ملا عبدالغنی برادر، از رهبران و بنیان‌گذاران طالبان، روز شنبه، ۳۰ مردادماه، برای گفت‌وگو با دیگر اعضای این گروه و سایر سیاستمداران درباره تاسیس دولت جدید افغانستان وارد کابل شد.

یک مقام ارشد طالبان به خبرگزاری فرانسه گفت: «او (ملا برادر) برای دیدار با سیاستمداران و رهبران جهادی به‌ منظور تشکیل دولت فراگیر در کابل خواهد بود.»

عبدالغنی برادر که هم‌اکنون پس از هیبت‌الله آخوندزاده نفر شماره دو گروه طالبان به شمار می‌رود هفته گذشته پس از ورود به خاک افغانستان ابتدا به شهر قندهار سفر کرد که به زادگاه طالبان معروف است.

خبرگزاری رویترز نیز روز شنبه به نقل از یک سخنگوی طالبان گزارش داد که این گروه اسلام‌گرا قصد دارد یک چارچوب حکومتی جدید برای افغانستان رونمایی کند.

به گفته این مقام که نخواست نامش فاش شود، کارشناسان طالبان در حوزه‌های حقوقی، مذهبی و سیاست خارجی می‌کوشند چارچوب حکومتی جدید را «ظرف چند هفته آینده» ارائه دهند.

در پایان گزارش رویترز آمده است که این مقام طالبان از اظهارنظر درباره گزارش رسانه‌های محلی مبنی‌ بر ورود ملا برادر به کابل خودداری کرده است.

با آغاز خروج نیروهای خارجی به‌ویژه نظامیان آمریکایی از افغانستان در ماه‌های گذشته نیروهای طالبان پیشروی خود را در این کشور آغاز کردند و با تصرف شهرهای مختلف و در نهایت تصرف کابل در ۲۴ مرداد قدرت را در این کشور به دست گرفتند.

پاسخ‌گویی طالبان در قبال اقدامات خشونت‌آمیز

سخنگوی طالبان در گفت‌وگو با رویترز همچنین تصریح کرده است که «طالبان در قبال اقدامات خود پاسخگو خواهند بود» و بررسی گزارش‌های مربوط به قصاص و خشونت‌های انجام گرفته به‌دست اعضای این گروه شبه‌نظامی را در دستور کار قرار خواهند داد.

عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گزارش داده بود که شورشیان طالبان پس از به دست گرفتن کنترل استان غزنی در افغانستان، ۹ مرد از قوم هَزاره را قتل عام کرده‌اند.

این نهاد حقوق بشری در ادامه با اشاره به جزئیات این خشونت‌ها تاکید کرده است که این «قتل‌های وحشیانه» تنها بخش کوچکی از کشتار طالبان در ماه‌های اخیر در افغانستان است و این گروه با قطع خدمات تلفن همراه، کنترل شدیدی بر انتشار عکس‌ها و فیلم‌هایی دارد که از اقدامات طالب‌ها (اعضای این گروه) ثبت می‌شود.

گروه طالبان شمار زیادی از موارد اعدام، سنگسار و تازیانه زدن به شهروندان، به‌ویژه زنان، را در پیشینه خود دارد که پیش از این، اعتراض‌های جهانی را برانگیخته است.

ناپدید شدن وب‌سایت طالبان

در همین حال، گزارش‌ها حاکی است که وب‌سایت رسمی طالبان اواخر روز جمعه ظاهرا از دسترس خارج شده است.

هنوز مشخص نیست که این اتفاق در پی نقص فنی رخ داده یا عامل دیگری در این موضوع نقش داشته است.

وب‌سایت‌های جداگانه‌ای به زبان پشتو، دری، عربی، اردو و انگلیسی زیر نظر طالبان اداره می‌شود که گویا هر پنج‌مورد شب گذشته از دسترس خارج شدند.

«واشینگتن‌پست» اولین رسانه‌ای بود که از خارج شدن پایگاه خبری طالبان از دسترس گزارش داد.

رادیوفردا