اخبار روز: اعتصابات و اعتراضات کارگری طی ۳ روز گذشته در حوزه های نفتی و پتروشیمی، نیشکر هفت تپه، معادن، کارگران شهرداریها و دیگر مراکز کارگری ادامه داشت. در عین حال شاهد تجمعات اعتراضی گروهی از بازنشستگان در اصفهان و اهواز بودیم. مبارزه با خصوصی سازی، پرداخت حقوق های معوقه، همسان سازی حقوق ها، حذف پیمانکاران، مشکلات بیمه ای و امنیت شغلی کارگران از جمله دلایل اعتراضات و اعتصابات روزهای اخیر بود
بر اساس خبر منتشره از طرف شوراى سازماندهى اعتراضات کارگران نفت دیروز دوشنبه ۱۹ مهرماه ١۴٠٠ کارگران پروژهای شرکت ساپک در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای مرداد و شهریور خود دست از کار کشیده و تجمع برپا کردند.
کارگران پروژه ای در محیط های کار همچنان پیگیر مطالبات خود هستند و هر کجا که اجحافی صورت میگیرد قبول نمیکنند و دست به اعتراض میزنند. یکی از خواستهای کارگران اعتصابی نفت پرداخت بموقع حقوقها و تسویه حساب طلبهای کارگران است.
بر اساس گزارشات منتشره دیروز ۱۹ مهرماه همچنین کارگران پروژه ای پروژه های فعال وزارت نفت پس از کش و قوس فراوان وعده های مدیران شرکتهای پیمانکاری ستاره تاراج و تهران جنوب واقع در مخازن بندرصادراتی مجیدیه، شهرستان ماهشهر پس از عملی نشدن وعده های مدیران پروژه تمام کارگران دست به اعتصاب در مقابل درب حراست مخازن زدند، که در نهایت مدیران مجتمع و شرکتهای پیمانکاری با هماهنگی اداره حراست با دخالت پلیس همراه شد.
همچنین روز ۱۸ مهرماه تمام کارگران استادکار و از جمله تمامی ۲۸ کارگر رامهرمزی با هماهنگی اداره حراست اخراج و تسویه حساب شدند. در این اعتصاب همه نیروهای پروژه ای از کانکشن کار و ابزار دقیق و جوشکار و مونتاژکار و کمکی و داربست بند شرکت داشتند.
در شوش به گزارش سندیکای کارگران هفت تپه، دیروز دوشنبه ۱۹ مهرماه، کارگران شرکت هفت تپه، در چهاردهمین روز از اعتصاب خود، پس از تجمع در مقابل ساختمان اداره کار، در سطح خیابانهای شهر شوش دست به راهپیمایی اعتراضی زدند.
رسیدگی به مطالبات مزدی کارگران، تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراجی، تمدید قرارداد کارگران فصلی و بخش دفع آفات، انجام عملیات کشت و ترمیم کارخانه، و مختومه شدن پرونده خانم زیلابی وکیل کارگران از مطالبات مهم این کارگران به شمار میرود.
تشکیل مجمع عمومی کارگران به روشی جدید در میان کارگران هفت تپه تبدیل شده است که در تجمعات اعتراضی خود، کارگران و نمایندگان آنها پس از اظهار نظرهای خود طی سخنرانی ها، تصمیمات متخذه را برای ادامه اعتصات و محور مطالباتشان به رای عمومی میگذارند.
دیروز نیز کارگران در محل شرکت تجمع و مجمع عمومی خود را برگزار کردند که پس از رای گیری تصمیم به ادامه اعتصاب تا تعیین تکلیف مدیریت شرکت و بازگشت به کار کارگران اخراجی از جمله اسماعیل بخشی و محمد خنیفر، سالار بیژنی و ایمان اخضری گرفته شد. همچنین تصمیم گرفته شد که تجمع دیروز را در مقابل اداره کار ادامه دهند.
در استان خراسان رضوی، کارگران کارخانه سیمان جوین دیروز دوشنبه ۱۹ مهر در دومین روز اعتصاب خود در محوطه کارخانه تجمع کردند.
این کارگران که از روز گذشته اعتراضشان آغاز شده گفتند: پیش از تجمع اخیر، در دی ماه گذشته (سال ۹۹) نسبت به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل اعتراض کردیم و خواهان اجرای آن بودیم. اگرچه وعدهها از اجرای طرح در فروردین ماه حکایت میکرد اما مسکوت ماند و از مزایای آن محروم شدیم. به همین دلیل بار دیگر در اردیبهشت ماه برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل دست به اعتراض زدیم و کارفرما نیز برای حل مشکلات وعده داد.
آنها ادامه دادند: پس از پیگیریهای فراوان سرانجام توانستیم به حق خود یعنی طرح طبقهبندی مشاغل دست یابیم. طرح پیشنهادی در تیرماه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم بر این شد تا از آبان ماه اجرا شود. پس از مذاکره با کارفرما تصمیم گرفته شد، مبلغ ۱۰۰ هزار تومان علیالحساب به ازای هر سال به کارگران تا زمان اجرای طرح پرداخت شود اما این مبلغ پرداخت نشده است.
