بی بی سی: تصاویر زیادی از تجمع و راهپیمایی در مرکز تهران منتشر شده که در آن معترضان علیه حکومت و رهبر جمهوری اسلامی شعار می‌دهند

تهران
توضیح تصویر،معترضان در خیابان جمهوری در مرکز تهران راهپیمایی کردند

همزمان ویدئوهای متعددی در شبکه های اجتماعی از شکل گیری تجمع اعتراضی و راهپیمایی در فردیس کرج با شعارهای “کرج تا خوزستان، اتحاد اتحاد” و “مرگ بر دیکتاتور” منتشر شده است.

معترضان در نیمروز دوشنبه با راهپیمایی در خیابان جمهوری تهران شعار “مرگ بر دیکتاتور” و “خامنه‌ای حیا کن، مملکتو رها کن” سر دادند.

تجمع اعتراضی در تهران و کرج حدود دوازده روز بعد از آغاز اعتراض‌ها در خوزستان و گسترش آن به شهرهای دیگر صورت می‌گیرد. آن اعتراضات روز ۲۴ تیر/ ۱۵ ژوئیه – شروع شد و برای حدود یک هفته ادامه داشت.

“نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران”، “توپ تانک فشفشه آخوند باید گم بشه” و “نیروی انتظامی حمایت حمایت” از جمله دیگر شعارهای معترضان در تجمع و راهپیمایی تهران بود.

این تجمع در اولین روز بعد از تعطیلی یک هفته‌ای تهران به دلیل قرار گرفتن در وضعیت قرمز کرونا رخ داد.

معترضان در بخشی از شعارهای خود که عمدتا علیه حکومت و رهبری جمهوری اسلامی است، به قطع مکرر برق در هفته‌های گذشته هم اعتراض می‌کنند.

ویدیوهایی از پاساژ علاءالدین در خیابان جمهوری تهران منتشر شده که در آن معترضان در تاریکی شعار “رضا شاه روحت شاد” می‌دهند.

معاون امنیتی استانداری تهران در واکنش به این اعتراضات گفته “قطعی برق دلیل تجمع مقابل پاساژ علاءالدین بود.”

این در حالی است که تجمع اولیه با حرکت معترضان در خیابان جمهوری و شعارهای ضدحکومتی همراه شد.

بیانیه روزنامه نگاران

روز دوشنبه جمعی از روزنامه نگاران و خبرنگاران داخل ایران با حمایت از اعتراضات اخیر مردم خوزستان، خواهان توقف خشونت و سرکوب شدند.

این روزنامه نگاران در بیانیه ای “سرکوب صدای اعتراض به حق مردم خوزستان و رسانه هایی که تلاش دارند روایتی صادقانه از درد و خواست مردم ارائه دهند” را محکوم کردند.

در این بیانیه از اینکه “خبرنگاران و روزنامه‌نگاران مستقل که بارها بحران‌ها و ابربحران‌ها را فریاد زده اند، مورد آزار قرار می‌گیرند و بعد از خاموش کردن صدای رسانه ها، اینترنت را در خوزستان مختل کرده اند تا مانع روایت‌های مردم از روزگار سیاه خوزستان شوند، به شدت انتفاد شده است.

آنها می نویسند “در عوض همان‌ها عده‌ای قلم به مزد را در میانه بحران اجیر کرده و به خوزستان فرستاده‌اند تا روایتی دست‌ساخته و سفارشی به‌عنوان روایت خوزستان منتشر کنند.”

شماری از خبرنگاران دولتی بعد از شروع اعتراضات با سفر به خوزستان از “ادامه خدمات اینترنت موبایل” در آنجا خبر دادند، ادعایی که زیر سوال رفته است.

در این بیانیه آمده که “ناکارآمدی مدیریتی” در ایران به جایی رسیده که جلگه خوزستان، پرآب ترین استان ایران را خشکانده است و سرزمین رهیده از جنگ را به “احتضار” انداخته است و پاسخ اعتراض مردم خوزستان هم “گلوله و سرکوب” بوده است.

در روزهای گذشته علاوه بر ادامه اعتراضات در شهرهای مختلف خوزستان، در استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، کرمانشاه و لرستان هم تجمعاتی برگزار شده است.