وزارت کشور آلمان برای دو هزار و ششصد افغان که در معرض خطر هستند، اجازه اقامت صادر کرده است. مقامات آلمانی گفتند که این افراد  نیازی ندارند درخواست پناهندگی دهند.

سخنگوی وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه ۲۴ شهریور (۱۵ سپتامبر) اعلام کرد آلمان پذیرش حدود دو هزار و ۶۰۰ مدافع حقوق بشر، هنرمند، دانشمند، خبرنگار أفغان را که به صورت بالقوه در معرض خطر هستند، تائید می‌کند.

طبق اعلام وزارت کشور آلمان این افراد نیازی به درخواست پناهندگی ندارند و به صورت رسمی به آنها اقامت آلمان داده شده است.

آلمان در ماموریت تخلیه نظامی چهار هزار و ۵۸۷ نفر را از کابل خارج کرد که از این شمار، سه هزار و ۸۴۹ نفر افغان و ۴۰۳ نفر دیگر آلمانی بودند. بخشی دیگر از این افراد نیز از همکاران محلی ارتش آلمان و دیگر نهادها و موسسات آلمانی بودند.

بعد از پایان یافتن عملیات تخلیه نظامی در ۳۱ اوت، صدها تن از نیروهای محلی افغان از طریق قطر به آلمان انتقال یافتند.

روزنامه آلمانی “نویه اوسنابروکر سایتونگ” گزارش داده است که بیش از چهار هزار افغان در حال حاضر قادر به خروج از کشور نیستند هر چند که آنها حق پیوستن به خانواده خود در آلمان را دارند.

وزارت خارجه آلمان در پاسخ به پرسش اولا یلپکه، از حزب چپ‌ها و نماینده پارلمان این کشور پیرامون اعطا ویزا به شهروندان أفغانستان اعلام کرد که در نیمه اول سال ۲۰۲۱ فقط ۶۲۴ ویزا برای اتباع افغان صادر کرده است. یلپکه از “زمان انتظار طولانی  و غیر قابل قبول” انتقاد کرده است.

  • در عکس‌ها و ویدیوهایی که خبرگزاری‌ها منتشر کرده‌اند، می‌توان دید که روال زندگی روزمره در افغانستان آرام‌ آرام از سر گرفته می‌شود. صاحب این رستوران در هرات نیز از بازگشت مهمانان خرسند است. تنها چیزی که جلب توجه می‌کند، نبود زن در این رستوران است. از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان حضور زنان در خیابان‌ها کم‌رنگ شده است.