سرنوشت انتخابات پارلمانی (بوندستاگ) در آلمان و دولت برخاسته از آن در روز ۲۶ سپتامبر رقم خواهد خورد. دویچهوله نگاهی دارد به برنامه احزاب مختلف آلمان. در این گزارش به مسائل اقلیمی و زیستمحیطی میپردازیم.
مسائل اقلیمی و توجه به تولید گازهای سمی و از جمله گاز کربنیک و اجرای تعهدات پیشبینی شده در پیمان اقلیمی سال ۲۰۱۵ پاریس در کارزار انتخابات پیش روی آلمان نقشی مهم ایفا میکند.
احزاب دموکراتمسیحی و سوسیالمسیحی
حزب دموکرات مسیحی آلمان و حزب موتلفه آن، سوسیالمسیحی در ایالت بایرن برآنند که پرداختن به محیط زیست و مسائل اقلیمی نباید به نقش آلمان به عنوان یک کشور صنعتی آسیب برساند.
به عنوان نمونه، حزب دموکراتمسیحی (حزب صدراعظم این کشور، آنگلا مرکل) بر آن است تا میزان تولید گاز کربنیک را تا نیمه قرن حاضر به صفر برساند.
این حزب با نامزد خود، آرمین لاشت در رقابتهای انتخاباتی حضور دارد. حزب دموکراتمسیحی همچنین از بهرهگرفتن از فناوریهای ابتکاری و بدیع و همچنین سرمایهگذاریهای اقتصادی در راستای کاهش گازهای سمی سخن میگوید.
این در حالی است که مارکوس زودر، رهبر حزب سوسیالمسیحی آلمان بر آن است تا به استفاده از زغالسنگ برای تامین انرژی تا سال ۲۰۳۰ پایان دهد. این در حالی است که طبق توافقهای صورت گرفته، قرار بر پایان دادن به استفاده از این منبع سوختی تا سال ۲۰۳۸ است.
حزب سوسیالدموکرات
حزب سوسیالدموکرات آلمان با کاندیداتوری مارتین شولتس میخواهد تا سال ۲۰۴۵ انتشار گاز دیاکسید کربن را به صفر برساند.
افزون بر آن قرار است تولید برق در آلمان تا سال ۲۰۴۰ تنها از طریق انرژیهای تجدیدشونده صورت گیرد. انرژی در ساختمانهای دولتی نیز باید با استفاده از مدولها یا پنلهای خورشیدی تولید شود.
از سوی دیگر، حزب سوسیالدموکرات تصمیم دارد در صورت پیروزی در انتخابات پیش رو، در راستای تبدیل شدن آلمان به کشور نمونه در تولید و توزیع انرژی هیدروژنی گام بردارد.
حزب سبزها
حزب سبزها در عرصه مسائل اقلیمی اهداف بزرگتری را دنبال میکند. این حزب خواستار به صفر رساندن تولید گازکربنیک (گاز دیاکسید کربن) در آلمان تا سال ۲۰۳۰ است.
افزون بر آن قرار است که وزارت محیط زیست این کشور در امر تصویب قوانین از حق وتو برخوردار گردد. به این ترتیب، این وزارتخانه قادر خواهد بود، مانع از تصویب قوانینی شود که با پیمان اقلیمی سال ۲۰۱۵ پاریس سازگار نیستند.
حزب سبزها همچنین تصمیم دارد در ارتباط با تولید دی اکسید کربن عوارض سنگینی در نظر گیرد. به این ترتیب، هزینه و بهای سوختهای فسیلی در آلمان در قیاس با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیشتر خواهد شد.
سایر احزاب آلمان
حزب دموکرات آزاد آلمان بر آن است تا مسائل مربوط به حفظ محیط زیست را تابع عواملی همچون بازار و رقابت اقتصادی کند.
این حزب قوانین مربوط به افزایش سهم خودروهای الکتریکی را رد میکند. اما این حزب نیز بر آن است تا از طریق تعیین بهای دیاکسید کربن از میزان تولید گازهای سمی بکاهد.
حزب آلترناتیو برای آلمان باوری به نقش انسان در تغییرات اقلیمی ندارد. این حزب اعلام کرده است که در صورت پیروزی خواستار خروج آلمان از پیمان اقلیمی پاریس است. این حزب برای تولید برق هیچ محدودیتی برای استفاده از نیروگاههای اتمی و زغالسنگ قائل نیست.
حزب چپهای آلمان
حزب چپهای آلمان نابودی محیط زیست را یکی از خصوصیات مناسبات سرمایهداری میداند و از سیاست اقلیمی منطبق بر ملزومات اجتماعی دفاع میکند.
این حزب خواستار مجانی کردن سامانه نقل و انتقال مسافران بوده و از دولتی کردن شرکتهای تولید کننده انرژی دفاع میکند.