کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران، از فراهم شدن مقدمات واردات «۱۲۰ میلیون دز واکسن کرونا در سه ماه آینده» به کشور خبر داد.

به گفته او، از این رقم «درصورت خوش‌قولی طرف خارجی» ۴۰ میلیون دز تا پایان تابستان یا اوایل پاییز وارد خواهد شد‎.

او در توییتر خود نوشت: «در صورت خوش‌قولی طرف‌های خارجی تا پایان تابستان این رقم به ۴۰ میلیون دز خواهد رسید.»https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1425217812344233986&lang=fa&origin=https%3A%2F%2Fwww.radiofarda.com%2Fa%2Fcoronavaccine-jahanpour-%2F31404286.html&sessionId=738af78f2e036177cf5c398b1644dc8e1070626e&siteScreenName=RadioFarda_&theme=light&widgetsVersion=1890d59c%3A1627936082797&width=550px

روند کند واکسیناسیون در کشور به دلیل کمبود واکسن و همزمان شیوع گسترده ویروس دلتا، موجب نگرانی شهروندان و انتقاد برخی مسئولان شده است.

با این حال مقامات ایران هم‌چنان واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی را از فهرست واردات حذف کرده و بر واردات واکسن از چین، روسیه و هند تاکید دارند.

کیانوش جهانپور در توییت دیگری مدعی شده است که منعی برای واردات انواع واکسن کرونای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت یا سازمان غذا و دارو به ایران وجود ندارد.

او در توییتر خود به واکسن‌های آسترازنکا، مدرنا و فایزر اشاره کرده و مدعی شده که منعی برای واردات این واکسن‌ها «غیر از تولیدی آمریکا و بریتانیا وجود نداشته و ندارد»: «در مورد آسترازنکا این امر محقق شده و در مورد سایر واکسن‌ها نیز کماکان تلاش برای خرید از منابع مورد تایید ادامه دارد

ادعای آقای جهانپور در حالی مطرح می‌شود که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دی‌ماه ۹۹ ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران را «ممنوع» اعلام کرد و گفت که نباید ساخت واکسن در داخل کشور «مورد انکار» قرار بگیرد.

مسئولان و رسانه‌های حکومتی می‌گویند که ایران در حال کار روی چند واکسن کرونا است. با این حال تاکنون فقط واکسن «کوو ایران برکت» محصول «ستاد اجرایی فرمان امام» به مرحله استفاده عمومی رسیده است، اگرچه تولید آن هنوز گسترده نیست و کارایی آن نیز توسط متخصصان مستقل تایید نشده است. هیچ خبری هم از تغییر نظر آیت‌الله خامنه‌ای یا رفع ممنوعیت در این زمینه منتشر نشده است.

در روزهای اخیر، رکورد شمار قربانیان کرونا در ایران به دلیل همه‌گیری سویه دلتا چند بار شکسته شده و محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، روز دوشنبه بار دیگر بر بیشتر بودن آمار واقعی کرونا از موارد اعلامی تأکید کرده و گفت که در این باره کسانی باید پاسخگو باشند که «برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند.»

همزمان، استاندار خراسان از بستن ورودی‌های این استان و کاهش ۵۰ درصدی پروازها به مشهد به‌ مدت ۱۰ روز خبر داد و گفت وضعیت خراسان رضوی از نظر شیوع کرونا «بحرانی است».

این آمار و اخبار از وضعیت بحرانی ایران در حالی منتشر می‌شود که هم مقامات مذهبی و هم مقامات رسمی همچنان بر برگزاری عزاداری‌های ویژه ماه محرم اصرار دارند و صرفاً بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این‌گونه مراسم تأکید می‌کنند.