۶۹۴ نفر دیگر به قربانیان کرونا در ایران افزوده شده‌اند و شش استان در بحبوحه کمبود دارو درگیر شیوع قارچ سیاه هستند. ابراهیم رئیسی اولین روز کار دولت سیزدهم را با بازدید از بهشت‌زهرا و دیدار با کارکنان غسالخانه شروع کرد.

۳۵۹ شهر ایران در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. روابط عمومی وزارت بهداشت با اعلام این آمار، از مرگ ۶۹۴ بیمار و شناسایی۳۶هزار و ۷۵۸ مورد ابتلا به کرونا طی یک شبانه‌روز خبر داد. از این تعداد ۴۹۴۰ نفر بستری شده‌اند.

آمار رسمی جان باختگان کرونا تا چهارم شهریور  به ۱۰۴ هزار و ۷۱۶ نفر رسیده‌است؛ روزی که با بازدید رئیس دولت سیزدهم از بهشت‌زهرا و دیدار با کارکنان غسالخانه این گورستان همراه بود. ابراهیم رئیسی به مناسبت “هفته دولت” به آرامگاه روح‌الله خمینی رفت و طی سخنانی تاکید کرد که مقامات جمهوری اسلامی دنبال “خدمت به خدا” هستند نه “خدمت از سر نوعدوستی و انسان‌مدارانه”.

ابراهیم رئیسی در نخستین نشست هیات دولت، به محمد مخبر معاون اول خود و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دستور داد مسئله تولید و واردات واکسن را با جدیت پیگیری کنند. چنین ماموریتی در کابینه روحانی تابو بود و مسائل مربوط به دارو و واکسن به وزارت بهداشت محول می‌شد.

بعد از آن که رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی دیرهنگام، کرونا را اصلی‌ترین مسئله کشور خواند، قفل زبان سایر مقامات گشوده شد و هر یک دیگری را به قصور در تامین واکسن یا  مدیریت غلط بحران کرونا متهم کرد. 

رئیسی که در مناظره‌ها، در شعارهای انتخاباتی یا در مراسم تنفیذ و تحلیف چیزی درباره بحران کرونا نگفته بود، در جریان معرفی اعضای کابینه‌ در مجلس، اولویت دولت سیزدهم را مهار کرونا و سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عنوان کرد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه رئیسی در اولین روز کاری خود گفت: «برنامه اول ما رسیدگی به اولویت اصلی است که مردم ما گرفتار آن شده‌اند ما در وزارت امور خارجه ستادی را برای تسریع واردات واکسن از کشورهای مختلف تشکیل داده‌ایم و هدف آن است که تمام سفارت‌خانه‌ها، بخش دولتی و بخش خصوصی در این فرایند مشارکت داشته باشند.»

امیرعبداللهیان افزود که از هر کشور برای انتقال واکسن به ایران استفاده می‌شود وهیچ محدودیتی برای واکسن‌های تایید شده در کار نخواهد بود.

آمارهای صعودی مرگ و میر کرونا در ایران در حالی اعلام می‌شوند که روزنامه “جوان” نزدیک به سپاه پاسداران هشدار داده که بروز موج ششم کرونا می‌تواند برای “کشور و نظام” خطرآفرین باشد.

این نشریه به نقل از کورش هلاکویی نائینی، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشته است: «داد‌ه‌ها را در وزارت بهداشت به گونه‌ای مهندسی می‌کنند که اگر از من سندی بخواهید ندارم چون به داده‌ها دسترسی نیست، اما آمارهای فوت را می‌توانید هفت برابر کنید.»

مواضع چندگانه وزیر بهداشت

تشکیل ستاد ویژه واردات واکسن کرونا در وزارت خارجه در حالی است که که وزارت بهداشت به فردی سپرده شده که از مخالفان واردات واکسن‌های بریتانیایی و آمریکایی بود و نامه‌ای را به همین منظور در دی ۱۳۹۹ خطاب به حسن روحانی امضا کرد.

بهرام عین‌اللهی که در جلسه رای اعتماد مجلس بدون ماسک در میان نمایندگان حاضر شد، در چرخشی آشکار از موضع چند ماه قبل خود، واردات واکسن را ضروری دانست و گفت: «۶۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که به هر نفر باید دو دوز واکسن تزریق شود پس به ۱۲۰ میلیون واکسن نیاز داریم. تاکنون حدود ۲۲ میلیون واکسن تزریق شده است. طبیعتا میزان تولید داخل واکسن به ۹۸ میلیون دوز نمی رسد پس ناچار به واردات واکسن هستیم و از همه کسانی که بتوانند این کار را انجام بدهند کمک می‌گیریم و حتی از بخش غیردولتی استفاده می کنیم، منتها وزارت بهداشت باید نظارت داشته باشد چون واکسن چرخه سرما دارد و باید واکسن هایی که انجام میشود نیز ثبت گردد.»

صف سوگواران برای دریافت پیکر درگذشتگان کرونا در برابر غسالخانه بهشت‌زهرا

عین‌اللهی که مدافع طب سنتی نیز هست، وعده کرده که تا پایان بهمن امسال واکسیناسیون عمومی انجام شود.

او در نخستین روز کاری خود در مقام وزیر بهداشت به بیمارستان مسیح دانشوری رفت و از مصرف بی‌رویه دارو گلایه کرد. عین‌اللهی گفت: «تجویز دارو به برخی از بیماران کرونایی در برخی مراحل نیاز نیست. در واقع اگر در زمان خودش باشد خوب است اما اگر زمان لازم گذشته باشد، تاثیری ندارد.»

عین‌اللهی در حاشیه بازدید از بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه برای مدیریت کرونا به پروتکل‌های علمی نیاز داریم، گفت: «متاسفانه خیلی بین روش‌های درمانی ویروس کرونا تناقض وجود دارد و هر فردی مبحثی را به عنوان درمان خود در نظر می‌گیرد. باید در آینده کمیته‌های علمی ستادی را تقویت کنیم و از افراد دانشمند که تعداد آن‌ها در کشور کم نیست بیشتر استفاده کنیم.»

شیوع قارچ سیاه

تکاپوی دیرهنگام  و پرتناقض دولت سیزدهم برای مهار پاندمی کرونا و تامین واکسن در حالی است که آمار ابتلای شهروندان به بیماری قارچ سیاه رو به افزایش است. اخبار مبنی بر بستری شدن ۱۰ نفر در بیمارستان امام خمینی تهران، ۲۰ نفر در دو بیمارستان مشهد و شناسایی چندین مورد ابتلا در گیلان‌‌، اردبیل‌، خوزستان و مازندران رسما تایید شده‌اند.

هم‌زمان، مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو در ایران اذعان کرده که موجودی داروی درمان قارچ سیاه در کشور به صفر رسیده است. عنوان شده که مصرف داروهای کرونا از جمله کورتون، ریسک ابتلا به بیماری قارچ سیاه را بالا می‌برد.

قارچ سیاه یک بیماری عفونی تهاجمی است که باید به سرعت مداوا شود. به طور معمول، سیستم ایمنی افراد، عفونت قارچی را دفع می‌کند اما کسانی که به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای، دیابت، سرطان یا پیوند عضو، بدن ضعیفی دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند و در صورت ابتلا نیز خطر جانی آنها را تهدید می‌کند.

قارچ سیاه مسری نیست و علت نام‌گذاری آن، لکه سیاهی است که بینی بیماران را فرا می‌گیرد.