سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران از احتمال خرید واکسن آسترازنکا از مبدا روسیه و هند خبر داد و گفت: «هر واکسنی که مبدا ایالات متحده و انگلیس نداشته باشد در شرایط برابر مورد بررسی قرار میگیرد.»
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور روز جمعه، ۱۰ بهمن، گفت: «علاوه بر واکسن روسی، حداقل یک واکسن اروپایی با مبدا غیر انگلستان، یک واکسن از هند و یک واکسن از چین روزهای آتی مجوز ورودشان صادر میشود.»
آقای جهانپور درباره خبر ورود واکسن آسترازنکا هم توضیح داد که این واکسن از مبدا روسیه و هند مثل سایر واکسنها در شرایط برابر بررسی خواهد شد و در صورت تایید سازمان غذا و دارو موضوع بازرگانی و واردات آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، ششم بهمنماه از احتمال واردات واکسن آسترازنکا از سوئد خبر داده بود.
ایندر حالی است که رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۹ دیماه ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به کشور را ممنوع اعلام کرد.
علی خامنهای در سخنان خود دو کشور آمریکا و بریتانیا را به «امتحان» کردن واکسن روی «ملتهای دیگر» متهم کرده و افزود که «به اینها اعتماد و اطمینان هم نیست.»
واکسن آسترازنکا محصول مشترک شرکت داروسازی آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد است.
شرکت داروسازی آسترازنکا یک شرکت بریتانیایی-سوئدی و چندملیتی داروسازی است که دفتر مرکزی آن در شهر لندن واقع شده و تاکنون مجوز تولید واکسن کرونا را به چند کشور از جمله هند داده است.
سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران نهم بهمنماه اعلام کرد که «مجوز مصرف اضطراری» واکسن کرونای «اسپوتنیک وی»، ساخت روسیه، صادر شده است.
این واکسن به این دلیل که پیش از تکمیل آزمایش گسترده انسانی به ثبت رسید، هدف انتقادهای گسترده داخلی و خارجی بوده است. با این حال شماری از کشورها از جمله آرژانتین و مجارستان شروع به استفاده از آن کردهاند.
مینو محرز پیشتر درباره واکسن «اسپوتنیک وی» به روزنامه «جهان صنعت» گفته بود که از انتخاب این واکسن به هیچ عنوان راضی نیست و تهیه و واردات آن توسط دولت از «شانس بد مردم ایران» است.
او با اشاره به این که «به عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمیکند»، درباره دلایل آن توضیح داد: «تاکنون هیچ اطلاعاتی از این واکسن منتشر نشده است، در حالی که واکسن کرونا باید دارای استانداردهای جهانی باشد.»