کارین اندروز، وزیر کشور استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرد که کشورش اکنون «تروریستی» دانستن شاخه نظامی گروه حزبالله لبنان را به کلیت این گروه تعمیم داده و تمامی شاخههای حزبالله را در فهرست «سازمانهای تروریستی» قرار داده است.
استرالیا از سال ۲۰۰۳ شاخه نظامی حزبالله را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده بود.
با این اقدام جدید، از این پس، عضویت در کلیت گروه حزبالله یا تأمین بودجه برای آن در استرالیا که دارای جامعه بزرگی از لبنانیتباران است، ممنوع خواهد شد.
وزیر کشور استرالیا در بیانیهای گفت: «حزبالله همچنان تهدید به حملات تروریستی میکند و از سازمانهای تروریستی مانند جهاد اسلامی فلسطین و گردانهای عزالدین قسام حماس حمایت میکند.»
کارین اندروز اضافه کرد: «دولت استرالیا خشونت از جانب هیچ گروهی را تحمل نخواهد کرد و دلیل مذهبی یا ایدئولوژیک نمیتواند کشتن مردم بیگناه را توجیه کند.»
آمریکا، اسرائیل، کانادا، هلند و امیرنشینهای خلیج فارس از مدتها پیش حزبالله را تروریستی اعلام کرده بودند. بریتانیا نیز سال گذشته کلیت گروه حزبالله را تروریستی اعلام کرد.
اما شماری از کشورها تاکنون شاخه سیاسی حزبالله را از بازوی نظامی آن متمایز میدانستند.
با وجود این، پارلمان آلمان نیز ماه گذشته در مصوبهای، از جمله با «تروریستی» نامیدن فعالیتهای حزبالله در سوریه، از دولت این کشور خواست فعالیت تمامی شاخههای حزبالله در آلمان را ممنوع کند.
آمریکا و اسرائیل از کشورهای دیگری در اروپا و جهان خواستهاند کلیت حزبالله را تروریستی اعلام و فعالیتهای اعضا و هواداران آنها را ممنوع کند.
حزبالله که یک بخش سیاسی و یک شاخه شبهنظامی دارد، تنها گروه در لبنان است که از زمان پایان جنگ داخلی در سال ۱۹۹۰ از خلع سلاح خودداری کرده است.
این گروه که نقشی محوری در سیاست لبنان ایفا میکند، متهم است که با اعزام هزاران جنگجو به آن سوی مرزها برای حمایت از رژیم بشار اسد، به جنگ داخلی سوریه دامن زده است.
منتقدان همچنین این گروه را به کشتن رفیق حریری، نخستوزیر پیشین لبنان، در سال ۲۰۰۵، و اخیراً به جلوگیری از تحقیقات در مورد انفجار فاجعهبار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ متهم کردهاند.
برخی کشورها به دنبال تمایز میان شاخههای سیاسی و شبهنظامی حزبالله بودهاند، زیرا میترسند که یک ممنوعیت عمومی علیه این گروه، لبنان را بیشتر بیثبات کند و تماس با مقامات آن کشور را مختل کند.