با افزایش شیوع کرونا در چندین کشور اروپایی، اقدامات محدودکننده در شهرهای مختلف اتحادیه اروپا تشدید شده و در تازهترین اقدام، مسئولان ایالت باواریا که با ۱۳ میلیون نفر جمعیت، بزرگترین ایالت آلمان محسوب میشود، بازارهای کریسمس را تعطیل کردند.
در این ایالت همچنین کلوبهای شبانه به مدت سه هفته تعطیل خواهند بود و محدودیتهایی برای رفت و آمدهای خانوادگی اعمال میشود. این محدودیتها از چهارشنبه این هفته شروع میشوند و تا ۱۵ دسامبر ادامه خواهند یافت.
در روتردام هلند پس از این که مسئولان شهر اعلام کردند مراسم آتشبازی شب سال نو لغو میشود و افراد واکسینهنشده از ورود به برخی مکانهای عمومی منع شدند، درگیریهایی بین معترضان و پلیس رخ داد که منجر به زخمی شدن حداقل دو نفر و اعلام وضعیت فوقالعاده در این شهر شد.
در جریان این درگیریها، معترضان خودروهای پلیس را آتش زدند و پلیس برای مهار اعتراضها اقدام به شلیک هوایی و مستقیم کرد که این تیراندازیها منجر به زخمی شدن دو نفر شد.
در روزهای گذشته، اتریش برای یک میلیون نفر از جمعیت کشور که هنوز دو دُز واکسن دریافت نکردهاند، محدودیتهای اجتماعی برقرار کرده است.
سازمان جهانی بهداشت روز ۲۶ آبان با اعلام این که کرونا در اروپا پنج درصد نسبت به هفته قبل از آن رشد داشته است، گفت اروپا تنها منطقهای است که با افزایش قربانیان کرونا مواجه است.
سازمان جهانی بهداشت ۶۱ کشور را از آسیای میانه تا روسیه و غرب اروپا به عنوان منطقه اروپا در نظر میگیرد. در حالی که ۶۰ درصد جمعیت کشورهای غرب اروپا کاملا در برابر کرونا واکسینه شدهاند، تنها نیمی از جمعیت در مناطق شرقی اروپا دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند و دولتها برای مقابله با کرونا دچار چالش هستند.
در میان کشورهای غرب اروپا نیز آلمان و اتریش کمترین میزان واکسیناسیون را داشته و اکنون به مرکز همهگیری تبدیل شدهاند.
تاکنون ۶۵ درصد از جمعیت اتریش و ۶۸ درصد از جمعیت آلمان بهطور کامل واکسینه شدهاند، در حالی که این رقم در کشورهای دیگر مانند اسپانیا و ایتالیا و پرتغال بالاتر است.
به گزارش روزنامه گاردین، یک کارشناس ارشد بیمارستانی در برلین با اشاره به مشکلاتی چون واکسینه نشدن کافی افراد مسن در این کشور هشدار داده است که در صورت عدم انجام اقدامات پیشگیرانه، شیوع دوباره کرونا جان صد هزار نفر را در این کشور خواهد گرفت.
روز ۲۳ آبان نیز یک مقام دفتر اروپای سازمان جهانی بهداشت با اشاره به موج جدید ابتلا به کرونا در کشورهای اروپا و برخی از کشورهای آسیای مرکزی گفته بود در صورت تداوم وضع موجود، احتمالا در طول سه ماه آینده ۵۰۰ هزار نفر دیگر در این کشورها بر اثر کرونا جان خود را از دست میدهند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، کند بودن روند واکسیناسیون، کاهش شدید محدودیتهای اجتماعی، گسترش شایعات، اطلاعات نادرست و بیاعتمادی به دولتها تلاش برای واکسیناسیون جمعی را در کشورهای مختلف اروپا مختل کرده است.