حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، از همتای خود چونگ ایویی‌یونگ خواسته است تا سئول در مسیر کمک به دسترسی تهران به دارایی‌هایش در بانک‌های کره جنوبی تلاشی دوچندان کند.

آقای امیرعبداللهیان این درخواست را روز پنجشنبه و در مکالمه‌ای تلفنی مطرح کرده است.

ممنوعیت واردات لوازم خانگی و خروج دو شرکت ال‌جی و سامسونگ از ایران در کنار توقیف سه ماهه یک نفتکش کره جنوبی به بهانه “آلودگی محیط زیست” اخیرا بر روابط دو کشور سایه انداخته است.

درخواست ایران برای کمک کره به آزادسازی دارایی‌ها کمی پس از آن تکرار شده است که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، دستور داد واردات لوازم خانگی از کره جنوبی ممنوع شود.

در اطلاعیه وزارت خارجه ایران آمده که وزیر خارجه کره جنوبی از این ممنوعیت ابراز نگرانی کرده است. این موضوع در منابع کره‌ای نیامده است.

حسین امیرعبداللهیان در گفتگوی تلفنی با همتای کره‌ای خود از همراهی سئول با تحریم‌های یکجانبه آمریکا انتقاد کرده و خواهان آن شده تا ایران بتواند با دسترسی به دارایی‌هایش از آنها برای خرید دارو و دیگر کالاهای ضروری استفاده کند.

در مقابل چونگ ایویی‌یونگ به آقای امیرعبداللهیان اطمینان داده که کره جنوبی حداکثر تلاش خود را در این زمینه کرده است و از جمله به ایران در تهیه اقلام بشردوستانه یاری رسانده است.

مقام‌های ارشد ایرانی تمرکز تبلیغاتی زیادی بر مشکلاتی دارند که تحریم‌های آمریکا در مسیر واردات دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد می‌کنند.

در عین حال که خودداری برخی بانک‌ها و شرکت‌ها از معامله با ایران باعث مشکلاتی در خرید دارو می‌شود، اظهارنظرهای برخی مقام‌های بهداشتی حاکی از آن است که تهیه دارو از خارج همچنان ممکن است، اما به دلایلی با اولویت‌های ناسازگار با نیازها انجام می‌شود.

از جمله علیرضا زالی، از مقام‌های مسئول در مبارزه با کرونا فاش کرد به جای واردات واکسن کرونا بر واردات صدها میلیون‌ دلار داروی رمدسیویر تاکید شد. مدیران هلال احمر هم می‌گویند از ماه‌ها پیش امکان واردات انبوه واکسن را داشتند اما اجازه آن به آنها داده نمی‌شد.

با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی ده‌ها میلیون دوز واکسن از کشورهای مختلف وارد ایران شده است.