به رغم اینکه در دو روز اخیر اعلام شد لایحه رتبه‌بندی معلمان خارج از نوبت در مجلس بررسی خواهد شد، همچنان در روز بازگشایی مدارس، گزارش‌هایی از ادامه اعتراض‌های معلمان در شهرهای مختلف کشور از جمله مشهد، یزد، قم و کرمانشاه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

معلمان به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان در سال تحصیلی جدید اعتراض دارند. بر اساس این طرح که از یک دهه پیش برای حل مشکل معیشت معلمان پیشنهاد شده، رتبه‌بندی معلمان تغییر خواهد کرد و این موضوع موجب خواهد شد تا حقوق و مزایای آنها افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، اعتراض‌های روز اول مهر معلمان در شهرهای اردبیل، زنجان، قزوین، آبادان، شاهرود، دیواندرده و کوهدشت نیز برگزار شده است.

در بسیاری از این اعتراض‌ها، معلمان در برابر ساختمان اداره‌های آموزش و پروش شهر خود جمع شده‌اند و شعار سرداده‌اند.

تا زمان انتشار این گزارش، خبرگزاری‌های داخلی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی هیچ خبری در ارتباط با این تجمعات منتشر نکرده‌اند.

مجلس شورای اسلامی از اسفند ماه سال ۹۹ فرصت داشت تا لایحه رتبه‌بندی را بررسی و تصویب کند
توضیح تصویر،مجلس شورای اسلامی از اسفند ماه سال ۹۹ فرصت داشت تا لایحه رتبه‌بندی را بررسی و تصویب کند

پیشنهاد تغییر رتبه‌بندی معلمان در چارچوب یک لایحه در اسفندماه سال ۱۳۹۹ از سوی دولت حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد. اما با گذشت بیش از شش ماه از ارائه این لایحه، تصویب آن در مجلس معوق ماند.

در این مدت نمایندگان از ادامه‌دار شدن «بحث‌های کارشناسی» بر سر جزییات این لایحه سخن گفتند و در نهایت در اواخر شهریور ماه، برخی از نمایندگان در اظهارنظرهای جداگانه گفتند که امکان پیش‌بینی بودجه کافی برای اجرای رتبه‌بندی در سال جدید تحصیلی وجود ندارد.

این موضوع موجب شد تا معلمان با برپایی ده‌ها تجمع اعتراضی (به ویژه در روز ۳۰ شهریور) در شهرهای مختلف کشور، اعتراض خود را به عدم تصویب رتبه‌بندی در مجلس نشان دهند.

بعد از این اعتراض‌ها برخی رسانه‌های داخلی از «خبر خوش» برای معلمان گزارش‌هایی منتشر کردند و نوشتند که مساله رتبه‌بندی معلمان حل شده است.

از این زمان خبرهای ضد و نقیضی درباره مساله رتبه‌بندی معلمان منتشر شد، چرا که به رغم طرح ادعای حل شدن مساله، همچنان هیچ قانونی در این زمینه در مجلس تصویب نشده بود.

بحران معیشت معلمان در ایران یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه آموزش در کشور است
توضیح تصویر،بحران معیشت معلمان در ایران یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه آموزش در کشور است

به گفته علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس، این لایحه از روز ۳۰ شهریور راهی صحن علنی مجلس شده و از همین روز نمایندگان ۱۰ روز فرصت دارند که نظراتشان را درباره این قانون ثبت کنند.

بر اساس این سخنان آقای منادی، این لایحه باید تا روز هشتم مهر در صحن علنی اعلام وصول شود و بررسی‌ها در آنجا ادامه یابد.

اما محمد باقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی در سخنرانی روز اول مهر خود گفت که این لایحه در «۱۰ روز آینده» در صحن علنی اعلام وصول خواهد شد.

همزمان در همین روز علی کریمی فیروزجایی، عضو هیات رئیسه مجلس نیز گفت که لایحه رتبه‌بندی «به کمیسیون آموزش ارجاع شده است.»

اگر لایحه فعلی در نهایت تصویب شود، همچنان معلمانی که در اول مهر امسال بازنشسته شده‌اند نیز از مزایای آن محروم خواهند بود.

آقای کریمی فیرزوجایی گفت که برای حل این مشکل، باید تغییراتی در مصوبات قبلی مجلس و همچنین بودجه سال ۱۴۰۰ اعمال شود. او ابراز امیدواری کرد که این تغییرات صورت بگیرند.

وضعیت معیشتی، درآمد پایین و کاهش سالانه قدرت خرید معلمان، از جمله بحران‌هایی است که در چهار دهه اخیر حوزه آموزش را در ایران تحت تاثیر قرار داده است.

معلمان می‌گویند در سال‌های اخیر، این بحران بسیار عمیق‌تر نیز شده است.