کارگران توضیح دادند: این موضوع تنها مشکل نیست، برخی از کارگران سابقه ۱۰ساله دارند اما کارفرما با آنها قرارداد ۱۸ یا ۲۰ روزه منعقد کرده است. معوقات مزدی، حق اولاد و دریافت دستمزد اضافهکار نیز از دیگر خواستههایی است که داریم.
تعداد ۳۰۰ نفر کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند.
در کرج روز یکشنبه ۱۸ مهر ماه جمعی از کارگران شرکت قطعات توربین شهریار در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد ماه جاری و شرایط غیر انسانی محیط کار خود، اعتصاب کردند. پس از ماهها التهاب در شرکت، کارگران اعلام کردند که اگر کارفرما نسبت به افرایش و پرداخت به موقع دستمزد ها اقدامی نکند دست به اعتصاب خواهند زد. کارگران کارگاه شماره ۵ صبح روز یکشنبه دست از کار کشیدند و در مقابل کارگاه تجمع کردند. تلاش و تهدید نمایندگان کارفرما و حراست شرکت برای برگرداندن کارگران به سر کار نتیجه ای نداد و تا پایان ساعت کاری در اعتصاب ماندند. روز دوشنبه کارفرما و مدیریت شرکت که تهدید به اخراج را ناکارآمد دیدند مجبور به مذاکره با کارگران شدند و با قول پرداخت دستمزد ماه جاری و پرداخت به موقع ماههای بعد، کارگران را راضی به بازگشت به کار کردند. شرکت قطعات توربین شهریار در مسیر جاده ملارد کرج واقع است. حدود ۳۰۰ نفر در استخدام این شرکت هستند. حوزه فعالیت شرکت صنعت برق است.
اعتراضات کارگران معادن کرمان همچنان ادامه دارد. این کارگران شرکتی معادن زغالسنگ در استان کرمان، در اعتراض به تبعیضهای تحمیل شده از سوی پیمانکاران خواستار رفع تبعیضهای شغلی، حذف پیمانکاران و بازگشت معادن به دولت هستند. این اعتراضات که از هفته گذشته آغاز شده یک خواسته واحد دارد؛ پیمانکاران دست از سر معادن بردارند.
اعتراض به حضور پیمانکاران در صنایع مختلف، طی چند سال اخیر به خواسته مشترک کارگرانی از صنایع مهم و عرصه خدمات کشور همچون پالایشگاه ها، پتروشیمیها، خطوط آهن و ریلی ، صنایع فلزی و کارگران شهرداریها تبدیل شده و حالا کارگران معادن هم به این خیل معترضان پیوستهاند. مشکلتراشی پیمانکاران برای کارگران زیر دست دامنه وسیعی از تبعیض در تعیین دستمزدها، پرداخت نکردن قانونی حق بیمه، تبعیض در اعطای مرخصیها، نادیده گرفتن حقوق رفاهی و قانونی کارگران دارد و کارگران معترض معادن کرمان هم میگویند که نحوه مدیریت غلط پیمانکاران، گریبان آنها را هم گرفته است.
در اهواز نیز برای چندمین بار شاهد تجمع خانوادگی تعدادی از کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به حقوق های معوقه بودیم.
روز شنبه ۱۷ مهرماه خانوادههای کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوقها مقابل شهرداری تجمع کردند.
این تجمع منجر شد که راه بر خودروهای در حال عبور خیابان روبروی شهرداری بسته شده و ترافیک سنگینی ایجاد شود. در سال های اخیر خصوصی سازی خدمات شهری، زندگی کارگران شهرداریها را در ید قدرت پیمانکاریهای مورد حمایت مسئولین شهری قرار داده که موجب استثمار مضاعف آنان شده است.
همچنین در رضوانشهر تجمع دوباره کارگران سد شفارود رضوانشهر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه شکل گرفت. کارگران سد شفارود رضوانشهر در پی بدقولی در پرداخت حقوق معوقه شان صبح امروز شنبه ۱۷ مهرماه دوباره مقابل این شرکت تجمع کردند. این کارگران حدود ۶ ماه است که حقوق نگرفته اند.
در سرخس نیز کارگران معدن زغال سنگ سرخس تجمع اعتراضی داشتند. این کارگران میگویند که امسال هیچ حقوق نگرفتیم!
در اصفهان و اهواز یکشنبههای اعتراضی بازنشستگان فولاد ادامه داشت. یکشنبه ۱۸ مهرماه بازنشستگان فولاد در شهرهای اصفهان و اهواز بار دیگر به خیابان آمدند و باز هم مطالبات خود را تکرار کردند؛ افزایش حقوق حدوداً دو میلیون تومانی با اجرای دقیق همسانسازی، انتقال به جدول ۷ قانون بودجه، برقراری خدمات درمانی و رفاهی فولاد مطابق تعهدات آییننامهای از جملع مطالبات آنان است. هرچند اعتراضات بازنشستگان فولاد در سالهای گذشته نیز وجود داشت، اما از ابتدای سال جاری کمتر یکشنبهای است که تجمع آنان مقابل صندوقهای مختلف فولاد دیده نشود.