هزاران نفر روز چهارشنبه ۱۳ مرداد در بیروت به مناسبت سالگرد انفجار مهیب سال گذشته در بندرگاه این شهر تجمع کرده و با در دست گرفتن تصاویر قربانیان این فاجعه خواستار اجرای عدالت شدند.

با گذشت یک سال از این انفجار که به دلیل نگهداری ناامن ده‌ها تن ماده قابل انفجار نیترات آمونیوم در انبارهای بندر بیروت روی داد، هیچ مقام ارشدی تحت پیگیرد قرار نگرفته و عدم پاسخگویی حکومت بر خشم مردم از وضعیت موجود و بحران اقتصادی شدید کشور افزوده است.

همزمان با برگزاری مراسم یادبود قربانیان این حادثه در بندرگاه بیروت، نیروهای پلیس به سوی معترضان که در اطراف ساختمان پارلمان تجمع کرده بودند، گاز اشک‌آور شلیک کردند. به گفته یک مقام انتظامی بیروت، در جریان کشمکش بین پلیس و معترضان حداقل شش نفر مجروح شده‌اند.

به گفته این مقام انتظامی، دو نفر دیگر نیز در جریان درگیری بین گروه‌های سیاسی رقیب در یکی از محلات نزدیک پارلمان مجروح شده‌اند. همزمان با این حوادث صدای تیراندازی هوایی نیز شنیده می‌شد.

بر اثر انفجار در بندرگاه بیروت که یکی از مهیب‌ترین انفجارهای غیرهسته‌ای تاریخ است بیش از ۲۰۰ نفر کشته، هزاران نفر مجروح و چند صد هزار ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا آسیب دید. لرزش ناشی از این انفجار به قبرس در ۲۴۰ کیلومتری بیروت رسید.

تحقیقات در مورد سهل‌انگاری و تخلفاتی که به این انفجار منجر شد به جایی نرسیده و دولت تاکنون با لغو مصونیت سیاستمداران ارشد و مقامات سابق دولتی مخالفت کرده است. تمامی مسئولانی که تاکنون از سوی کمیسیون تحقیق احضار شده‌اند تخلف و يا اهمال را تکذیب کرده‌اند.

یکی از شهروندان بیروت که پسرش بر اثر فرو ریختن یک ساختمان در لحظه انفجار جان خود را از دست داده است، گفت: «ما هرگز فراموش نخواهیم کرد و هرگز مسئولان این فاجعه را نمی‌بخشیم. اگر حکومت آنها را مجازات نکند ما با دست خودمان آنها را مجازات خواهیم کرد.»

روی پلاکارد بزرگی که در نمای یک ساختمان مشرف به بندرگاه نصب شده این جمله نوشته شده است: «گروگان‌های یک حکومت آدمکش هستيم.»