یک روز پس از آنکه مقامات طالبان گفتند صدور پاسپورت را به زودی از سر خواهند گرفت، صدها شهروند افغانستان که در تلاش خارج شدن از این کشور هستند، امروز در مقابل اداره پاسپورت در کابل تجمع کردند.

گزارش‌ها حاکیست که اعضای طالبان جمعیت رو به افزایش را لت و کوب کردند و آنها را از آنجا دور کردند. مقامات طالبان می‌گویند که قصد دارند از روز شنبه، نهم اکتوبر، به درخواست‌های موجود رسیدگی کرده و پاسپورت‌های مشابهی را که دولت قبل از آن استفاده می‌کرد، صادر کنند.

سیستم توزیع پاسپورت در افغانستان پس از به دست گرفتن کنترل کابل توسط طالبان در ماه اوت/آگوست از کار افتید. تحلیلگران برآورد کرده‌اند که در حال حاضر ۱۰۰ هزار درخواست برای پاسپورت در این اداره منتظر رسیدگی است.

گروه طالبان در ۱۵ آگوست/اوت وارد کابل شدند. از همان ساعات نخست ورود نظامیان این گروه به کابل، فعالیت ادارت دولتی از جمله اداره پاسپورت و توزیع شناسنامه که زیر مجمع وزارت داخله هستند، مختل شد.

ماهر رسولی، یک متقاضی در برابر اداره پاسپورت گفت:”من آمده‌ام تا پاسپورت بگیرم،اما همانطور که در اینجا می‌بینید، مشکلات زیادی وجود دارد، سیستم کار نمی‌کند. هیچ مقامی هم اینجا نیست که به سوال‌های ما پاسخ بدهد، اینکه ما چه وقت بیاییم. مردم گیج هستند.”

این صدها نفر در حالی در برابر دفتر پاسپورت تجمع کردند که مقامات طالبان گفته‌اند خدمات‌ مربوط به توزیع پاسپورت روز شنبه پیش‌رو از سر گرفته می‌شود و ابتدا برای کسانی که قبلا درخواست‌هایشان را به اداره سپرده‌اند.

جمعیت انبوه به موانع بزرگ سمنتعی فشار می‌آوردند و سعی می‌کردند اسناد خود را به یکی از مقاماتی که در بالا ایستاد بود، تحویل دهند، صحنه‌هایی‌که یادآور هرج و مرج در فرودگاه کابل در آخرین مراحل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بود.

رویترز

پاسپورت‌های جدید احتمالاً با عنوان ‘امارت اسلامی’ توزیع می‌شود

دیروز خبرگزاری دولتی “آژآنس باختر” به نقل از بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان نوشته است که احتمالا شناسنامه‌ها و پاسپورت‌های جدید عنوان “امارت اسلامی افغانستان” را خواهد داشت.

پیش از این او به بی‌بی‌سی گفته بود که در زمینه نوشته شدن “امارت اسلامی افغانستان” در جلد پاسپورت‌های جدید تصمیمی قطعی گرفته نشده است.

در حال حاضر در پشت جلد پاسپورت‌های توزیع شده از سوی دولت پیشین عبارت “جمهوری اسلامی افغانستان” به سه زبان فارسی، پشتو و انگلیسی نوشته شده است.

دولت طالبان قبلا گفته بود شهروندان افغانستان می‌توانند از شناسنامه‌ها و گذرنامه‌هایی که از سوی دولت پیشین توزیع شده به عنوان مدارک رسمی مورد اعتبار استفاده کنند.