هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان از اعزام پلیس فدرال برای کنترل بیشتر مرز آلمان و لهستان خبر داد. صدها پناهجو از افغانستان، ایران و سایر کشورها در مرزهای بلاروس با لهستان قصد دارند وارد خاک اتحادیه اروپا شوند.
هورست زهوفر ، وزیر کشور آلمان روز یکشنبه دوم آبان (۲۴ اکتبر) از احداث موانع مرزی در مرز لهستان و بلاروس ابراز رضایت کرد. او در مصاحبه با روزنامه آلمانی “بیلد آم زونتاگ” تاسیس این موانع را برای محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا “قانونی” دانست.
زهوفر گفته است که ۸۰۰ نیروی پلیس را برای حمایت از نیروهای مرزبانی به مناطق مرزی با لهستان فرستاده است و در صورت لزوم افراد بیشتری برای کنترل مرزهای آلمان با لهستان اعزام خواهد کرد.
وزیر کشور آلمان از کنترل منظم مرزی این کشور با اتریش نیز خبر داد.
زهوفر گفت تدابیر اتخاذ شده برای کنترل مرز آلمان با اتریش برای شش ماه دیگر تمدید خواهد شد. او همچنین گفت چنین تدابیری ممکن است در مرز آلمان و لهستان نیز اجرا شود اما تصمیم درباره این موضوع برعهده دولت آتی این کشور خواهد بود.
مرکل: یک مهاجر بحران نیست، یک انسان است
نگرانی از “هجوم پناهجویان” در آلمان افزایش مییابد.
در سال ۲۰۱۵ آنگلا مرکل صدراعضم آلمان با ورود پناهجویان به کشور موافقت کرده بود و در پائیز همان سال دهها هزار پناهجو وارد آلمان شدند که برخی رسانههای آلمان و سیاستمداران این کشور از این حادثه به عنوان “بحران پناهجویی” یاد میکنند.
صدراعظم آلمان که به زودی دوره ریاستش به پایان میرسد روز شنبه ۲۳ اکتبر در مصاحبه با روزنامه آلمانی “زوددویچه سایتونگ” از سیاست خود دفاع کرد و با یادآوری این موضع گفت: «من اساسا از کاربرد “بحران پناهجویی” پرهیز میکنم، زیرا برای من یک مهاجر بحران نیست، بلکه یک انسان است.»
افزایش شمار پناهجویان در مرزهای بلاروس
از ماه اوت سال جاری تا کنون هزاران پناهجو بیشتر از خاورمیانه و آفریقا سعی کردهاند از مرز بلاروس با لهستان عبور کنند.
گرد لاندسبرگ، رئیس اتحادیه شهرها و شهرداریهای آلمان، گفته است شهرداریها از دولت فدرال آلمان و اتحادیه اروپا انتظار دارند اقدامات لازم را برای توقف هجوم غیرقانونی پناهجویان انجام دهند.
بورکهارد یونگ، رئیس اتحادیه شهرهای آلمان از اتحادیه اروپا خواست تا فشار بر دولت بلاروس را افزایش دهد.
اتحادیه پلیس فدرال آلمان نسبت به افزایش ورود پناهجویان غیرقانونی به این کشور هشدار داده است. این اتحادیه در نامهای خطاب به وزارت کشور، خواستار بستن موقت مرز مشترک آلمان با لهستان شده بود.
وزیر کشور آلمان اما گفت برنامهای برای بستن موقت مرز این کشور با لهستان ندارد. زیرا چنین امری مغایر با سیاستهای عمومی اتحادیه اروپا است.
انتقام لوکاشنکو از اروپا با آوردن پناهجویان
موضوع بر سر ورود غیرقانونی پناهجویان از کشورهای افغانستان، ایران، یمن، عراق و سوریه است. گفته میشود، آلکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهور بلاروس در واکنش به تحریمهای پیشبینی شده از سوی اتحادیه اروپا، امکان سفر پناهجویان کشورهای یاد شده به سوی لهستان و دیگر نقاط اروپا را ایجاد کرده است.
اتحادیه اروپا گفته است که لوکاشنکو از اقدامات تحریمی این اتحادیه علیه این کشور انتقام میگیرد.
گفتنی است بلاروس اخیرا الزام صدور روادید برای شهروندان کشورهای ایران، پاکستان، آفریقای جنوبی، مصر و اردن را لغو کرده است. همین موضوع، باعث شده تا بسیاری از شهروندان کشورهای یاد شده برای ورود به غرب اروپا به بلاروس سفر کنند.
مقامات بلاروس مهاجران را به صورت هدفمند وارد این کشور میکنند و آنها را به صورت قاچاق به مرزهای کشورهای شرقی اتحادیه اروپا میرسانند.
لهستان هزاران سرباز را به دلیل “هجوم پناهجویان” از بلاروس در مرز خود مستقر کرده است. دولت این کشور همچنین از تاسیس موانع مرزی با هزینهای بالغ بر ۳۵۳ میلیون یورو خبر داد.