روزنامه اطلاعات روز در افغانستان می‌گوید یکی از سردبیران و شماری از خبرنگاران این روزنامه از سوی گروه طالبان امروز برای چند ساعت بازداشت شده‌اند.

ذکی دریابی، مدیر مسئول این روزنامه به بی‌بی‌سی گفت که سه تن از روزنامه‌نگاران اطلاعات روز که به منظور پوشش خبری اعتراض‌ها در منطقه “کارته ۴” کابل رفته بودند، از سوی افراد گروه طالبان بازداشت و به حوزه سوم امنیتی منتقل شده‌اند.

آقای دریابی افزود که سپس یکی از سردبیران و روزنامه‌نگارانش برای گفت‌وگو با افراد گروه طالبان به منظور رهایی همکارانش رفته بود اما طالبان آن دو تن را نیز بازداشت کردند.

روزنامه اطلاعات روز مدتی پس از این صحبت با بی‌بی‌سی از آزاد شدن خبرنگاران بازداشت‌شده این روزنامه اطلاع داد. آقای دریابی در توییتی نوشت که همه خبرنگاران بازداشت‌شده آزاد شدند.

او همچنین در توییت دیگری ویدیویی از خبرنگاران آزادشده منتشر کرده که به نظر می‌رسد از شدت لت و کوب شدن نمی‌توانند راه بروند.

آقای دریابی نوشته:”خبرنگاران ما را به بیمارستان منتقل کنید

پایان پست Twitter, 1

همچنین تصاویری را روزنامه اطلاعات روز از خبرنگاران این روزنامه منتشر کرده که علایم شدید شلاق بر بدن روزنامه‌نگاران آن را نشان می‌دهد.

این روزنامه نوشته است:”تقی دریابی و نعمت‌الله نقدی، دو گزارشگر روزنامه اطلاعات روز پس از بازداشت توسط طالبان، به شدت مورد لت‌وکوب قرار گرفته‌اند. آثاری از شلاق و کیبل‌ بر سر، صورت و بدن این دو گزارشگر اطلاعات روز به چشم می‌خورد.”

‘پوشش اعتراضات ممنوع است’

همزمان با بازداشت روزنامه‌نگاران اطلاعات روز، تصویر‌بردار شبکه لاس‌آنجلس تایمز که در روزهای تخلیه کشورهای غربی و اروپایی از افغانستان با عکس‌ و گزارش از روند خروج و تخلیه مورد توجه قرار گرفت، در توییتر نوشته است که افراد طالبان با او و همکارش در جریان پوشش اعتراضات زنان در “کارته ۴” کابل برخورد کرده‌اند.

طالبان به این خبرنگار گفته‌اند پوشش اعتراضات را سخنگوی طالبان ممنوع کرده و تصاویری را که از اعتراضات گرفته باید حذف کند، در غیر آن مورد ضرب و شتم قرار خواهد گرفت.

او گفته است زمانی که یکی از افراد طالبان می‌خواسته به او نزدیک شود، فردی به او به آرامی گفته” خارجی‌ست”.

یکی از افراد طالبان به عکس‌بردار این روزنامه همچنین گفته است:” عکس گرفتن از زنان در اسلام ممنوع است”.

گروه طالبان تا هنوز در زمینه برخورد با خبرنگاران واکنشی نداشته اند.

روز گذشته، شماری در کابل، هرات و مزارشریف علیه طالبان راه‌پیمایی اعتراضی کرده و شعار‌های “آزادی، مرگ بر پاکستان” سر دادند.

در اعتراض‌های دیروز در هرات دست‌کم دو تن از معترضان کشته شده اند. روشن نیست که آنها در شلیک مستقیم افراد طالبان جان داده اند، و یا در شلیک‌های هوایی این گروه که برای متفرق کردن معترضان انجام داده بودند.

اعتراض‌های روز گذشته در کابل که بیشتر شرکت‌کنندگان آن ظاهرا زنان و دختران بودند، با برخورد خشونت‌آمیز طالبان روبرو شد. معترضان بر آنچه مداخله آشکار پاکستان در جنگ برای تصرف پنجشیر می‌دانند، به خیابان‌ها آمده بودند.

ویدئوهایی که از این اعتراضات مخابره شده است، زنانی را نشان می‌دهد که با آنکه افراد گروه طالبان آن‌ها را لت‌ و کوب می‌کنند و با شلیک هوایی تلاش می‌کنند آنها را متفرق سازند، اما زنان به اعتراض‌های خود ادامه می‌دهند.

شماری از روزنامه‌نگاران روز گذشته در حالی که جریان اعتراض‌ها در کابل را پوشش می‌دادند یا بازداشت شدند و یا هم مورد لت‌وکوب قرار گرفتند.

خبرنگار طلوع نیوز، روز گذشته چند ساعت بازداشت شد.

کابل
توضیح تصویر،تصاویر مارکس یم، عکس بردار لاس آنجلس تایمز، مورد توجه زیادی قرار گرفته است

در روزهای گذشته از شهر مزارشریف نیز گزارش شد که خبرنگاران در جریان پوشش اعتراضات مورد ضرب و شتم و تهدید طالبان قرار گرفتند.

گروه طالبان می‌گویند که اعتراض‌ها باید با مجوز برگزار شود و به “امارت اسلامی طالبان” توهین نشود. این درحالی است که خبرنگار یورو نیوز در صفحه توییترش نوشته است که همکار افغانش که برای دریافت مجوز پوشش خبری رفته بود، امروز چهارشنبه ۱۷ سنبله،/شهریور از سوی افراد طالبان بازداشت شده است.

ذبیح‌الله مجاهد در مورد اعتراض‌ها در روزهای گذشته گفته است که تا دولتی روی کار نیاید و تا صدای شنوای مسئول به میان نیاید، اعتراض‌های مردم به جای نمی‌رسد و آنها باید صبر کنند. او همچنین گفته که نیروهای آن‌ها برای برخورد با معترضان آموزش‌دیده نیستند.

روز گذشته، در میان اعتراض‌های مردم، طالبان سرپرست نخست‌وزیر و کابینه سرپرست را به رهبری محمد حسن آخوند اعلام کردند.