مراد قاراییلان ضمن تامید بر لزوم وحدت بین نیروهای کرد، از پارتی خواست تا در جنگ PKK و ترکیه بی طرف باشد.

مراد قاراییلان عضو کمیته اجرایی حزب کارگران کردستان (PKK) در مصاحبه ای با هاوار نیوز با اشاره به اختلاف نظر بین نیروهای PKK و پارتی از پارتی خواست که در جنگ بین PKK و حکومت ترکیه بی طرف باشد.

مراد قاراییلان که با خبرنگار هاوار نیوز مصاحبه می کرد با اشاره به مبارزه مردم در شمال و شرق سوریه با داعش گفت: «داعش که خطر بزرگی برای بشریت است با مبارزه مردم روژاوا شکست خورد. سیستم خودگردان دموکراتیک که امروز در شمال و شرق سوریه اجرا می شود یک سیستم مثال زدنی در کل منطقه است. این سیستم امروز با خطرات بسیاری رو به رو است و همه نیروهای خواهان دموکراسی و آزادی باید در برابر این خطر ها با مردم روژاوا همبستگی داشته باشند.»

قاراییلان با اشاره به رفتن نیروهای پارتی به حوزه تحت کنترل نیروهای PKK گفت: «پس از این تهدید مردم در مناطق مختلف کردستان خواستار اتحاد نیروهای کرد شدند. افکار عمومی به این وضعیت واکنش نشان داد. بله ما اختلاف نظرهایی داریم، اما حتی اگر متحد هم نشویم نباید باعث تضعیف یکدیگر شویم. ما نمی خواهیم هیچ حزب کردی ضعیف شود. نمی خواهیم کسی حزب دموکرات کردستان را تضعیف کند.»

او با بیان این که PKK  اگر در محاصره نباشد و اطلاعات آن به دولت ترکیه لو نرود قدرت کافی برای مبارزه با ترکیه را دارد، گفت: «گریلاهای PKK  با قدرت فعلی خود قدرت شکست دادن حکومت ترکیه را دارند. ما کمک پارتی را نمی خواهیم ما تنها می خواهیم که نیروهای اقلیم کردستان بی طرف باشند و در کار PKK دخالتی نکنند.  اگر ما امروز بتوانیم در زاپ، متینا و آواشین حکومت ترکیه را شکست دهیم همه مردم کرد قوی تر خواهند شد. یعنی موفقیت PKK در اینجا باعث بهره مندی همه مردم کرد خواهد شد. اگر پارتی به ما کمک نمی کند ایرادی ندارد، اما به حکومت ترکیه نیز نباید کمک کند.»

او در ادامه گفت: «باید این را هم بگویم، زمانی که نیروهای پارتی وارد خط زندورا شدند، یعنی پس از استقرار نیروهای پارتی در مناطق متینا، دوستان ما مجبور به تغییر روش خود شدند. من نمی خواهم وارد جزئیات این موضوع شوم. شاید بعدها درباره آن سخن گفته شود. اما حکومت ترکیه اکنون برای ایجاد اختلاف بین مردم کرد، و همچنین اجبار آنها به مهاجرت از خاکشان، در حال بمباران مناطق روستایی است.»

قاراییلان همچنین درباره به رسمیت شناخته شدن نسل کشی در شنگال، از سوی  برخی کشورهای غربی گفت: «این نسل کشی زخمی بر سینه مردم است. اکنون هلند و بلژیک این کشتار را به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته اند که البته این یک پیشرفت است اما کمی دیر هنگام. نکته مهم این است که تنها به رسمیت شناختن این نسل کشی مهم نیست، بلکه اگر پذیرفته اید که در شنگال نسل کشی صورت گرفته است، اول از همه کسانی که مسئول این نسل کشی هستند باید مورد تعقیب قضائی قرار گیرند و باید مشخص شود که کدام کشورها در پشت این ماجرا بودند.»

قاراییلان با بیان این که حکومت ترکیه در حال نسل کشی در عفرین است گفت: «حکومت ترکیه در حال پاکسازی قومی در عفرین است. بیش از 95 درصد مردم عفرین کرد بودند. اما حالا حکومت ترکیه همه آنها را از سرزمین شان بیرون رانده و افرادی با ملیت های مختلف را جایگزین آنها می کند. اگر این نسل کشی نیست پس چیست؟ با این همه می بینیم که کشورهای اروپایی چشمشان را بر روی این مسئله بسته اند.»

او درباره تخریب گورستان عفرین توسط حکومت ترکیه گفت: «آنها شهدا را از خاک خارج کرده و می گویند این یک گور جمعی است. فقط حکومت ترکیه می تواند چنین دروغ های بزرگی بگوید. آنچه حکومت ترکیه انجام داده است، ننگ بشریت است.»