دولت جدید طالبان در افغانستان روز سهشنبه به نمایندگان آمریکا و اروپا هشدار داد که ادامه فشار غرب بر دولت طالبان از طریق تحریم، میتواند موجی از پناهندگان اقتصادی را به سمت کشورهای غربی به راه بیندازد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، عصر سهشنبه، ۲۰ مهر، در گفتوگو با دیپلماتهای غربی در دوحه گفت: «تضعیف دولت افغانستان به نفع هیچکس نیست زیرا آثار منفی آن مستقیماً جهان را در بخش امنیت و مهاجرت اقتصادی، از سمت این کشور، تحت تأثیر قرار خواهد داد.»
گروه طالبان که اخیراً دولت سابق افغانستان را پس از دو دهه درگیری سرنگون کرده در اداره کشور دچار مشکلات فراوانی است و در عین حال با تحریمهای بینالمللی نیز روبهرو است.
خبرگزاری رویترز نیز میگوید که با خروج نظامیان تحت رهبری آمریکا و بسیاری از اهداکنندگان کمکهای مالی بینالمللی از افغانستان، راه تامین ۷۵ درصد از هزینههای عمومی این کشور عملاً از بین رفته است.
اکنون از افغانستان همچنین خبر میرسد که نقدینگی بانکها تمام شده و حقوق کارمندان دولت پرداخت نمیشود.
امیرخان متقی روز سهشنبه در نشست دوحه با اشاره به این وضعیت گفت: «از کشورهای جهان میخواهیم که به تحریمهای موجود پایان دهند تا بانکها اجازه فعالیت عادی خود را داشته باشند و گروههای خیریه، سازمانها و دولت بتوانند حقوق کارکنان خود را با ذخایر خود و منابع مالی بینالمللی پرداخت کنند.»
در عین حال وزیر خارجه قطر روز چهارشنبه در همین زمینه اعلام کرد که «هیچ راه روشنی» برای آزاد کردن سرمایههای دولت افغانستان در خارج از این کشور در حال حاضر موجود نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حال حاضر بخش اعظم سرمایه ده میلیارد دلاری افغانستان در خارج از این کشور نگهداری میشود.
در زمینه وضعیت مهاجران، بهویژه کشورهای اروپایی نگران هستند که در صورت سقوط اقتصاد افغانستان، تعداد بیشتری از پناهجویان افغان راهی این قاره شوند.
واشینگتن و اتحادیه اروپا اعلام کردهاند که آماده حمایت از ابتکارات بشردوستانه در افغانستان هستند، اما از حمایت مستقیم به طالبان، بدون تضمین احترام این گروه به حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، پرهیز دارند.
در همین زمینه وزیر امور خارجه قطر روز چهارشنبه تاکید کرده است که شناسایی حکومت طالبان هماکنون اولویت نیست، اما مشارکت و گفتوگو با این حکومت «حائز اهمیت است».