سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران روز پنج‌شنبه، ۷ مرداد، از واردات اولین محموله واکسن کرونا توسط بخش خصوصی به کشور خبر داد.

کیانوش جهانپور در حساب کاربری خود در تو‌ییتر نوشت که این محموله شامل بیش از ۳۰۰ هزار دُز واکسن آسترازنکای تولیدی روسیه است.

خبرگزاری ایرنا از مسکو نیز شامگاه چهارشنبه، ششم مرداد، خبر داده بود که دهمین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» به میزان صد هزار دوز تحویل سفارت ایران در مسکو شده و قرار است که روز پنج‌شنبه به تهران ارسال شود.

ایران و روسیه بهمن سال گذشته قرارداد واردات دو میلیون دُز واکسن اسپوتنیک‌ به ایران را امضا کردند و اواخر فروردین امسال نیز توافق کردند که روسیه تا آذرماه سال جاری، ۶۰ میلیون دز دیگر به ایران ارسال کند.

با این حال بنا بر آخرین اعلام مقامات وزارت بهداشت ایران تاکنون تنها کمی بیش از دو میلیون دُز از این میزان مورد توافق با روسیه وارد کشور شده است.

مرتضی خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس ایران، روز چهارم مرداد با اشاره به این‌که روسیه به تعهدات خود در مورد تحویل واکسن عمل نکرده‌ گفت: «انتظار این بود که تمام تولید این خط داخلی برای خودمان باشد، اما روسیه از خطوط تولید در هر کشور سهم عمده‌ای را دریافت می‌کند.»

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، نیز ۲ مرداد در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که یک عضو ستاد کرونای روسیه به او گفته است به دلیل محدودیت تولید واکسن در روسیه، این کشور هیچ واکسنی به کشورهای دیگر ارسال نمی‌کند و مقامات این کشور پس از بهبود روند واکسیناسیون در آن به تعهدات خود که به آن پایبند هستند، عمل می‌کنند.

روند کند واکسیناسیون در کشور در ماه‌های گذشته، همزمان با افزایش آمار کرونا در کشور از سوی برخی مسئولان و شهروندان مورد انتقاد قرار گرفته است.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ماه دی سال گذشته ضمن تاکید بر ساخت واکسن داخلی اعلام کرده بود که ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران «ممنوع» است.

در پی این اظهارات مسولان وزارت بهداشت ایران بر روی واردات واکسن از سایر کشورها از جمله روسیه، چین و هند متمرکز شدند.

بنابر آخرین اعلام وزارت بهداشت ایران تا ششم مرداد مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.