به‌فاصله یک روز، رکورد آمار رسمی مرگ‌ومیر ناشی از کرونا و نیز آمار مبتلایان به این ویروس در ایران باز هم شکست و روز دوشنبه ۱۸ مرداد به ۵۸۸ قربانی و نزدیک به ۴۱ هزار مبتلا رسید.

این آمار رسمی را روزانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی اعلام می‌کند، در حالی که برخی منابع دیگر می‌گویند آمار واقعی بسیار بیشتر از این تعداد است.

ازجمله محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی، که امروز بار دیگر بر بیشتر بودن آمار واقعی کرونا از موارد اعلامی تأکید کرد و افزود در این باره کسانی باید پاسخگو باشند که «برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند».

همزمان، استاندار خراسان از بستن ورودی‌های این استان و کاهش ۵۰ درصدی پروازها به مشهد به‌مدت ۱۰ روز خبر داد و گفت وضعیت خراسان رضوی از نظر شیوع کرونا «بحرانی است».

این آمار و اخبار از وضعیت بحرانی ایران در حالی منتشر می‌شود که هم مقامات مذهبی و هم مقامات رسمی همچنان بر برگزاری عزاداری‌های ویژه محرم اصرار دارند و صرفاً بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این‌گونه مراسم تأکید می‌کنند.

این در حالی است که تجربه‌های دیگر کشورها و کارشناسان بهداشت خارجی و ایرانی می‌گویند که پرهیز از هرگونه تجمع اعم از مذهبی و غیرمذهبی نقش مؤثری در کنترل نسبی شیوع ویروس کرونا دارد.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰ هزار و ۸۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ایران شناسایی شد که به بستری شدن ۵ هزار و ۸۱ نفر آن‌ها انجامید.

این آمار رکورد تازه‌ای است که رکورد روز گذشته، یکشنبه ۱۷ مرداد، را نیز شکست و بیشترین آمار از زمان شیوع کرونا در ایران محسوب می‌شود. دیروز آمار رسمی جان‌باختگان ۵۲۴ نفر و موارد جدید ابتلا حدود ۴۰ هزار نفر اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش تا کنون ۱۳ میلیون و ۲ هزار و ۲۴۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و فقط سه میلیون و ۱۴۶ هزار و ۱۳۰ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند.

رهبر جمهوری اسلامی، دی‌ماه ۹۹ اعلام کرد که ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران «ممنوع» کرده است و نباید ساخت واکسن در داخل کشور «مورد انکار» قرار بگیرد، اما پس از گذشت چندین ماه هنوز از هیچ‌یک از انواع واکسن داخلی خبری نیست و واکسیناسیون با معدود نمونه‌های خارجی واکسن در حال انجام است.

پیش از این برخی از ایرانیان برای تزریق واکسن ضد کرونا به ارمنستان می‌رفتند، اما استقبال ایرانیان از واکسیناسیون در ارمنستان به حدی زیاد شد که ارمنستان برای دریافت واکسن این مسافران شرط اقامت ده روزه در آن کشور گذاشت.