احمد مسعود، رهبر “جبهه مقاومت ملی” افغانستان گفته است که انتظار دارد “سیاست عدم شناخت طالبان از سوی جامعه بینالمللی با قاطعیت ادامه یابد” و آن را نتیجه “ایستادگی و اعتراضات گسترده مردمی در داخل و خارج افغانستان” خوانده است.
آقای مسعود در بیانیه که تازه منتشر کرده، گفته: “ما از موضعگیریهای منطقی و مناسب کشورهای جهان در قبال رسمیت ندادن به اداره طالبانی و تاکید روی تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان استقبال میکنیم.”
آقای مسعود در این بیانیه گفته که نیروهای طالبان “در ولایتهای قندهار، بلخ، دایکندی و اندرابها و پنجشیر مرتکب اعمال شدهاند که همه مصداقهای روشن از جرایم جنگی، نسلکشی، پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت است.”
سخنگویان طالبان قبلا بیشتر این اتهامات رد کردهاند و امیرخان متقی وزیر خارجه دولت طالبان دیروز در دوحه پایتخت قطر گفت “این روزها در سراسر افغانستان امنیت برقرار است و حوادث امنیتی نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است.”
آقای متقی به صورت مشخص در مورد پنجشیر گفت که “وضعیت در این ولایت کاملا آرام و مردم پنجشیر از حضور طالبان خوشحال هستند.”
او از جامعه بینالمللی خواست که از طریق همکاری با دولت طالبان در افغانستان میتواند با بحران بشری بیسابقه در این کشور برخورد کند.
بیشتر از یک ماه پیش نیروهای طالبان به ولایت پنجشیر در شمال کابل و منطقه اندرابها در بغلان هجوم بردند و پس از نبردهای شدید با نیروهای “جبهه مقاومت ملی” این ولایت را به تصرف در آوردند.
این نیروها میگویند “مقاومت آنها در درههای و کوهپایههای پنجشیر و اندراب ادامه دارد” و گزارشهای هم از درگیریها دراین مناطق وقتا فوقتا منتشر میشود.
در کنار آن، اعتراضات زنان در افغانستان نیز از زمان تصرف کابل توسط طالبان ادامه داشته است و بیشتر این اعتراضات برای دادخواهی از حق کار و آموزش زنان بوده است. شماری از اعتراضات با برخورد خشن طالبان نیز مواجه شده است.
در هفتم سپتامبر امسال، طالبان اداره سرپرست را به نخست وزیری محمد حسن آخوند اعلام کردند و از آن زمان در تلاش جلب حمایت بینالمللی و کسب رسمیت از سوی جهان بودهاند.
اما تاکنون هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته، هرچند شماری از کشورها همچنان در کابل نمایندگی دارند و اعضای دولت طالبان در داخل و خارج افغانستان با نمایندگان دیگر کشورها دیدار و گفتگو میکنند.
آقای مسعود در این بیانیه گفته که “تا هنگام رسیدن به اهداف مشروع و برحق مردم خویش، دست از مبارزه و مقاومت برنخواهیم داشت.”
پس از تصرف پنجشیر توسط طالبان، در مورد محل بود و باش آقای مسعود و همچنین امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهوری پیشین افغانستان گزارشهای ضد و نقیض منتشر شد اما منابعی گفتهاند که آنها از پنجشیر به تاجیکستان رفتهاند؛ اگرچه این گزارشها به طور مستقل تایید نشدهاند.