بر اساس آمار رسمی به طور متوسط  در هر ساعت ۱۳ زن در آلمان مورد خشونت خانگی قرار می‌گیرند. صدمات خطرناک بدنی، تجاوز جنسی، محرومیت از آزادی، فحشای اجباری و قتل، از جرایم مشمول این آمار هستند.

در سال ۲۰۲۰ در آلمان شمار اعمال خشونت‌آمیز گزارش‌شده در میان زوج‌هایی که با هم زندگی می‌کنند یا از هم جدا شده‌اند نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است. در این سال ۱۳۹ زن توسط شریک کنونی یا قبلی زندگی‌شان به قتل رسیده‌اند و ۳۱۹ مورد تلاش برای قتل زنان به ثبت رسیده است.

بر اساس تازه‌ترین آمار پلیس جنایی آلمان، در سال گذشته میلادی ۱۴۶هزار و ۶۵۵ مورد انواع خشونت‌ ثبت شده که نسبت به آمار سال ۲۰۱۹ افزایشی ۴.۹درصدی داشته است.

به گفته کارشناسان امور اجتماعی، شمار این گونه جرایم به‌مراتب بیشر است، زیرا شمار قابل توجهی از زنانی که از خشونت خانگی در عذابند، به دلایل گوناگون از مراجعه به پلیس خودداری می‌کنند.

به گفته پترا زوشلینگ، مسئول مرکز مشاوره تلفنی ویژه “خشونت علیه زنان” در آلمان (با شماره 116016-08000)، آمار مراجعه کنندگان به این مرکز مشاوره  نیز در سال گذشته میلادی ۱۵درصد افزایش داشته است.

به گفته کریستین لامبرشت، وزیر زنان آلمان، هر ساعت به‌طور متوسط ۱۳ زن در آلمان مورد خشونت خانگی قرار می‌گیرند و هر ۶۰ ساعت یک زن توسط شریک زندگی یا همسر سابقش کشته می‌شود.

بر اساس آمار رسمی، شمار زنانی که در سال گذشته شریک زندگی یا همسر گذشته‌شان را به‌قتل رسانده‌اند ۳۰ نفر بوده است.

به گفته کارشناسان، بسیاری از این زنان مجرم، از جانب همسرشان مورد خشونت‌های مستمر قرار گرفته و در برابر این وضعیت واکنش نشان داده‌اند.

کریستینه لمبرشت (راست)، پترا زوشتینگ و هولگر مونش (وسط) شماره تلفن ویژه مشاوره در باره “خشونت علیه زنان” در آلمان را نشان می دهند

گونه‌های خشونت

طبق آمار پلیس جنایی آلمان حدود ۶۱درصد این جرایم “یک حمله عمدی و ساده” بوده است. تهدید، تعقیب یا اجبار، بسیار کمتر گزارش شده است.

از دیگر جرایم مشمول این آمار می توان به صدمات خطرناک بدنی، تجاوز جنسی، محرومیت از آزادی، فحشای اجباری، قتل غیرعمد و قتل عمد اشاره کرد.

حدود ۳۴درصد از موارد خشونت ثبت‌شده، توسط شهروندان خارجی انجام شده است. آلمانی‌های خارجی‌تبار جزو این آمار نیستند.

در فهرست مردان خارجی مجرم یا مظنون، سوری‌ها در رده نخست قرار دارند. ترک‌ها و لهستانی‌ها در رده‌‌های دوم  و سوم جاگرفته‌اند.

به گفته هولگر مونش، رئیس پلیس جنایی آلمان، هنوز نمی‌توان به‌ صراحت گفت که پاندمی کرونا تا چه حد در افزایش آمار خشونت خانگی نقش دارد.

او تاکید کرد، پاندمی می‌تواند برعکس عمل کند و برای خیلی‌ها مانعی بر سر راه مراجعه به پلیس باشد، که در این صورت آمار واقعی خشونت‌ها بیشتر از موارد ثبت‌شده است.

وزیر زنان آلمان گفت، باید برای جلوگیری از خشونت خانگی اقدامات بیشتری صورت بگیرد و دولت  در برابر مجرمان شدت‌عمل بیشتری به‌خرج دهد.

خانم لامبرشت از افرادی که مورد این گونه خشونت‌ها قرار می‌گیرند خواست، سکوت نکنند.