ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، امروز سه شنبه دهم اوت وارد اسرائیل می شود و علاوه بر نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، با رئیس موساد، دیوید بارنیا، و دیگر مقامات ارشد اطلاعاتی و دفاعی اسرائیل دربارۀ ایران و برنامۀ اتمی این کشور گفتگو می‌کند. به نوشتۀ یدیعوت‌آحارونوت، ویلیام برنز با اسحاق هرزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، و یائیر لاپید، وزیر امور خارجۀ این کشور، نیز ملاقات خواهد کرد.

قرار است برنز در این سفر با مسئول اطلاعاتی فلسطینیان، ماجد فراج، و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نیز دیدار و گفتگو کند. سازمان سیا و سرویس‌های اطلاعاتی فلسطینیان همکاری‌های نزدیکی در زمینۀ مبارزه با تروریسم دارند و این همکاری‌ها برغم قطع مذاکرات صلح هرگز متوقف نشدند.

سفر ویلیام برنز به اسرائیل همزمان است با  رکود و بن بست مذاکرات آمریکا و ایران برای احیای برجام و تشدید تنش‌ها میان اسرائیل و ایران پس از حملۀ پهپادی اواخر ژوئیه گذشته به یک کشتی تجاری اسرائیلی در دریای عمان و حملات اخیر موشکی حزب الله به شمال اسرائیل.

دوشنبه نهم اوت، وزیر امور خارجۀ آمریکا، آنتونی بلینکن، بار دیگر گفت که جمهوری اسلامی ایران به خاطر حملۀ اخیرش به کشتی تجاری اسرائیلی در دریای عمان مجازات خواهد شد. او تأکید کرد که جامعۀ جهانی باید از رهبران ایران دربارۀ این حمله بازخواست کند، در غیر این صورت رهبران حکومت ایران تصور خواهند کرد که از هر گونه مجازاتی در امان هستند و این احساس مصونیت دیگران را به انجام اقدام‌های مشابه ترغیب خواهد نمود. 

به گفتۀ مقامات اسرائیلی گفتگوهای برنز و مقامات اسرائیل بر مذاکرات جاری وین و اقدام‌های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران متمرکز خواهند بود. اسرائیل مایل است سیاست آمریکا را در قبال دولت ابراهیم رئیسی و بازگشت احتمالی به برجام بداند. در دورۀ ریاست جمهوری دونالد ترامپ، سازمان‌های سیا و موساد در شماری از عملیات علیه جمهوری اسلامی با یکدیگر همکاری کردند.  

در سال ٢٠١٣ ویلیام برنز و جیک سالیوان، مشاور فعلی امنیت ملی آمریکا،  پیش از امضای برجام گفتگوهای مخفیانه‌ای را با حکومت ایران در عمان انجام دادند بی آنکه اسرائیل و دیگران متحدان واشنگتن را از این گفتگوها مطلع سازند. اما، اسرائیل به انجام این مذاکرات پی برد و افشای آن بحران عمیقی در مناسبات رئیس جمهوری وقت آمریکا، باراک اوباما، و نخست وزیر وقت اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به وجود آورد.

سایت آکسیوس، به نقل از منابع آگاه نوشته است، که به غیر از یک اقلیت کوچک، دیگر هیچکس در وزارت امور خارجۀ آمریکا امید چندانی به موفقیت مذاکرات وین ندارد و آمریکا در  فکر استفاده از روش‌های دیگر برای جلوگیری از پیشرفت فعالیت‌های اتمی ایران است.

به گزارش بلومبرگ، یکی از گزینه های آمریکا تعدیل محدود تحریم‌های آمریکا در ازای توقف غنی سازی اورانیوم از سوی ایران است، هر چند ایالات متحد آمریکا همچنان رسماً خواستار احیای برجام به اضافۀ مذاکرات جدید برای تمدید و تقویت این توافق است. مقامات آمریکایی و اروپایی نگرانند که نقض مداوم برجام از سوی حکومت ایران عملاً این توافق را از اعتبار ساقط کند.

شش دور مذاکرات دولت بایدن و حکومت ایران تاکنون بی نتیجه بوده اند. رهبر جمهوری اسلامی ایران، علی خامنه‌ای، صریحاً گفته است که به آمریکا و قدرت‌های غربی و مذاکره با آنها بی اعتماد است و ایران به تعهدات اتمی خود بازنمی‌گردد اگر آمریکا کلیه تحریم های خود را علیه حکومت ایران لغو نکند و قول ندهد که رؤسای جمهوری آیندۀ آمریکا نیز هرگز از این توافق خارج نخواهند شد.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید اسلامی ایران نیز که به دلیل نقش اش در قتل و اعدام هزاران زندانی سیاسی ایران از سوی آمریکا تحریم و مجازات شده، از جمله مهمترین منتقدان گفتگو با غرب و توافق اتمی با آمریکا و کشورهای اروپایی است. اسرائیل و آمریکا از مدت‌ها قبل دربارۀ سناریوی شکست مذاکرات وین برای احیای برجام با یکدیگر همفکری کرده اند.