وزارت بهداشت روز چهارشنبه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۱۹ هزار و ۷۳۱ بیمار مبتلا به کرونا در ایران شناسایی شده و در همین مدت نیز ۴۵۲ تن جان سپردهاند.
به گفته این وزارتخانه، در ۲۴ ساعت اخیر، بیش از ۳۰۱۶ تن از مبتلایان در بیمارستانها و مراکز درمانی بستری شدهاند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، مجموع جانباختگان به ۱۱۵ هزار و ۶۱۹ تن رسیده است.
آمار رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت مورد تردید شماری از مقامهای بهداشتی ایران قرار دارد و در این ارتباط گفته شده که شمار مبتلایان و جانباختگان، دستکم دو برابر این آمار رسمی است.
همزمان روز چهارشنبه بهرام عینالهی، وزیر بهداشت، خبر داد که در دولت جدید مجوز تولید داخلی پنج واکسن کرونا سیناژن، رازی، پاستور، فخرا و برکت صادر شده است.
این در حالی است که مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا، دربارهٔ واکسن نورا و فخرا گفته که فاز اول مطالعات بالینی واکسن نورا به پایان رسیده اما هنوز نتایجی از آن منتشر نشده و از واکسن فخرا هم هنوز نتایجی منتشر نشده است.
در حال حاضر مهمترین شرکت تولیدکننده واکسن متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام است. این ستاد که زیر نظر دفتر رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، وعده داده بود که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون واکسن کرونا تولید کرده و تحویل وزارت بهداشت میدهد ولی تاکنون به ادعای مقامهای این ستاد یک و نیم میلیون واکسن تولید کرده است.
واردات واکسیناسیون در روزهای اخیر سرعت بیشتری به خود گرفته است، اما مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت مجلس ایران گفته است که سفارش خرید واکسن در دولت قبلی صورت گرفته و دولت رئیسی «واکسنی سفارش نداده است».
در روزهای اخیر بحثهای دامنهداری درباره مقصر اصلی تاخیر در واردات واکسن به راه افتاده و حامیان ابراهیم رئيسی سرعت گرفتن واردات واکسن را نشانه مقصر بودن دولت حسن روحانی میدانند و میگویند دولت روحانی برای عدم واردات واکسن بهانههای سیاسی مطرح میکرد.
منتقدان دولت رئيسی اما میگویند مواردی مانند فرمان منع واردات واکسن بریتانیایی و آمریکایی توسط رهبر جمهوری اسلامی، وعده ستاد اجرایی فرمان امام برای تولید ۵۰ میلیون دوز واکسن تا شهریور امسال و تحریمها در این زمینه نقش داشتهاند.