حدود ۸ ماه پس از مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با واردات واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی، محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و داروی ایران از صادر شدن مجوز واردات واکسن‌ فایزر و مدرنا به ایران خبر داده است.

او روز دوشنبه ۲۵ مرداد ماه گفته است که اجازه واردات فایزر و مدرنا را از منابع مجاز آن‌ها داده‌ایم و خواهیم داد و نام یک واکسن باعث ممنوعیت و محدودیت نمی‌شود، بلکه منبع آن باید مورد اعتماد باشد.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دی‌ماه ۱۳۹۹ واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی را ممنوع اعلام کرد و بر تولید واکسن داخلی تاکید کرد، اما با بالا گرفتن بحران در هفته‌های گذشته روز چهارشنبه، ۲۰ مرداد امسال، کرونا را مسئله «اول و فوری» کشور خواند و خواستار تامین واکسن به هر شکل ممکن شد.

روند واکسیناسیون در روزهای اخیر در ایران سرعت یافته است ولی تاخیر در واردات واکسن خارجی و عدم تحقق وعده‌های شرکت دارویی برکت برای تولید صنعتی واکسن داخلی باعث بروز انتقادهای گسترده شده است.

شرکت برکت که از جمله نهادهای اقتصادی زیر مجموعه دفتر رهبر جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، وعده داده بود که تا اواسط مردادماه بیش از ۲۵ میلیون دوز واکسن برکت که ادعا می‌کند تولید کرده است را تحویل وزارت بهداشت دهد ولی بر اساس آمارهای رسمی کمتر از یک دهم این میزان واکسن را تحویل داده است.

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران، روز چهارشنبه ۲۰ مرداد اعلام کرد که «هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده اما اجازه خرید واکسن ندادند چون فکر می‌کردند گران است.»

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، هم شامگاه یک‌شنبه، ۱۷ مرداد ماه، با اشاره به «کاهش آمار مرگ و میر در کشورهایی که بدون محدودیت و مرزبندی»، واکسیناسیون انجام دادند، گفت: «آیا آنهایی که برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند، امروز پاسخگو هستند؟»