لیبی

نیروهای خارجی مستقر در لیبی مهلت تعیین شده برای خروج از این کشور را نادیده گرفته‌اند.

بی بی سی: براساس توافق آتش بسی که سه ماه پیش با میانجی‌گری سازمان ملل بین گروههای درگیر در این کشور ایجاد شد، تمامی نیروهای خارجی باید امروز( شنبه ۲۳ ژانویه/ ۴ بهمن) لیبی را ترک کنند.

دولت مورد حمایت جامعه بین المللی که در طرابلس مستقر است، از حمایت ترکیه برخوردار است و روسیه و امارات و مصر از نیروهای ژنرال خلیفه حفتر در شرق حمایت می‌کنند.

تصاویر ماهواره‌ای پخش شده توسط شبکه خبری سی ان ان، سنگرهایی را به طول دهها کیلومتر نشان می‌دهد که توسط “نیروهای روسیه” در نزدیکی خط مقدم شهر سیرت حفر شده است. بنظر می رسد که آنکارا و مسکو به عنوان نیروهای اصلی خارجی مستقر در لیبی قصد دارند تحت هر گونه توافق نهایی از منافع خود در این کشور دفاع کنند.

یک شبکه خبری آمریکایی به نقل از یک مقام امنیتی ناشناس آمریکا گفت “هیچ قصد و تحرکی از سوی نیروهای ترکیه و روسیه برای پیروی از توافق آتش بسی که با میانجی گری سازمان ملل به دست آمده، دیده نمی‌شود.”

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل چند روز پیش از “تمامی نیروهای بین المللی و منطقه‌ای خواست تا به مفاد توافقنامه ۲۳ اکتبر احترام بگذارند.”

ژنرال حفتر علیه دولت مستقر در طرابلس می‌جنگد
توضیح تصویر،ژنرال خلیفه حفتر که نیروهایش علیه دولت مستقر در طرابلس می‌جنگید

براساس این توافق تمامی نیروهای خارجی باید ظرف سه ماه یعنی در ۲۳ ژانویه سال جاری از لیبی خارج شوند. به رغم آن که مهلت از قبل تعیین شده امروز است، اما تاکنون هیچگونه اقدامی که حاکی از خروج این نیروها باشد، مشاهده نشده است.

براساس برآورد سازمان ملل حدود ۲۰ هزار نیروی خارجی برای کمک به دولت وفاق ملی، که از حمایت جامعه بین المللی برخوردار است و نیروهای ژنرال خلیفه حفتر در لیبی مستقر هستند.