بر اساس آمار رسمی که وزارت بهداشت ایران به‌‌طور روزانه منتشر می‌کند، در ۲۴ ساعت گذشته ۵۶۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۰۹ هزار نفر و ۵۴۹ نفر رسید.

این در حالی است که برخی منابع دیگر آمار واقعی را به مراتب بیشتر از این می‌دانند، از جمله ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفته است که باید آمار قربانیان را دو برابر حساب کرد.

در این زمینه روزنامهٔ جوان، وابسته به سپاه، در شمارهٔ اول شهریور خود اظهارات دبیر انجمن اپیدمولوژیست‌های ایران را بازتاب داد که در آن ارزیابی شده «آمار واقعی» جان‌باختگان کرونا در ایران «هفت برابر آمار رسمی است»، اما «داده‌ها را به گونه‌ای مهندسی می‌کنند» که سندی برای دسترسی به آمار واقعی وجود ندارد.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز (۱۲ شهریور) همچنین بیش از ۲۷ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده است که از این تعداد بیش از چهار هزار نفر بستری شدند.

در حال حاضر، نزدیک به هشت هزار بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت ‌مراقبت هستند.

همزمان با ادامه بحران کرونا در ایران، گزارش‌های میدانی از کمبود دارو و امکانات در بخش‌های مختلف کشور حکایت دارند. گزارش شده که دست‌کم هشت استان، با کمبود جدی ذخیره اکسیژن دست به گریبانند و در استان تهران هم، ذخیره واکسن رو به پایان است.

تأخیر در تأمین واکسن کرونا از کشورهای غربی به‌دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، باعث شکل‌گیری‌ پیک‌های تازه در بحران کرونا و افزایش چشمگیر آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا به‌ویژه در یک ماه گذشته شد؛ وضعیتی که وزیر پیشین بهداشت هیچ‌گاه مسئولیت آن را به عهده نگرفت و در مقابل و طی چندین ماه وعده تولید انواع واکسن داخلی ازجمله در ستاد اجرایی فرمان امام داد.

در حال حاضر و پس از آن‌که در ۲۰ مرداد رهبر جمهوری اسلامی از دستور پیشین خود عقب‌نشینی کرد و خواستار تأمین واکسن به هر شکل ممکن شد، روند واکسیناسیون به‌طور نسبی شتاب گرفته است.

بر اساس آمار رسمی، تاکنون بیش از ۱۹ میلیون نفر دُز اول واکسن کرونا و نزدیک‌به نُه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز دُز دوم را دریافت کرده‌اند. به‌این ترتیب، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به حدود ۲۹ میلیون دُز رسیده است.