بهمن قبادی، فیلمساز تبعیدی ایرانی، در نامه‌ای سرگشاده‌ خطاب به «آکادمی علوم و هنرهای سینمایی» آمریکا یا «اسکار» پیشنهاد کرده با الهام از بازی‌های المپیک که در آن تیمی از پناهندگان شرکت می‌کند، تیمی از فیلمسازان تبعیدی نیز در بخش بین‌المللی اسکار برای انتخاب بهترین فیلم شرکت کند.

قبادی، فیلمساز کرد ایرانی که سال‌ها پیش ایران را به مقصد ترکیه ترک کرد و از سال ۲۰۱۷ عضو آکادمی اسکار بوده است، می‌گوید که می‌خواهد دغدغه بسیاری از فیلمسازان سراسر جهان را مطرح کند، چرا که فیلمسازان تبعیدی کماکان در چارچوب کشورهایی که از آنجا آمده‌اند، طبقه‌بندی می‌شوند.

به گفته قبادی: «منِ ایرانی، از دست رژیم اسلامی نمی‌توانم در کشور خودم زندگی کنم. من در تبعید به سر می‌برم، فقط به این خاطر که حقوق خودم و آزادی بیان را طلب کردم. این امر برای بسیاری از فیلمسازان جهان صادق است. این افراد به دلایل مختلف نمی‌توانند به کشور خودشان بازگردند، و چاره‌ای جز زندگی در کشورهای خارجی ندارند.»

به گزارش العربیه، این کارگردان تبعیدی ایرانی می‌گوید که به‌دلیل شرایط فعلی‌اش، با وجودی که عضو آکادمی اسکار است، کشورهایی مثل ایران و ترکیه حاضر نیستند او را به عنوان نماینده خود در رقابت‌های اسکار معرفی کنند. او می‌افزاید که نمی‌داند باید فیلمش را به چه زبانی بسازد تا در کشورهای دیگر نمایش داده شود.

وی می‌گوید تنها کاری که می‌تواند بکند این است که امیدوار باشد تا دولتی از هنر وی خوشش بیاید و آن را به آکادمی اسکار معرفی کند.

قبادی نتیجه می‌گیرد، «من یقین دارم فیلمسازان دیگری هم هستند که گرفتاری‌های مشابه مرا دارند. لذا خیلی خوب است اگر بتوانیم نماینده‌ای هم از میان هنرمندان تبعیدی داشته باشیم. این اتفاق در المپیک توکیو رخ داد، و تیمی از پناهندگان اجازه رقابت در این مسابقات را یافت. می‌شود تیمی هم از فیلمسازان پناهنده داشت، که آثارشان را به نظر یک هیئت داوران می‌رسانند، و در نهایت یک فیلم از تیم پناهندگان [برای رقابت در بخش بین‌المللی اسکار] انتخاب شود.»