیم و وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در بازه زمانی ۲۶ خردادماه تا دوم تیرماه را با بازه زمانی ۱۶ تا ۲۳ تیرماه مورد مقایسه قرار دادیم.نتیجه بررسی نشان میدهد که میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور، در این دو دوره، از ۷۰ درصد به ۴۷ درصد رسیده و یعنی ۲۲ درصد کاهش داشته است.میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی، در همین بازه زمانی از ۷۲ درصد به ۴۸ درصد رسیده است و مردم ۲۴ درصد زدنماسک را کاهش داده اند. باید تاکید نمایم که این آمار مربوط به میانگین کشوری است.
به گفته وی، متاسفانه مردم خیلی از استان هایی که تا یک ماه قبل ، رعایت پروتکل ها در آنها بالا بود، متاسفانه در این ایام دچار یک سقوط آزاد شده اند. پروتکلهای فاصلهگذاری نیز از ۷۰ درصد به ۴۸ درصد رسیده و ۲۲ درصد کاهش داشته است و نهایتا؛ میانگین رعایت بهداشت فردی هم از ۷۵ درصد و با ۲۴ درصد کاهش ،به ۵۱ درصد رسیده است .این یک اشکال جدی در این فرآیند است و موید این واقعیت است که متاسفانه مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند.
وی ادامه داد: مصوبات متعددی هم برای چگونگی و نحوه نظارت بر رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده است. به موجب مصوبات ستاد ملی؛ وزارت بهداشت با تشکیل کمیته عالی نظارت ، مسئول نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی است.و برای اینکه این عزیزان بتوانند به ماموریتهای خود به خوبی عمل کنند؛ همه ساز و کارهای لازم برای همکاری با این وزارتخانه پیش بینی و به دستگاههای ذیربط ابلاغ شده است . از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین دادستانی کل کشور.
عذرخواهی معاون وزیر بهداشت
همچنین معاون کل وزارت بهداشت ضمن تشریح وضعیت کرونا در کشور در عین حال به علت مشکلاتی که در تهیه واکسن کرونا وجود دارد و روند واکسیناسیون را با تاخیر مواجه کرده است از مردم عذرخواهی کرد.
یرج حریرچی، گفت: درست است که روز سه شنبه ( ۲۹ تیرماه) ۴۲۴ هزار واکسن کرونا تزریق شده است و درست است که تعداد دُز تزریقی ما به ۹ میلیون و ۲۴۲ هزار رسیده است و درست است که تمام تلاشها برای واردات واکسن انجام شده است و برای تامین واکسنهای داخلی اقدامات خوبی صورت گرفته است اما انتظارات مردم این است که در چند ماه اخیر واکسیناسیون عمومی وسیعتری صورت گیرد که متاسفانه موفق نشدیم و از مردم عزیز فارغ از اینکه چه میزان قصور و تقصیر وجود دارد، صمیمانه از طرف همه کسانی که در این سیستم در نظام کار میکنند، عذر خواهی میکنم، گرچه شاید برخی این عذرخواهی را قبول نداشته باشند ولی واقعیت است که عذرخواه و هم درد مردم هستیم.
وی با اشاره به اینکه مردم بعد از ۱۷ ماه مقابله با کرونا از مشکلات اقتصادی و معیشتی خسته شدهاند، بیان کرد: در واقع حالت عدم همکاری و نافرمانی محسوس و نامحسوسی فارغ از سن، جنس، گرایشات و… وجود دارد. متأسفانه میزان تحرک و تماسهای ما با یکدیگر نسبت به سالهای قبل از کرونا افزایش پیدا کرده است. ادارهها تعطیل میشود و قضای این رفت و آمد جای دیگری به جا آورده میشود. از طرفی میزان پوشش و استفاده از ماسک در بین مردم کمتر از ۵۰ درصد است. همچنین در دوره انتقال دولت قرار داریم و تا دولت بعدی بیاید یک سری از این پنجره، سوء استفادهها و برداشتهایی در رعایت مقررات میکنند.
۲۱۳ فوتی کرونا در شبانه روز گذشته در کشور
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور ۲۱۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹ جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند و با این حساب مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۷ هزار و ۸۳۷ نفر رسید.
همچنین از روز سه شبه تا روز چهارشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷ هزار و ۳۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۷۵۵ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۶۰۳ هزار و ۵۲۷ نفر رسید.
چهار هزار و ۵۱۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.