آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود که روز چهارشنبه ۲۶ آبان منتشر شده، اعلام کرد که ایران ذخایر اورانیوم بسیار غنی‌شده خود را افزایش داده و با این کار، تعهدات خود را در چارچوب توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ نقض کرده است.

طبق گزارش سه‌ماهه محرمانه آژانس که توسط خبرگزاری فرانسه رؤیت شده، برآورد می‌شود ذخایر یادشده در ایران تا ۶ نوامبر، ۲۴۸۹.۷ کیلوگرم بوده که چندین برابر بیش از حد تعیین شده در توافقنامه سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهانی است.

در این گزارش آمده است که این مقدار در حال حاضر شامل ۱۱۳.۸ کیلوگرم از اورانیوم غنی‌شده تا ۲۰ درصد است. این در حالی است که این میزان در ماه سپتامبر ۸۴.۳ کیلوگرم بود.

به نوشته این گزارش، میزان اورانیومی که ایران تا ۶۰ درصد غنی کرده نیز اکنون ۱۷.۷ کیلوگرم است که پیش از این تنها ۱۰ کیلوگرم بود.

به نوشته خبرگزاری‌ها، اورانیومی که در این سطوح غنی شده باشد می‌تواند به راحتی برای ساخت سلاح اتمی استفاده شود.

آژانس نقش داشتن دوربین‌هایش در کمک به حمله را «قاطعانه» رد کرد

پس از این‌که تهران اعلام کرد در حال بررسی احتمال «نقش داشتن» دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حمله ژوئن به تأسیسات هسته‌ای ایران است، این آژانس روز چهارشنبه ۲۶ آبان چنین امری را «قاطعانه» رد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود نوشته است: «مدیر کل آژانس به‌طور قاطع این نظریه را که دوربین‌های آژانس در کمک به هر شخص ثالثی برای حمله به مجتمع تسای کرج نقش داشته، رد می‌کند».

در این گزارش با اشاره به ساختمان مجتمع تسا در کرج آمده است که «ایران به آژانس گفته است مقامات امنیتی و قضایی ایران در حال بررسی هستند که آیا تروریست‌ها از دوربین‌های آژانس برای حمله به مجتمع استفاده کرده‌اند یا خیر».

روزنامه نیویورک تایمز چهارشنبه دوم تیرماه به نقل از منابع مطلع ایرانی نوشته است، ساختمان سازمان انرژی اتمی ایران در نزدیکی کرج با پهپادی کوچک هدف قرار گرفته‌است. این ساختمان متعلق به شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران، تسا، است و در حدود ۴۰ کیلومتری شمال غرب تهران قرار دارد.

ایران پس از بررسی‌ها در مورد حمله یادشده، اسرائیل را به انجام آن متهم کرد اما اسرائیل سکوت خود در این باره را تا کنون ادامه داده‌است.

روزنامه وال‌استریت جورنال روز سه‌شنبه ۲۵ آبان خبر داد ایران تولید سانتریفیوژهای پیشرفته در سایت تسای کرج را از سرگرفته است.

اما به گزارش خبرگزاری رویترز، یک دیپلمات ارشد روز چهارشنبه گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌تواند بگوید که آیا کارگاه قطعات سانتریفیوژ ایران در مجتمع تسای کرج که ایران به بازرسان آژانس اجازه دسترسی به آن نمی‌دهد، عملیاتی است یا خیر.

ایران ماه‌هاست که دسترسی آژانس به اطلاعات دوربین‌های نصب شده در مراکز هسته‌ای را مسدود کرده و توضیحی درباره برخی مسائل مبهم مانند کشف آثار اورانیوم غنی‌سازی شده در چند سایت اعلام نشده خود، نمی‌دهد.

در همین حال، خبرگزاری‌های داخلی ایران، از سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در روز اول آذر خبر دادند.